Здравейте.Имам едно запитване.Както виждате имам 2 климатика 09 и 12 лгц фуджитсу.мн сам доволен от тях.Но в4ера баща ми ми каза че иска такъв за село за хол където живеят с майка.Отидох да проверя във фирмата от където ги взех какво ще ми предложат.Нормално 12 -ка за 17 квадрата с една външна стена мисля че ще се справи.Но проблем се яви това 4е ме пита ДАЛИ ЖИВЕЕМ БЛИЗО ДО ТРАФОПОСТ и ако е така да разбера дали тока е променлив или постоянен,защото ако бил променлив било опасно за инверторите и ми предложи конвенциално фуджитсу.А то тогава май няма смисъл.Та се чудя кво да правя да рискувам ли с инвертор и ли да си карат с кюмбето. По принцип премигват лампите при бури но при нормално време мисля 4е е добре мрежата.Как да разбера какъв е тока.Лятото е по пороблемно защото като гръмне веднага спира тока но той е основно за отопление.А иначе живеем през 3-4 къщи(500 м) от трафопоста.Благодаря предварително. А иначе климата е за 1150 с монтажа. В града също съм на 200 м от трафопоста но нямаме такива проблеми.