Страница 289 от 308 ПърваПърва ... 239279287288289290291299 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,321 до 4,335 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Здравейте.Имам едно запитване.Както виждате имам 2 климатика 09 и 12 лгц фуджитсу.мн сам доволен от тях.Но в4ера баща ми ми каза че иска такъв за село за хол където живеят с майка.Отидох да проверя във фирмата от където ги взех какво ще ми предложат.Нормално 12 -ка за 17 квадрата с една външна стена мисля че ще се справи.Но проблем се яви това 4е ме пита ДАЛИ ЖИВЕЕМ БЛИЗО ДО ТРАФОПОСТ и ако е така да разбера дали тока е променлив или постоянен,защото ако бил променлив било опасно за инверторите и ми предложи конвенциално фуджитсу.А то тогава май няма смисъл.Та се чудя кво да правя да рискувам ли с инвертор и ли да си карат с кюмбето. По принцип премигват лампите при бури но при нормално време мисля 4е е добре мрежата.Как да разбера какъв е тока.Лятото е по пороблемно защото като гръмне веднага спира тока но той е основно за отопление.А иначе живеем през 3-4 къщи(500 м) от трафопоста.Благодаря предварително. А иначе климата е за 1150 с монтажа. В града също съм на 200 м от трафопоста но нямаме такива проблеми.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Просто замери напрежението на мрежата в различни часове на денонощието. Ако всичко е в граници, няма проблеми, взимай инвертора.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Според мен няма да имаш проблеми, машината работи между 198 и 264 волта по сервизното.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от mecha
    ДАЛИ ЖИВЕЕМ БЛИЗО ДО ТРАФОПОСТ и ако е така да разбера дали тока е променлив или постоянен,защото ако бил променлив било опасно за инверторите и ми предложи конвенциално фуджитсу.
    Кажи на човека, че в цялата енерго-мрежа напрежението и тока са променливи, постоянни са само след изправяне и филтриране... това в кръга на шегата около терминологията. Но иначе разбрах какво е питането и моето становище, конкретно за LGC предвид схемотехническата реализация и наблюденията са ми че няма да имаш проблем в пикове или спадове на напрежението. В схемите има предвидени защити от свръх напрежение. А то трябва да е над ~275V и отгоре, което е малко вероятно да се случи. Климатика ще работи стабилно и при по-ниски захранващи напрежения, от порядъка на ~200V, тък като захранването на управлението се базира на импулсни преобразуватели и е направено доста добре, като "по учебник" - не са спестени компоненти. По-ниското захранване в силовата част на компресора също няма да навреди, от тази гледна точка че няма да го натовари така че да изгори някои от компонентите. Приблема с ниското захранване е че може да не се достигат параметрите за максимална мощност, тъй като тока през намотките на компресора ще се редуцира, но същото нещо важи и за конвенционалните компресори. При чести спирания на тока единственния проблем ще е, че машината ще се включва на авто-рестарт със запомнени параметри на режима в който е бил спрян (което не е проблем), но в тези случаи номинален работен режим не се достига веднага а след няколко минути (което може да се отбележи като проблем).

6. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Благодаря за изчерпателния отговор.И аз мисля че ще го взема пък каквото му е писано.Те ми говореха за спад до 100-150 волта което ми се струва несериозно.Проблем ще е ако спре тока при -10 градуса и доиде след дълго време и незнам дали няма да се наложи да се пали печка че най вероятно няма дфа стартира ако е замръзнал.Всъщност колко време след спиране на ток може да се пуска климатика примерно при -10 градуса.Аиде бягам че съм на работа.

7. Тук е от
    Jun 2010

Искам да ви попитам нещо,спрях се на климатици Fujitsu, като тръгнах по магазините и виждам че на едни пише fujitsu, на други general fujitsu има ли разлика и каква е тя? Кой от двата да избера и има ли шанс да са японски или не?Благодаря ви за отг.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Едни и същи машини с различни търговски марки.Няма шанс за японски, защото не се правят там, всички са китайски.

10. Тук е от
    Sep 2008

orion_1 - и аз съм от благоевград.
    хола ми е - шир. 3,50 д. 5 и вис 2,60 и съм си сложила 12 LD-плазма имам го вече 2 зими и съм много доволна само веднъж тем. падна до -15-20 и тогава се затрудни, НО стаята има прозорец 3 крила -1,70 алуминиева дограма и остъклена (вградена) тераса 5 м. като над терасата покритието е изолационно а не е бетонно покритие - гола тухла без изолация единички двойни тухли - изложение южно. като лято и зима понякога отварям коридорчето и отоплявам хола коридорчето и спалнята.
    Вярно за тези 2 год само веднъж се затрудни през зимата но забележи параметрите на остъкляване и пълна липса на изолация на стените-нямам дори и външна мазилка и съм доволна. мисля това лято да накарам моя хубостник да измаже апартамента и др. лято да направим и външна изолация и мисля, че промените по отопляването и охлаждането КОРЕННО ще се променят.
    затова ти препоръчвам твърдо LD плазма.
    И помисли за дограмата. Аз си сложих алуминиева тъй като съм с южно изложение и това означава, че през целия ден слънцето напича. във всички случаи сменяй дървената. Някои казват ама има контенз ЕСТЕСТВЕНО, че ще има при дървената дограма с течение на времето се отварят процепи и от там губиш топлинка и не се получава контенза. И забележи при отопляване с климатик то той исушава въздуха при което няма контенз или е минимален (при мен липсва).
    Иоще нещо има СЪЩЕСТВЕНА разлика при топлината на климатика и при отопление с дърва, въглища и т.н.
    При отоплението с твърдо гориво е много по топло или конфортно, но при повишаване на параметрите в t-темп. се променя. т.е. мисълта ми е че по доброто е плазмата и разликата в цената ще я усетиш.
    Пък и знаеш по-скъпото е и по-добро, но си заслужава. Хората не са ТЪПИ :-)) за да сложат разлика в цената в 90% от случаите си заслужава.
    Пиша като собственик на ASH 12 LD плазма и не искам да ме обвиняват в реклама, а и не съм професионалист в областта, но съм ПОТРЕБИТЕЛ със собствено мнение обосновано на опита ми а и съм от същия географски район.
    Вярно тогава се изръсихме с 1950 лв. с монтаж и всичко и НЕ СЪЖАЛЯВАМ за избора си.
    И последно четеш смяташ и САМ решаваш, но знай че при проблем тук дават отлични съвети, но сам се оправяш никой няма да дойде вкъщи и да ти оправи нещата така, че избирай внимателно.
    УСПЕХ

11. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от keralain
    Иоще нещо има СЪЩЕСТВЕНА разлика при топлината на климатика и при отопление с дърва, въглища и т.н.
    При отоплението с твърдо гориво е много по топло или конфортно, но при повишаване на параметрите в t-темп. се променя. т.е. мисълта ми е че по доброто е плазмата и разликата в цената ще я усетиш.
    Да, нормално е да се усеща повече топлина от твърдото гориво. При отопление на твърдо гориво, пряко до камината има отдаване на значително количество лъчиста енергия, която пряко загрява. При климатика няма такава. Освен това системата с твърдо гориво не подлежи гъвкаво на автоматизация така, че да следи точно някаква зададена температура, за това обикновенно това което се отдава е значително повече от необходимото и за това и температурите с такова отопление са по-високи...

Я да попитам аз нещо друго хората с инверторни Fuji/Fujitsu/General. Може би ефекта за който ще спомена се наблюдава само при някои серии на Fujitsu. Та още на първата година забелязах едно свирене при ниски обороти от вътрешното тяло. Та тогава си помислих че е нещо от електрониката. Отначало свиренето се появи само в режим на охлаждане. От извесно време то се засили като сила и присъства само на ниски обороти и на тих вентилатор. Забелязах че всъщност се предава акустически по тръбния пър и източника е външното тяло, предполагам че е компресора. Просто във вътрешното тяло се получава някакъв звуков резонанс и за това при тих вентилатор и тиха стая от там се усеща. Имам колега с нова машина 9LD при който има подобни симптоми и то на чисто нова машина. При мен се появиха след 1вата година на 12LCC. За сега от другите машини не съм доловил споменатия ефект. Та, има ли подобно нещо и при други ползватели на такива машини и дали да се притесняваме за компресора. Звука наподобява финно свирене, предполагам от триене с честота около 800-1000Hz. Дали е притеснително?

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Я да попитам аз нещо друго хората с инверторни Fuji/Fujitsu/General. Може би ефекта за който ще спомена се наблюдава само при някои серии на Fujitsu. Та още на първата година забелязах едно свирене при ниски обороти от вътрешното тяло. Та тогава си помислих че е нещо от електрониката. Отначало свиренето се появи само в режим на охлаждане. От извесно време то се засили като сила и присъства само на ниски обороти и на тих вентилатор. Забелязах че всъщност се предава акустически по тръбния пър и източника е външното тяло, предполагам че е компресора. Просто във вътрешното тяло се получава някакъв звуков резонанс и за това при тих вентилатор и тиха стая от там се усеща. Имам колега с нова машина 9LD при който има подобни симптоми и то на чисто нова машина. При мен се появиха след 1вата година на 12LCC. За сега от другите машини не съм доловил споменатия ефект. Та, има ли подобно нещо и при други ползватели на такива машини и дали да се притесняваме за компресора. Звука наподобява финно свирене, предполагам от триене с честота около 800-1000Hz. Дали е притеснително?
    И аз имам сходен проблем, който май ще се окаже като твоя . Отворих отделна тема за това. Ако те интересува, можеш да я прегледаш:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,45767.0.html

13. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Здравейте.Имам един зор или по точно кака ми.Стаята е апартамент тухла последен етаж,без изолации и пвц дограми.6,4/4,5/2,4 или грубо 30 квадрата и 70 кубика.видяла промоцията в технополис на- Инверторен климатик HAIER HSU-22HA103/R2(DB) за 1250 с монтажа.Устройва ли я като пари и модел или ще предложите нещо друго.А по малък ще и свършили работа.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Бягай от тази марка HAIER...послушай ме, няма да сбъркаш...

16. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте колеги потребители!Бихте ли помогнали на един бъдещ потребител на климатик с вашето мнение?Колебая се между 3 модела :Конвенционален Fujitsu ASY12USB или инверторните Midea MSY-12HRDN1 или Midea MSV1-12HRDN1.Цената на трите модела е почти еднаква.

17. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

опс
    Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Какво става с това Fuji/tsu? Толкова много оплаквания за шум от него, а тъкмо мислех да си взема 12LDC с плазмен филтър?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе