Страница 239 от 308 ПърваПърва ... 189229237238239240241249289 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,571 до 3,585 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от justify
    И аз имах такъв проблем особено зимата когато е влажно и дрехите се простират вътре за да могат да изсъхнат.Имах и мухъл.Днес сутринта в 8.00 часа беше 4 градуса имах кондензирана влага в долната част на стъкления пакет, непосредствено преди гуменото улътнение на ПВЦ дограмата(не бях включил влагоуловителя).Проблема се решава с ей тази машинка http://shop.solac.bg/pictures/produk...images/38t.jpg за 90 лева има шум като от малък вентилатор-консум 0.060 вата на час. Има и друга машинка с двоен капацитет на тази http://twe.bg/index.htm-мини обезвлажнител за 159 лева -0.072 вата н а час.

При мен конденза е когато навън температурата е +4 или по -малко градуса.Ако купувате купувайте благоуловители без компресор, другите с компресора са шумни.Тези двете са без компресор чува се само вентилатора, но се чув апо слабо от генерала ми или почти колкото него-Имам солак влагоуловител.за теб щом положението е толкова трагично, че имаш и локви и се надува паркета взимай TWE влагоуловителя.
    Благодаря за съвета, май ще трябва да помисля за такъв влагоуловител. Като гледам тоя Solac пише че отнема влажността пти t30C. Трябва ли толкова да си затоплям стаята . А иначе предната година пробвах с онези химическите на Ceresit. Моят съвет е - не си купувайте такова, не е скъпо, но са пари на вятъра. За 3 седмици колкото му издържа таблетката, напълни някъде около 1/2 литър в резервоара, а ефекта беше - никакъв.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

И в момента работи в къщи сега в хола вчера в банята и на двете места температурата не е 30 градуса.При 30 градуса и 80 влажносат събира 300мл вода за 24 часа, при по -малка темперетура събира по-малко вода/влага от въздуха около 150- 200 мл.Поради това че при теб има локви те посъветвах да си купиш влагоуловителя на twe-за този влагоуловител една жена от един форум "БГ мама" каза че е много доволна, защото бил тих и събирал много влага-имала същия1 проблем като теб, събирали се сутрин локви и детето като станело преди тях бързалода цопа с качета в локвите до под прозорците, тя също бе казала, че има мухъл и се надул паркета но след като взела влагоуловителя на twe проблема е решен и няма вече локви.

Да ПИШЕШ ако си вземеш TWE влагоуловител дали си доволен, че и аз може да взема още еднин за банята.

4. Тук е от
    Jun 2009

И още нещо да попитам. Когато се доближа до външното тяло, от страната на компресора се чува звук, много наподобяваш отворен кран на чешма, когато е водата е спряла (или току що идва), нормално ли е това?

5. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от gogaresko
    Нормално ли е 12lgc да издава един жужащ звук, нещо като "ЗЗЗЗЗ", като това го чувам от земята - монтиран е на външна стена на хола на втори етаж в който и спим, виждам го само от вън, чувам го и нощем в стаята като се включи и вдигне оборотите, малко е дразнещо.
    Очаквах да е по тихо външното от това което четох тук, бръмчи си колкото Осаката на комшиите.
    Имам два климатика, единия е 12LDC, а другия 9LDC. Монтирани са един до друг за две различни стаи. Ползвам ги от две седмици. Логично би било външното тяло на 9-та да е по тихо, ама при мен не е. Звукът му е като на пасатор, форсиране на малолитражна кола или нещо такова. Звукът се увеличава при повишаване на задаваната температура (тествам ги паралелно).
    Ще съм благодарен за полезни съвети. Искам преди да звънна в Булклима да се убедя, че има проблем.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

aylov като си с климатик,защо просто не ползваш функцията DRY ( изсушаване) . Всеки климатик си я има. Лошото е,че не топли при нея,но докато те няма,примерно денем,с гаранция ще изхвърли навън доста повече от тези измислени уредчета,дето ти ги препоръчват.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Вакарелски
    Имам два климатика, единия е 12LDC, а другия 9LDC. Монтирани са един до друг за две различни стаи. Ползвам ги от две седмици. Логично би било външното тяло на 9-та да е по тихо, ама при мен не е.
    Компресорите им са идентични 1:1. DC вентилаторите са подобни но те работят винаги на постоянна скорост и не форсират (тези, които са на външните тела). Би трябвало и шума да им е идентичен (но не и по-тих на 9LDC). Форсирането е нормално при тези модели. Но ако на единият е осезателно по-силно има нещо гнило. Може да е леко по-силен с оглед на това, че по-малкият по мощност модел вдига оборотите на компресора повече за да компенсира изходната температура.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Компресорите им са идентични 1:1. DC вентилаторите са подобни но те работят винаги на постоянна скорост и не форсират
    Благодаря Board_Man. Звука идва от компресора, а според това което сте изписали в темата назад, компресорите на двата модела са еднакви. Може да е някакъв заводски дефект или монтажистите нещо...

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Вакарелски
    Благодаря Board_Man. Звука идва от компресора, а според това което сте изписали в темата назад, компресорите на двата модела са еднакви. Може да е някакъв заводски дефект или монтажистите нещо...
    няма дефект.Ако беше взел 12LD за тази стая вместо 9LD или 12 LGC нямаше да има такъв звук.Махни пластмасовата решетка отзад или сложи между нея и тялото на няколко места гумени тампончета, може и от тези които пречат на дръжката на врата да се удари в стената(продават се в метро за стотинки или 1-2 лева) за да уплътнят и оберат вибрациите.за да пробваш дали ще стане хвани с ръкце от двата края или отгоре и отдолу задната пласмасова решетка и леко я притегли към теб така че да не опира в ламелите и метални части.Ако не стане приготви себе си, семействойто си и съседите защото идват и темперетури под нулата, което ще рече още п о-силни вибрации и шум.КЛиматика ти май е малък а това помещение и затова не му достига мощност, за да компенсира се развърта на високи обороти.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    aylov като си с климатик,защо просто не ползваш функцията DRY ( изсушаване) . Всеки климатик си я има. Лошото е,че не топли при нея,но докато те няма,примерно денем,с гаранция ще изхвърли навън доста повече от тези измислени уредчета,дето ти ги препоръчват.
    Защото няма да му е комфортно.Може и да изтегли повече влага но ще е за сметка на комфорта и ако работи няколко часа докато се появят бели мечки в жилището.С доближаване на вътрешната температура към външната ще спада и ефекта от обезвлажняването правено от климатика.По висока температура на жилището, по висока ефективност на обезвлажняването.Тук може би може донякъде да му помогне само УРУРУ САРАРА, за д а намали влажността до около 55-52%(по надолу няма д а може).Уредите не са измислени.Откъде знаеш че са измислени и колко такива си ползвал?Май Николко.Ти Пишеш и в други форуми, прочети и там(според мен вече си чел).

Човека пише че има и малки деца, остава да им "ПУСНЕ" ДРАЙ режима, не стигат разни свински грипове.
    Имам пране в една от стаите днес и съм включил обезвлажнителя(там работи иклиматика) в момента е 6 градусанавън вътре 25, през ноща съм го програмирал на 20, но под 22 няма да падне, утре сутринта ако няма конденз по външните прозорци значи си струва парите.Ще пиша за резултата

12. Тук е от
    Jun 2009

Да justify е прав, този dry е приложим само лятото, понеже когато се включи - той реално охлажда. А за да работи трябва и да му укажа по ниска от стайната температура. Тъй че за момента ми е най ефективно да отворя прозорец за поне 5 минути, да се освежи въздуха.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

justify - пак си напляскал една камара глупости,както винаги..... На климатика няма да му трябват няколко часа,а само 15-20 мин работа поради по-голямата му мощност и площ на топлообменника..Верно ще поохлади малко,но чак пък бели мечки ,хехехехехехе.Вярно е за комфорта,затова ЯСНО съм написал да го ползва,когато го няма,примерно през деня,когато е на работа.
    aylov- лятото,когато се ползва климатика на охлаждане,това,което наричаме конденз,реално е от влагата във въздуха.Тоест при охлаждане ВИНАГИ се получава изсушаване на въздуха.За какво да се ползва тогава лятото функцията DRY.И как при твоя климатик при тази функция има и указване на градуси ???? Каква марка и модел е?
    И като отвориш прозореца,няма ли пак да е за сметка на комфорта и белите мечки ?

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

justify - пак си напляскал една камара глупости,както винаги..... На климатика няма да му трябват няколко часа,а само 15-20 мин работа поради по-голямата му мощност и площ на топлообменника..Верно ще поохлади малко,но чак пък бели мечки ,хехехехехехе.Вярно е за комфорта,затова ЯСНО съм написал да го ползва,когато го няма,примерно през деня,когато е на работа.
    aylov- лятото,когато се ползва климатика на охлаждане,това,което наричаме конденз,реално е от влагата във въздуха.Тоест при охлаждане ВИНАГИ се получава изсушаване на въздуха.За какво да се ползва тогава лятото функцията DRY.И как при твоя климатик при тази функция има и указване на градуси ???? Каква марка и модел е?
    И като отвориш прозореца,няма ли пак да е за сметка на комфорта и белите мечки ?

МНОГО ГЛУПОСТИ с е наговориха ама като е за обезвлажняване ето http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33672.0.html и още http://forum.setcom.bg/index.php/top...3.new.html#new

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    ...при охлаждане ВИНАГИ се получава изсушаване на въздуха...
    При отопление какво се получава???

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Благодарение на този форум и аз се сдобих с 2 бр.климатици Фуджици - ASYB 12LDC Plasma и ASYA 9 LGC и вече мога да споделя моите впечатления и претиснения.1-во ужасен шум от външното тяло на 12-ката,нещо като машинен двигател може би, пастор или нещо подобно.Извиках ги сложиха тампони, но пак същото.Май решението е да свиквам??!!, незнам как да постъпя?
    2-ро вчера беше 8 градуса отвън, а външното тяло беше заскрежено и долната половина с лед - нормално ли е?За 9-ката също има подобен шум отвън, но по-малко го чувам.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Desi1234
    Благодарение на този форум и аз се сдобих с 2 бр.климатици Фуджици - ASYB 12LDC Plasma и ASYA 9 LGC и вече мога да споделя моите впечатления и претиснения.1-во ужасен шум от външното тяло на 12-ката,нещо като машинен двигател може би, пастор или нещо подобно.Извиках ги сложиха тампони, но пак същото.Май решението е да свиквам??!!, незнам как да постъпя?
    2-ро вчера беше 8 градуса отвън, а външното тяло беше заскрежено и долната половина с лед - нормално ли е?За 9-ката също има подобен шум отвън, но по-малко го чувам.
    Постоянно ли ги пускаш да работят, в какви помещения са всеки един, с каква дограма и изолация си и на какви градуси ги държиш?

Моите два дайкин и генерал 12 LD досега нямаха никакво заскрежаване, само постоянно капеха предната и по предната седмица защото беше много влажно. Вчера иднес се държат нормално.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе