Страница 287 от 308 ПърваПърва ... 237277285286287288289297 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,291 до 4,305 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Здравейте,
    налага ми се да си купя 2 нови климатика с които да се топля и зимата (в 1иа апартамент съм с panasonic JKE-3 и съм мн доволен) , сега искам да си купя 1 за 10-12 квадрата и 1 за 22 квадрата и двете стаи за вътрешни с дограма и изолация с по 1 външна стена кой модел бихте препоръчали ако може да е до 1200лв иначе съм отделил по 1600 за климатик
    Поздрави

п.п.искам да харчи малко и да топли зимата панасоника при-15 държеше 20-22

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Firefox
    Здравейте ,
    Някой знае ли каква е минималната консулация на 09LD и 12LD на охлаждане .И каква е консумацията в режим само FAN на макс.
    На каква степен е най добре вентилатора в режим на охлаждане .
    Минималната консумация с работещ компресор е около 200-210W; за Dry режима е малко по-висока. В моментите когато компресора не работи, косумацията на Cool режима е около 12-14W, докато на Dry пада на около 8-9W. При Dry режима напълно се изключва вътрешния вентилатор. Когато климатика се постави в Cool режим и се изключи от дистанционното, консумацията в стенд-бай е около 1.3 - 2W. Консумацията на вътрешния вентилатор не е висока и зависи от степента на натоварване и е между 15-30W (на климатика като цяло във FAN mode).

4. Тук е от
    Aug 2009

Благодаря ти
    От 3 дни единя 9 ката не съм го изключвал със зададена температура от 20 - 25 градуса в зависимост дали има някой в стаята.
    От дренажния маркуч не видях да капне и капка вода .Стаята е малка и климатика изключва и включва редовно .
    Това нормално ли е .
    На каква степен е по добре да е вентилатора в режим охлаждане . На HAIGH ili na AUTO .

5. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Аз предпочирам по-комфортния режим при охлаждане. Dry може да се ползва за охлаждане. Разликата спрямо Cool режима е в това че се поддържа по-ниска степен на вентилатора (той даже не може и да се пипа) и по-ниска температура на вътрешния топлообменник с което се отнема повече влага от помещението (под формата на конденз, който се изхвърла). За мен Dry e по-комфортен поради следните причини:
    1. Степента на вентилатора е ниска и машината е по-безшумна
    2. По-ниската струя студен въздух не се усеща толкова неприятно
    3. Когато машината спре, до следващото включване на компресора тя става напълно безшумна.

В DRY режима периодично за кратко се включва вътрешния вентилатор за "опипване" на температурата. Като цяло обаче най-висока ефективност на машината ще се получи при HIGH вентилатори. При мен също изклщчва много често. Но аз имам силно преоразмерена машина и това е нормално.

6. Тук е от
    Aug 2009

Досега не съм ползвал DRY режима . Но няма ли да изсушава много и да е не здравословно .В стаята не е хич влажно .
    Кое е по добре през ноща на DRY режим или на COOL режим на QUIET режим като безсшумност .

7. Member
    Тук е от
    Oct 2007

COOL режима също отнема влага. DRY режима ще отнема малко повече. При активна работа на компресора и двата режима са еквивалентни като шум (сравнено при активиран QUIET режим). COOL има постоянна циркулация на въздух - което до някъде помага за по-равномерното охлаждане на цялата стая (особенно ако тя е и по-голяма). Другото нещо, което съм забелязал е че ако искам на DRY да поддържам дадена температура, от дистанционното трябва да задам с градус или два надолу.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2009

Здравейте отново ,
    имам 3 климатика 2 09 LD и 1 12LD . Едната 9 не я ползвам за момента .
    При работа на 12 в режим COOL си капе вода от кондезния маркуч , а при 09 LD за 4 дена е видях да капне и капка .
    Никаде по стената от вътре нямам следи от вода . Ако кондезния маркуч е запушен до колкото знам ще протече вода вътре от вътрешното тяло .
    Притесняваме понеже стената е с гипсокартон и между новата и старата има 6 сантима разтояние да не би кондезния маркуч да е спукан и да тече между двете стени.

10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Здравейте отново ,
    имам 3 климатика 2 09 LD и 1 12LD . Едната 9 не я ползвам за момента .
    При работа на 12 в режим COOL си капе вода от кондезния маркуч , а при 09 LD за 4 дена е видях да капне и капка .
    Никаде по стената от вътре нямам следи от вода . Ако кондезния маркуч е запушен до колкото знам ще протече вода вътре от вътрешното тяло .
    Притесняваме понеже стената е с гипсокартон и между новата и старата има 6 сантима разтояние да не би кондезния маркуч да е спукан и да тече между двете стени.

Ако искаш да провериш дали ти е запушен дренажа отвори капака на вътрешното тяло, махни филтара и сипи малко вода по топлообменика.Ако протече отвън всичко е на 6 ,ако ли пък не значи си имаш запушен дренаж.Успех !!!

11. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Нищо чудно ако можеш си разглоби капаците и гледай дали изобщо във ваничката изтича някакъв конденз ..... предполагам че може да се погледне

12. Тук е от
    Aug 2009

Най накрая днес установих , че капе съвсем малко и леко . Сравнение с 12 капе 90 процента по малко конденз .И това е на максимума , а на минимума изобщо не прокапва конденз от 9 - ката .
    То вярно , че с деветката охлаждам 13 - 14 квадрата , а с 12 ката 20 - 21 , но такава разлика просто не мога да си представя.
    Стаите са ми по един и същи начин изолирани .
    9 - ката ми е монтирана на тераса горе високо под козирката , а 12 - ката на фасадата под прозореца .

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Сложи климатика на DRY режим на 24 градуса, за тест. Би трябвало да започне да прокапва. Другото важно нещо е и самото изложение на стаите. Ако стаята е северна (и с по-малко влажност) е нормално да кондензира по-малко. Ако в другата стая има цветя, те способстват за по-висока влажност. При мен 12LCC, който е аналог на 12LD изобщо не кондензира с малката стая в която съм го поставил, въпреки че го пускам на DRY режим. Конденза пряко зависи от натоварването на машината, по-скоро от температурата на която се установява вътрешния топлообменник. Колкото е по-ниска, толкова повече конденз ще образува.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Здравейте,утре ще ходя да капарирам FUDJITSU 12USB.Изчетох доста от писанията за тази марка и съм доста озадачен:
    шумове от вътрешно и външно тяло,свистения,МИРИЗМИ И МУХЪЛ лятно време-какви са тия работи и това важи ли за всички клими от тая марка?Имам SANIO -набор1983г-10ка-работи като пушка.Моля ако може някой да ми даде отговор , защото това бил ,,най-хубавият конвенционален климатик''-цитат на продавачи........

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Доста е спорен дали точно този е най-добрата конвенционалка. Ако търсиш безшумна работа на двете тела,ето по-доброто решение:
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...n_ftyn_ryn35gx
    Освен това е с външен сензор за дефроста,а при Фуджицуто такъв просто липсва....Което води до излишни и чести дефрости.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Доста е спорен дали точно този е най-добрата конвенционалка. Ако търсиш безшумна работа на двете тела,ето по-доброто решение:
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...n_ftyn_ryn35gx
    Освен това е с външен сензор за дефроста,а при Фуджицуто такъв просто липсва....Което води до излишни и чести дефрости.
    UB на Фуджитсу-Дженерал е 795лв, Дайкина е 1150, а за 1100 лв може да се вземе инвертор на Фуджитсу 12 LGC
    http://www.bulclima.com/products/kli...emi/stenen-tip , който поне на книга е с по-добри параметри от Дайкина и е инвертор

18. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Благодаря за бързите отговори,но това не отговаря на въпроса ми: всички модели на FUDJITSU ли се държат така както съм описал по-горе,дори след перфектен монтаж?
    SHOK- прибавям и пукане на пластмаси......

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе