Страница 299 от 308 ПърваПърва ... 249289297298299300301 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,471 до 4,485 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Благодаря за отговорите, ами май ще е този климатик след две седмично избиране. За :BoardMan и edi1: Търся 22-23 градуса , живея във Варна по мека е зимата, но има няколко дена по студени,, стигащи до –10 градуса, а инначе го взимам за 1230 лв с монтажа, което добре за класата на климатика.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Вземи си пак 12-ка, ама от LD серията. Аз не бих рискувал с 12LGC в 25 м2 и то преходни стаи.

4. Тук е от
    Oct 2010

Аха,
    Ами има ли разлика м/у това горното Фуджи и Fujitsu General ASHA12LGC / AOHR12LGC

5. Тук е от
    Oct 2010

за dean:, LD серията са по скъпички на тази цена мога да взема Даикинa който си харесах вчера но все пак парите са 400 лв повече и наистина ще свършат страхотна рабоата

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Вземи си пак 12-ка, ама от LD серията. Аз не бих рискувал с 12LGC в 25 м2 и то преходни стаи.
    Послушай човека! 25 м2 може да му дойдат малко свръх, ако си без изолация.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Виж и в тази тема има описани симптоми на високочестотен звук, дали не става въпрос за съшият звук:
    https://forum.setcombg.com/index.php/topic,45767.0.html

Иначе ако звука е нискочестотен подобен на форсиране на двигател, то това е напълно нормално за V-PAM управлението. При този начин на управление са направили така че в началото компресора да се форсира на по-висока мощност за да може да стопли по-бързо студените части от тръбната инсталация и за по-кратко време да вкара необходимото.
    При мен се чува това https://forum.setcombg.com/******************.com/files/425467995/12LDC.ps когато външното тяло работи. Записа е направен при външна температура 10 градуса, вътрешна 21, зададена 24 - след около 1-2 мин след пускането, когато външното започне да вдига оборотите и консумацията му е около 1400-1500 вата. След кратко време му пада консумацията до около 600 вата и тогава шума намалява - вече не е дразнещ, но се чува - реално шума го има винаги просто е по силен при по високи обороти и отслабва при по ниски. Записа е правен до външното тяло - вътре не се чува (или поне не се усеща когато в стаята има нормална дейност - по време на сън не съм пробвал как е). Незнам дали проблема е същия и от какво е - дали е нормално или и аз имам "музикален" климатик. Ще се радвам ако някой който има поглед върху проблема да се изкаже.

П.С. файла е формат PS. не можах да го конвертирам до MP3 (снимано е с фотоапарат и той прави MOV) - отваря се без проблеми с VLC-то.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

По звук го докарва на витлов самолет.

Погледнато по положителен начин създава усещане за пътуване със самолет. Дава човек една шапка пари, за самолетен билет на авиокомпания Fujitsu.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Моя си работи без проблеми.Когато стане студено, работи постоянно на ниски до средни обороти и си е достатъчно тих.Изобщо да не те притеснява, че се форсира при тръгване.Когато поддържа работи достатъчно тихо.Който иска много тихо, ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ или V, те изобщо не се чуват, поне моя е така.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2010

p
    Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Моя си работи без проблеми.Когато стане студено, работи постоянно на ниски до средни обороти и си е достатъчно тих.Изобщо да не те притеснява, че се форсира при тръгване.Когато поддържа работи достатъчно тихо.Който иска много тихо, ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ или V, те изобщо не се чуват, поне моя е така.
    по-скоро питам това ниско честотен или високо честотен шум трябва да се брои - т.е. дали проблема е както го е описал боард_ман или е вследствие на спецификата на V-PAM-a

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    pпо-скоро питам това ниско честотен или високо честотен шум трябва да се брои - т.е. дали проблема е както го е описал боард_ман или е вследствие на спецификата на V-PAM-a
    V-PAM-a е Това което се чува от аудиофайла е напълно нормално за фуджитсу.Доколкото знам тази технология я има само фуджитсу.Друг климатик със V-PAM не знам да има>Форсирането да не те притеснява.Когато температурата падне отвън до +7 +6 и надолу ще започне да работи постоянно и няма а се форсира, освен след дефрост когато наваксва, но според мен фуджитсу имат доста по-добър и интелигентен дефрост от дайкин-дефроства само когато е необходимо, а съм и забелязал, че ако няма събран скреж-дефроста приключва за 2 до 3 минути .Сравнението ми за дефрост е с подовия дайкин.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

.. дали е нормално или и аз имам "музикален" климатик. Ще се радвам ако някой който има поглед върху проблема да се изкаже.
    Не прослушах файла - даде грешка. Но е нормално в началото да се форсира до по-висока консумация и обороти (и ще обясня защо) - тоест т.нар. V-PAM от Fujitsi (не е метод на управление на комресора а по-скоро алгоритъм за енерго-спестяване според Fuhitsy /наистина има идея в това, коет са направили/). По въпроса дали само твоя е "музикален" - бих казал че не.. просто този компресор на Тошиба е "музикален". Има едно високо честотно свистене, най-вероятно от лагерите, но то е с ниска амплитуда и може да се пренебрегне (или не се чува), когато тръбния път е 3 или над 3 метра; външното тяло е добре укрепено и е минтирано по-далече от обитаемото помещение. Уви, при мен и двете условия не са спазени (както в повечето случаи и при останалите монтажи). Според мен високочестотното "свистене" не е особен проблем. То спестява живота на компресора но аз лично не очаквам ефективен живот повече от 6 до 10 години за последня (или всичко над тези годинки ще е бонус спрямо очакванията ми). Относно форсажа - не всички модели на Fuitsu (европейските) се форсират в началото. 12LCC го прави, също и 12LD.. мисля че 12LGC не го прави или поне не съм забелязал на моя да го прави. Звука наистина е подобен на форсаж на самолет (не чух файла) но това е нормално. Заедно с нискочестотния звук е нормално в близост до тялот да чуеш повече съставки и от високочестотния звук, които утихват при намаляне на оборотите на компресора. Това, кето вероятно са решили да направят то Fujitsu е в началото да форситат компресора с цел по-бързо да затоплят тръбния път и да създадат оптимални условия за работа. Според теорията за една енергийна ефективна система, това става като за най-кратко време вкараш повече топлинна енергия в системата. Именно в това се крие и идеята на буквичката "V"пред "V-PAM". Не е метод за управление (понеже те са ограничени технологично) а по-скоро алгоритъм на Fujitsu за оптимизация на енергийната ефективност.

Цитат Първоначално публикувано от justify
    .. но според мен фуджитсу имат доста по-добър и интелигентен дефрост от дайкин-дефроства само когато е необходимо, а съм и забелязал, че ако няма събран скреж-дефроста приключва за 2 до 3 минути .Сравнението ми за дефрост е с подовия дайкин.
    По отношение на дефроста - според мен е добър, но не може да се каже че дефрост-ва само когато е необходимо. Дефроства в повечето случаи и без нужда. Позитивното е, че това става за кратко време - 2 до 5 мин. ако няма нужда от истински дефрос. Дефроста е по алгоритъм (програма) спрямо температурните фактори, но не и спрямо влажност на въздуха или насъбран скреж. За мен един правилен дефрос не може да се осъществи ако няма информация за натрупан скреж (лед) по външното тяло. Fujitsu (както и масовите други производители) се основават само на информацията за вънпната температура (субективни фаотори) и степента на натовареност (мощност на която работи климатика) но нямат специализирани сензори за откриване на състояние за размразяване. Дефроста е добър но не и перфектен! Въпреки забележките към дефрос режима - лично аз му симпатизирам. Предпочирам по-чест и лъжлив дефрос, отколкото закъснял или недостатъчен.

П.С: Много пъти съм се пробвал да осъществя някакъв диалог с R&D едкипа от Fujitsu-General с цел не само изясняване на накои от проблематиките в моделите, но основно за някакво сътрудничество (по отношение изследване на енергийната ефективност и др.) До сега никакъв отговор от тяхна страна /за разлика от други производители на термо помпи/, а за мен това си е едно несериозно отношение на Fujitsu. Мисля, че Fuji/Fujitsu/General е една фирма, която има за цел да изкара повече печалба от европеския си пазар, но не и да развиват иноваторски технологии в него.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    П.С: Много пъти съм се пробвал да осъществя някакъв диалог с R&D едкипа от Fujitsu-General с цел не само изясняване на накои от проблематиките в моделите, но основно за някакво сътрудничество (по отношение изследване на енергийната ефективност и др.) До сега никакъв отговор от тяхна страна /за разлика от други производители на термо помпи/, а за мен това си е едно несериозно отношение на Fujitsu. Мисля, че Fuji/Fujitsu/General е една фирма, която има за цел да изкара повече печалба от европеския си пазар, но не и да развиват иноваторски технологии в него.
    за дефроста имам някаква представа, че не е само по датчици, но и по време, но съм виждал моят 12 ЛД около 20 часа да не прави дефрост когато е настроен на 19-20 градуса което ме йкара да смятам че или дефроста не е по време при фуджитсу или ако е по време то коже би е на работни часове и интензивност и натоварване на работа на компресора.
    Е замисли се може да има и друга причина.Например по договро съответниоте служители са се задължили да не обсъждат с лица извън компанията технологични решения, характеристики и особености използвани в фуджитсу.

Големите корпорации имат дори вътрешни нива на достъп както физически ограничения на служители до определени помещения, така и лични ограничения да се обсъжда естеството на работата с други членове на компанията камо ли с лица извън компанията.
    Изтичането на технология/технологии които са в проект или до технология до която други компании нямат достъп означава милиони загуби за компанията от която е изтекла тази технология, тъй кат друга компания може да я патентова междувременно(ако е проектна непатентована технология) или дори до фалит на компанията.Поради тази причина според мен в 99% от компаниите на ПР длъжности назначават лица които си нямат дори най-елементарна представа за технологичните особености на продукта им и когато зададеш конкретен въпрос те ти дават общи, неясни отговори с които и те не знаят какво точно имат предвид, тоест само замазват положението и хвърлят прах в очите.
    Според мен една от основните причини в Бг да няма водещи сериозни компании технологиите е че промишления шпионаж не е предвиден като престъпление в нашето законодателство(има един архаизъм от времето на комунизма, но той не върши работа защото се отнася до държавни предприятия вкоито навремето се развиваха всички технологии в БГ).Ако си един от членовете на борда на директорите на такава компания и твоите икономически, юридически идруги съветници ти кажат, че ако направите дъщерна компания в Бг шпионите на други компании ще може безнаказано да шпионират и да крадат от вашата компания технологии или проекто технологии които дори още не са патентовани ти ще рискуваш ли бъдещето на една сериозна международна компания, заради това че аборигените от Бг не са си уредили къщичката и законно позволяват да се извършва промишлен шпионаж?

eddy В Китай има много евтината работна ръка компенсира, а и да ти кажа ли какво е наказанието на държавен служител хваната да взима пари под масата-смърт.А за промишления шпионаж и Китай грешиш-китайските фирми имат много джойт венчъри и получават всичко легално.Компании с военни патенти и патенти за технологии с възможна двойна употреба няма-присъствието им е ограничено от доста международни договори Преди 1994г от КОКОМ, сега от КОКОМ -2, и още дузина договори.Но тези договори се отнасят преди всичко до цели държави и до компании от тези държави които е възможно да са собственост на самото разузнаване на държавата.Не бъркай държавното разузнаване с икономическия шпионаж на частни фирми.Ако погледнеш в страниците на големите производители на климатици ще видиш, че научно изследователскитГоворя за промишлен, а не за военен шпионаж.е отдели са обосбени в самостоятелни компании и се намират на територията на Япония.Точно това е причината всики останали да ги имитират и а вървят по 5-10 години след японските компании...

16. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Джъсти Китай е най-големия промишлен шпионин в света и виж каква индустрия има изнесена там. На България не е само това проблема, даже не е от основните

17. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Мерси боард_ман за подробния отговор. При мен тръбния път е около 3 метра (малко под него) но за съжаление външното тяло не е много добре укрепено (поради спецификата на балкона на която е монтиран). Двете планки на които е "провесен" през балкона са закрепени само с по един дюбел - въпреки че от към по тежката страна (от към компресора) можеше да се сложат 2 дюбела без проблем - изтървах монтажистите и докато се усетя бяха провесили външното тяло и вързали тръбите. От към страната на перката за съжаление като двигне малко повечко обороти и започва да се чува едно "притракване" което като се бутне малко външното тяло изчезва - явно някъде опира и дрънчи... Опитах се да сложа малко санитарен силикон около стойката и стената но като че ли няма ефект. Някакви идеи за ефективно "намаляване" на подобен род дрънчене? За сега не мога да се оплача от външното тяло като шум - но климатика е на месец и половина и още му е рано...
    Иначе по въпроса за дефроста съм малко притеснен тъй като се намирам до езеро и тук има често доста мъгли (влага). Дано се пуска равномерно за да не обледява... Та за тоя дефрост това което ме интерсува е - вътрешния вентилатор на каква степен работи когато се включи? Духа ли студено "яко" или просто спира да топли вътре за определен момент?

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Мерси боард_ман за подробния отговор. При мен тръбния път е около 3 метра (малко под него) но за съжаление външното тяло не е много добре укрепено (поради спецификата на балкона на която е монтиран). Двете планки на които е "провесен" през балкона са закрепени само с по един дюбел - въпреки че от към по тежката страна (от към компресора) можеше да се сложат 2 дюбела без проблем - изтървах монтажистите и докато се усетя бяха провесили външното тяло и вързали тръбите. От към страната на перката за съжаление като двигне малко повечко обороти и започва да се чува едно "притракване" което като се бутне малко външното тяло изчезва - явно някъде опира и дрънчи... Опитах се да сложа малко санитарен силикон около стойката и стената но като че ли няма ефект. Някакви идеи за ефективно "намаляване" на подобен род дрънчене? За сега не мога да се оплача от външното тяло като шум - но климатика е на месец и половина и още му е рано...
    Иначе по въпроса за дефроста съм малко притеснен тъй като се намирам до езеро и тук има често доста мъгли (влага). Дано се пуска равномерно за да не обледява... Та за тоя дефрост това което ме интерсува е - вътрешния вентилатор на каква степен работи когато се включи? Духа ли студено "яко" или просто спира да топли вътре за определен момент?
    Мисля че изобщо спира или ако има някакво духане не се усеща нищо дори като си сложиш ръката пред жалузите няма вятър и не се усеща нищо.За дефроста можеш да си спокоен фуджитсу не оставя да се трупа лед.Дори при изключване ако е работил преди това 3-4 часа и ниски температури 2-3 градуса и надолу , макар да го изключваш от копчето на дистанционното и вътрешното тяло да затваря жалузите остава да работи външното тяло което включва в режим размразяване, дефроства и тогава изключва климатика-доста по добре от климатици на които има случаи да се пукат тръбите на фреона на външното тяло...Това го разбрах през изминала зима от моето фуджитсу

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе