Страница 291 от 308 ПърваПърва ... 241281289290291292293301 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,351 до 4,365 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2010

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Здравейте мисля да си взимам Daikin FTX50GV / RX50GV но сега видях този модел FUJITSU GENERAL ASYB 12LDC plasma кажете ми кой е по-добрия ?????

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Georgi Penchev
    Здравейте мисля да си взимам Daikin FTX50GV / RX50GV но сега видях този модел FUJITSU GENERAL ASYB 12LDC plasma кажете ми кой е по-добрия ?????

Какво да ти казваме, нали климатика е за 30 кв.м. отопление зимата.Дайкина е достатъчно силен.Фуджитсу-дженерал е 16400БТУ/4.8 кв отопл.мощност, ще закъса зимата на температури под 0 градуса(ще работи на максимум) -има ли смисъл да го тормозиш и най-накрая да го поломиш от гонене на желаната температура???

За 30 кв.м. има НЯКОЛКО инверторни фуджитса, но цената им :

1.http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha14lgc-не може да се мери с дайкина ФТХ50ГВ

2.http://www.bulclima.com/klimatici-i-...z14lb---nocria

3.http://www.bulclima.com/klimatici-i-...neral/asha18lc

4.http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb18ld-plasma

4. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Абе Пенчев, какво търсиш в тоя форум? Басси спамера си Нали ти казахме кой е твоя климатик...

5. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте!Купих си Fujitsu General ASH 12ub.Та на дистанционното има един малък бутон TEST RUN.В книжката пише да се използва при пробния период след инсталиране на климатика.Та за какво служи той

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от luboivanoff
    Здравейте!Купих си Fujitsu General ASH 12ub.Та на дистанционното има един малък бутон TEST RUN.В книжката пише да се използва при пробния период след инсталиране на климатика.Та за какво служи той
    Не го пипай, пуска се в начлото веднъж след монтаж и след това е работа на техника в случай, че даде проблем

7. Member
    Тук е от
    May 2009

По възможност избягвайте тази марка. Моят изкара три дни преди да дефектира. Шумът, който вдига в режим QUIET е доста над 21db. Хубавите климатици са на цена около 2000лв и нагоре. За под 1500лв по-добре нещо от 299лв - и да шуми и да пука ще знаем защо е.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Искам да питам за модела 12LGC,когато си направи температурата изклюва направо вентилатора(така ли трябва да e)климатика е в пълен покой,защото при 09LCC модела не е така,при достигане на температурата вътрешния вентилатор продължава да работи.През зимата по същия начин ли ще работи LGC-то.

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

На охлаждане при всеки климатик вътрешният вентилатор работи непрекъснато. На отопление е според зависи от вътрешната температура, ако е по-висока от еди колко си градуса работи непрекъснато, ако не е със спирането на компресора спира и вентилатора.

Дали компресора изключва поради достигане на температурата, а не поради някаква друга причина? Мигат ли светодиодчетата на дисплея за грешка?

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Нищо не мига,колкото съм му задал толкова прави температурата в стаята.Първо изключва компресора,вентилатора продължава да работи около минута и изключва и вентилатора.Климатика е в пълен покой.После пак първо тръгва компресора и малко след него вентилатора.Значи нещо не е наред с климатика ли?
    И ми направи впечатление,че се чува едно просвирване във вътрешното тяло,при първоначално тръгване на компресора се чува доста и след няколко минути почти изчезва.но прочетох че било нормално при LGC-то.
    Климатика е купен преди няколко дена.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010

И аз имам същия модел от 3-4 дни и се държи по същия начин. Направо си спира и вътрешния вентилатор ама не знам дали е нормално.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Да не е на DRY режим? Аз не съм забелязал LGCто при мен как се държи, но LCCто на DRY режим изключва и вентилатора, но на COOL режим не го изключва.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от yavoor
    По възможност избягвайте тази марка. Моят изкара три дни преди да дефектира. Шумът, който вдига в режим QUIET е доста над 21db. Хубавите климатици са на цена около 2000лв и нагоре. За под 1500лв по-добре нещо от 299лв - и да шуми и да пука ще знаем защо е.
    Баце не си съвсем прав.В моя град има доста монтирани климатици и то н а голями обекти-магазини на 2 етажа, бинго зали и казина и всичките са с дженерал, фуджитсу или фуджи климатици.Бях изненадан като видях как един от конвенционалните модели -дженерали ето в този http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eneral/asg18ubмодел 18-ка за първи път видях автоматично хоризонтално реене на жалузите в конвенционален климатик.

Това са едни от най-коравите климатици, включително на прищявките на играта на напрежението на мрежата.
    Според мен това едни от най-добрите климатици и устойчиви на олигофренията на ЕВН, ЧЕЗ и другото електроразпред. дружество.

Помисли върху въпроса.
    Не че дайкин, саньо, национал не са хубави, но те и особено тези предназначени за японския пазар не са предназначени за колебания на напрежението, токови удари, пренапрежение, внезапни спирания и пускания на ел.енергията и всякакви други "армагани" поднасяни на българския потребител. Те са произведени за експлоатация на японския пазар и японско качество на подаваната ел.енергия до потребителя.Донякъде тези пробеми се преодоляват от трансформаторите, но само донякъде...

Откакто съм с климатици има около 8-9 внезапния спирания и тръгвания на тока и около 3-4 токови удара и досега нито подовия дайкин, нито дженерала са дали проблем.дано и занапред да нямам проблеми с моите климатици.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Да не е на DRY режим? Аз не съм забелязал LGCто при мен как се държи, но LCCто на DRY режим изключва и вентилатора, но на COOL режим не го изключва.
    На Cool e. Ама инак си работи добре и поддържа комфортна температура такава каквато е зададена, вентилатора на компа ми е доста по шумен от климатика на QUIET.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

С това спиране и тръгване на вентилатора на охлаждане вътрешното тяло много бързо и силно ще мухляса.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    С това спиране и тръгване на вентилатора на охлаждане вътрешното тяло много бързо и силно ще мухляса.
    Ами аз стария всяка година чистя питата два пъти с препарат,преди всяко лято и зима.Това да му е кусура.
    Цитат Първоначално публикувано от stuuud
    И аз имам същия модел от 3-4 дни и се държи по същия начин. Направо си спира и вътрешния вентилатор ама не знам дали е нормално.
    Вече съм по спокоен.Явно значи така си върви климатика.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе