Здравейте мисля да си взимам Daikin FTX50GV / RX50GV но сега видях този модел FUJITSU GENERAL ASYB 12LDC plasma кажете ми кой е по-добрия ?????
Здравейте мисля да си взимам Daikin FTX50GV / RX50GV но сега видях този модел FUJITSU GENERAL ASYB 12LDC plasma кажете ми кой е по-добрия ?????
Какво да ти казваме, нали климатика е за 30 кв.м. отопление зимата.Дайкина е достатъчно силен.Фуджитсу-дженерал е 16400БТУ/4.8 кв отопл.мощност, ще закъса зимата на температури под 0 градуса(ще работи на максимум) -има ли смисъл да го тормозиш и най-накрая да го поломиш от гонене на желаната температура???Първоначално публикувано от Georgi Penchev
За 30 кв.м. има НЯКОЛКО инверторни фуджитса, но цената им :
1.http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha14lgc-не може да се мери с дайкина ФТХ50ГВ
2.http://www.bulclima.com/klimatici-i-...z14lb---nocria
3.http://www.bulclima.com/klimatici-i-...neral/asha18lc
4.http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb18ld-plasma
Абе Пенчев, какво търсиш в тоя форум? Басси спамера си Нали ти казахме кой е твоя климатик...
Здравейте!Купих си Fujitsu General ASH 12ub.Та на дистанционното има един малък бутон TEST RUN.В книжката пише да се използва при пробния период след инсталиране на климатика.Та за какво служи той
Не го пипай, пуска се в начлото веднъж след монтаж и след това е работа на техника в случай, че даде проблемПървоначално публикувано от luboivanoff
По възможност избягвайте тази марка. Моят изкара три дни преди да дефектира. Шумът, който вдига в режим QUIET е доста над 21db. Хубавите климатици са на цена около 2000лв и нагоре. За под 1500лв по-добре нещо от 299лв - и да шуми и да пука ще знаем защо е.
Искам да питам за модела 12LGC,когато си направи температурата изклюва направо вентилатора(така ли трябва да e)климатика е в пълен покой,защото при 09LCC модела не е така,при достигане на температурата вътрешния вентилатор продължава да работи.През зимата по същия начин ли ще работи LGC-то.
На охлаждане при всеки климатик вътрешният вентилатор работи непрекъснато. На отопление е според зависи от вътрешната температура, ако е по-висока от еди колко си градуса работи непрекъснато, ако не е със спирането на компресора спира и вентилатора.
Дали компресора изключва поради достигане на температурата, а не поради някаква друга причина? Мигат ли светодиодчетата на дисплея за грешка?
Нищо не мига,колкото съм му задал толкова прави температурата в стаята.Първо изключва компресора,вентилатора продължава да работи около минута и изключва и вентилатора.Климатика е в пълен покой.После пак първо тръгва компресора и малко след него вентилатора.Значи нещо не е наред с климатика ли?
И ми направи впечатление,че се чува едно просвирване във вътрешното тяло,при първоначално тръгване на компресора се чува доста и след няколко минути почти изчезва.но прочетох че било нормално при LGC-то.
Климатика е купен преди няколко дена.
И аз имам същия модел от 3-4 дни и се държи по същия начин. Направо си спира и вътрешния вентилатор ама не знам дали е нормално.
Да не е на DRY режим? Аз не съм забелязал LGCто при мен как се държи, но LCCто на DRY режим изключва и вентилатора, но на COOL режим не го изключва.
Баце не си съвсем прав.В моя град има доста монтирани климатици и то н а голями обекти-магазини на 2 етажа, бинго зали и казина и всичките са с дженерал, фуджитсу или фуджи климатици.Бях изненадан като видях как един от конвенционалните модели -дженерали ето в този http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eneral/asg18ubмодел 18-ка за първи път видях автоматично хоризонтално реене на жалузите в конвенционален климатик.Първоначално публикувано от yavoor
Това са едни от най-коравите климатици, включително на прищявките на играта на напрежението на мрежата.
Според мен това едни от най-добрите климатици и устойчиви на олигофренията на ЕВН, ЧЕЗ и другото електроразпред. дружество.
Помисли върху въпроса.
Не че дайкин, саньо, национал не са хубави, но те и особено тези предназначени за японския пазар не са предназначени за колебания на напрежението, токови удари, пренапрежение, внезапни спирания и пускания на ел.енергията и всякакви други "армагани" поднасяни на българския потребител. Те са произведени за експлоатация на японския пазар и японско качество на подаваната ел.енергия до потребителя.Донякъде тези пробеми се преодоляват от трансформаторите, но само донякъде...
Откакто съм с климатици има около 8-9 внезапния спирания и тръгвания на тока и около 3-4 токови удара и досега нито подовия дайкин, нито дженерала са дали проблем.дано и занапред да нямам проблеми с моите климатици.
На Cool e. Ама инак си работи добре и поддържа комфортна температура такава каквато е зададена, вентилатора на компа ми е доста по шумен от климатика на QUIET.Първоначално публикувано от Board_Man
С това спиране и тръгване на вентилатора на охлаждане вътрешното тяло много бързо и силно ще мухляса.
Ами аз стария всяка година чистя питата два пъти с препарат,преди всяко лято и зима.Това да му е кусура.Първоначално публикувано от valen1
Вече съм по спокоен.Явно значи така си върви климатика.Първоначално публикувано от stuuud