Фуджи или Фуджицу? Коя от двете марки климатици инверторни да си взема?
Фуджи или Фуджицу? Коя от двете марки климатици инверторни да си взема?
Ми въпрос на вкус... "Мона Лиза" ли ти харесва повече или "Джоконда"?
Първоначално публикувано от Kasap
Винаги оригинални отговори.........
Здравейте на всички!!!!Нов съм във форума!!!!
От седмица притежавам Fujitsu General ASHA 12LGC и съм много доволен от него за сега,темата ми помогна за разузнаването на част от функцийте му,само не разбирам за COIL DRY,едни казават че работи за 15 мин след което се изключва сам а други 90 мин.......при мен работи 90 мин след като се изключва......нормално ли е ?????
По горе видях че някой е написал че в режим QUIET на винтелатора,при достигане на зададената температура,той спира сам.При мен това се получава само ако съм го пуснал в режим ECO,независимо на какъв режим е самият климатик и вентилатора.
Колко пари го купи и от къде за 25 квадрата стая зимата става ли за отопление? 40-50лв ли му е разхода ако работи нонстоп?Първоначално публикувано от nautica_
Имам го от седмица,закупен от Булклима за 1049лв,още не мога да кажа впечатления от зимни условия защото в момента навън е 35+.......Първоначално публикувано от nevena666
за 25 кв стая мисля че е идеален,нека и по компетентните да се изкажат!!!
http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha12lgc
Много ще съм благодарна, ако споделиш как е шума, чува ли се като работи, може ли да се спи нормално като работи?Първоначално публикувано от nautica_
Лично моя е много тих, трябва доста да си напрегна слуха за да доловя нещо, но това са впечатления за климатик на 5 дни .(надявам се все да е така )Първоначално публикувано от iankas
Здравейте на всички,
От една седмица съм притежател на Fijitsu General ASHA12LGC. Засега съм доволен, но ми прави впечатление, че вентилатора на външното тяло тръгва на ниски обороти, на интервали ускорява до максимални обороти и след известно време изключва напълно. Не знам какъв е алгоритъма на работа, но съм останал с впечатлението, че при други модели вентилаторът се върти със постоянни бавни обороти и единствено, ако е нужно ги повишава. Нормално ли е така да работи? Другото, което искам да отбележа е, че външното тяло е монтирано доста близо до стената - 3-4 см от нея. Има ли значение това и какво е то?
Климатика е много тих както външното така и вътрешното тяло,в режим QUIET не се чува нищо,за сравнение-чувам си винтелатора на компютъра,но климатика-не.А комбинацията QUIET+ECO е идеална за спане,първото нищо не се чува от климатика,а и струята хладен въздух е идеално слаба че да охлажда и сутринта да не станеш "гипсиран"!!!!!
(в ЕCO режим-климатика намалява още оборотите на перките както на външното така и вътрешното тяло)
A в отговор на killer_rose
Точно така трябва да работи външното тяло,нали все пак е ИНВЕРТОР,а не конвекционален климатик.....
А до до колколкото става на въпрос за разтоянието от стената на външното тяло........при мен е на поне 20-25 см от стената.Тези 3-4 см за който казваш ми се струват много малко!!!!!!
За да бъдем по-точни - режим ЕКО единственно ограничава мощността на климатика и оттам и консумацията. Грубо казано, принудително се казва на климатика да не работи над номинала си, което ще се усети през деня ако в стаята е било топло и не толкова през нощта, когато така или иначе климатика работи на по-ниски натоварвания и не стига тази граница за принудителното ограничаване. Ако климатика работи под номинала тогава бутона ЕКО не оказва влиярние върху работата му. Трябва да се има предвид и че при ЕКО режим е възможно да не може да охлади помещението в големите жеги или да до стопли в големите студове заради принудително ограничената му мощност на отдаване.Първоначално публикувано от nautica_
Днес ми монтираха климатика - Fujitsu General ASYA-12 LGS.
Монтажа продължи около 2.40 ч. Външното ми тяло го хванаха отвън на терасата, а вътрешното на определеното от мен място до прозореца. Тръбният ми път е 4.50 м. Изолираха тръбите поотделно и ги бандажираха заедно с тръбата за конденза. По мое настояване поставиха тампони. Дупките в стените бяха сравнително прецизни (не много големи) в последствие ги запушиха с пяна, но смятам след това да ги подмажа. Обезвъздушиха ми тръбите, като процедурата протече на два етапа от 15 мин и 10 мин почивка между тях. Сложиха ми кабел канал в стаята от вътрешното тяло до дупката на стената и такъв за захранващия кабел. Като цяло съм доволен от монтажа.
В момента съм включил климатика на охлаждане 18 градуса и вентилатор на High, докато поохлади стаята след това ще дигна градусите и ще оставя вентилатора на Auto. Още е рано да споменавам за шумове, но като цяло и двете тела са много тихи (според моите разбирания).
Това е за сега, ако някой има някакви въпроси да пита.
Коя фирма извика за монтажа,ако си от София.Буквите накрая не са ли LGC