Страница 301 от 308 ПърваПърва ... 251291299300301302303 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,501 до 4,515 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Board_Man, някъде по форума беше писал + снимков материал за преодоляване на тракането на вътрешната турбина със залепяне на допълнителен пръстен към втулката. Също там, беше казано, че една тефлонова втулка ще реши проблема завинаги. Днес с изумление научих и в последствие видях с очите си, че в къщи си имам климатик с тефлонова втулка на вътрeшната турбина. За жалост не е тракащият ми General, а от често оплюваната във форума марка Hitachi. Също така, видях как за 3-4 минути се разглобява вътрешно тяло. Много интелигентно измислена конструкция, създадена максимално да улесни работата по климатика. Да ама не на General-a. При него нещата седят мнооооого по-зле. И още нещо ми направи впечатление. Единият климатик няма вградени в конструкцията големи стиропорени елементи, но не му пукат пластмасите. Другият е фрашкан със стиропор, но яко пука. Оставам на вас да познаете кой кой е .

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Board_Man, някъде по форума беше писал + снимков материал за преодоляване на тракането на вътрешната турбина със залепяне на допълнителен пръстен към втулката. Също там, беше казано, че една тефлонова втулка ще реши проблема завинаги. Днес с изумление научих и в последствие видях с очите си, че в къщи си имам климатик с тефлонова втулка на вътрeшната турбина. За жалост не е тракащият ми General, а от често оплюваната във форума марка Hitachi. Също така, видях как за 3-4 минути се разглобява вътрешно тяло. Много интелигентно измислена конструкция, създадена максимално да улесни работата по климатика. Да ама не на General-a. При него нещата седят мнооооого по-зле. И още нещо ми направи впечатление. Единият климатик няма вградени в конструкцията големи стиропорени елементи, но не му пукат пластмасите. Другият е фрашкан със стиропор, но яко пука. Оставам на вас да познаете кой кой е .
    е ние си го знаем-дженерала/фуджи/фуджитсуто, но ти можеш ли преди 1 година да ми посочиш модел на утвърдена топлеща марка климатици при които 12-ката, на отопление да е с 16 400 БТУ или 4.8кв , да струва 1500-1600 лева и отгоре на това да е с плазма филтър???
    Ако имаш линк звънкай, аз и сега търся такава мощна и качествена "12-ка" за 1500лв която да топли като 16-ка но все още не съм намерил, а все пак ми се иска да имам избора да не е само фуджи/дженерал/фуджитсу 12 ЛД?!

Avast -преди 1 година дайкин FTX50GV не съществуваше.Има го от април-май 2010год.Така, че няма как да ги сравняваш преди 1 година.Съществуваше единствено JKE серията на панасоник, чиято 12-ка бе близо до 12-ката на фуджитсу по производствени параметри, а на външен вид/дизайн имаше леко преимущество.На практика обаче нито бие по параметри на отопление нито има плазма филтър.видях на живо работеш панасоник 12-ка JKE и не съм очарован от работата му.Дотогава имах някакви романтично -фантасмагорични очавания...

За цената също не си прав моят миналата година го взех за 1730 лева с монтаж -4 метра тръбен път.

НЕ се впрягам, просто комфорта от LD серията на фуджитсу е по-голям от този на дайкин-поне подовия.Имам ги и ги ползвам и двата климатика, като от фуджитсу клонингите имам вече х2.Вярно е че близко до пода има топла струя въздух при подовия дайкин, но на повече от 2 метра струята става хладка и не е много приятна.Това, че е подов, не значи че ще ти стопли пода-еми хладен си е пода за бос крак .Имал съм подово преди та поне съм наясно.Когато спя при подовия гърлото ме дразни на сутринта/през нощта, при дженерала/фуджито дори напротив ако имам кашлица/хрипове зимата ги "умиротворява"...
    То близо 2 години и аз се оглеждах за слабости и се чудех какво да купя, но в крайна сметка реших, че засега друго по-добро решение за 17 кв.м няма, особено офис(където не спя) и е по-шумно от у дома и заради това не взех итошиба, особено, след като прочетох и че някой с дайсекай казват, че шума е равен или по-силен от на фуджитсуто.

4. Тук е от
    Oct 2010

Здравейте!
    Реших да си взема NOCRIA AWYZ14LB / AWHZ14LB, но останах неприятно изненадан, когато отидох в магазина 'Х' - отдолу пластмасата не беше права, а вълнообразна - явно където се захващат щипките (става въпрос за awHz14lb). Беше ми обяснено, че не бил захванат добре (кой не захваща добре 2500лв за стената...)?! Преди това ходих в друга фирма, но такова нещо не ми направи впечатление,а и честно казано не обърнах внимание (там беше awYz14lb). Утре ще отида и на трето място за сверка.
    Въпроса ми е дали това е от некачествен монтаж или освен в имената (Fujitsu и General) има разлика и в този детайл?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    ти можеш ли преди 1 година да ми посочиш модел на утвърдена топлеща марка климатици при които 12-ката, на отопление да е с 16 400 БТУ или 4.8кв , да струва 1500-1600 лева и отгоре на това да е с плазма филтър???
    Ако имаш линк звънкай, аз и сега търся такава мощна и качествена "12-ка" за 1500лв която да топли като 16-ка но все още не съм намерил, а все пак ми се иска да имам избора да не е само фуджи/дженерал/фуджитсу 12 ЛД?!
    Ако не ме лъже паметта, преди година 12LGC беше 1500-1600, но може и да греша. 12LD, по това време, вероятно е гонил 2000лв. Но, тенденцията за спад на цените, като гледам, е обща. Това е по ред причини, които не е място да обсъждаме тук. Това, че даден модел 12-ка вади 4,8kW, при средно за този клас 4kW, не ме грабва особено много. Не ми се обяснява, че ще стане цял роман. Daikin FTX50GV не е 12-ка, но е на същите пари, като 12LD, пък и е по-мощен. Като цяло, фамилията на Fujitsu се справя добре с отоплението, но...
    Цитат Първоначално публикувано от justify
    е ние си го знаем-дженерала/фуджи/фуджитсуто
    Justify, не се впрягай много на приказките ми! Нямам намерение да анатемосвам марката . Когато купувам нещо, се оглеждам за слабости. Предимствата на даден продукт си личат, но слабостите се прикриват. А, да се покажат слабостите му е от полза, според мен

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Температурите взеха да падат, та, ето и няколко първи (за първа година се отоплявам с климатик) впечатления от мен.

Двете машинки ASYA 09 LGC работят доста добре (едната е в ~42м3, другата в ~34м3). В режим Quiet все едно ги няма (откъм шум ). Останалите режими на вентилатора не са особено тихи, примерно в режим Low не бих могъл да спя, чува си се яко. Макар че аз съм доста чувствителен откъм шум. Достигат зададената температура (в режим Auto) за около 40 мин., но тези дни това ще го изследвам още. Машината в по-голямото помещение, за последните 10 дни, без да се изключва, при зададени ~22/23ºC, е изгорила 57,8 kw. Това при 17,3 ст. за kw (дневна тарифа, с всичките му такси, без отчитане на нощна) прави грубо точно 10 лв. Меря им разхода с електромерчета Brennestuhl. Тия машинки, дето си имат гнездо "Шуко" и се включват в контакта, а ел. уреда в електромерчето.

Нещо, което ме попритесни - миналата нощ като се прибирах, външното тяло на "по-голямата" беше побеляло. Температурата ще да е била между 0 и -1ºC, мисля. Не знам обаче кое се счита за замръзване, кое за заскрежаване, кое за обледеняване... Сутринта закъснявах за работа и нямах време да го снимам - пак беше бяло, но сякаш по-малко. Според моя термомер беше -1ºC. Нормално ли е това, какво мислите?

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от valyo_pp
    Здравейте!
    Реших да си взема NOCRIA AWYZ14LB / AWHZ14LB, но останах неприятно изненадан, когато отидох в магазина 'Х' - отдолу пластмасата не беше права, а вълнообразна - явно където се захващат щипките (става въпрос за awHz14lb). Беше ми обяснено, че не бил захванат добре (кой не захваща добре 2500лв за стената...)?! Преди това ходих в друга фирма, но такова нещо не ми направи впечатление,а и честно казано не обърнах внимание (там беше awYz14lb). Утре ще отида и на трето място за сверка.
    Въпроса ми е дали това е от некачествен монтаж или освен в имената (Fujitsu и General) има разлика и в този детайл?
    Правилно са ти обяснили. Пък и у вас нали ще сложат нов, неразпечатан от кашона.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от petrucius
    Температурите взеха да падат, та, ето и няколко първи (за първа година се отоплявам с климатик) впечатления от мен.

Двете машинки ASYA 09 LGC работят доста добре (едната е в ~42м3, другата в ~34м3). В режим Quiet все едно ги няма (откъм шум ). Останалите режими на вентилатора не са особено тихи, примерно в режим Low не бих могъл да спя, чува си се яко. Макар че аз съм доста чувствителен откъм шум. Достигат зададената температура (в режим Auto) за около 40 мин., но тези дни това ще го изследвам още. Машината в по-голямото помещение, за последните 10 дни, без да се изключва, при зададени ~22/23ºC, е изгорила 57,8 kw. Това при 17,3 ст. за kw (дневна тарифа, с всичките му такси, без отчитане на нощна) прави грубо точно 10 лв. Меря им разхода с електромерчета Brennestuhl. Тия машинки, дето си имат гнездо "Шуко" и се включват в контакта, а ел. уреда в електромерчето.

Нещо, което ме попритесни - миналата нощ като се прибирах, външното тяло на "по-голямата" беше побеляло. Температурата ще да е била между 0 и -1ºC, мисля. Не знам обаче кое се счита за замръзване, кое за заскрежаване, кое за обледеняване... Сутринта закъснявах за работа и нямах време да го снимам - пак беше бяло, но сякаш по-малко. Според моя термомер беше -1ºC. Нормално ли е това, какво мислите?
    Нормално е особено за температури между +2 до -4 градуса.Не е добре когато в долната страна на външния топлообменник се образува лед -прозрачен или не толкова прозрачен.Докато е сухо времето, не му се връзвай толкова и го остави да се оправя сам, гледай го когато вали сняг, суграшица(мокър сняг) или дъжд(но само ако температурата е около нулата).Моят за изминалата зима само веднъж съм го видял а задържа сняг и то след около2-3 дни валеж от сняг(редуващ се силен със слаб валеж).Фуджитсу нямат проблеми с размразяването, може да има пробел единствено при натрупване на сняг по външния топлообменник или ако е близо до нула градуса и вали дъжд.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от valyo_pp
    Реших да си взема NOCRIA AWYZ14LB / AWHZ14LB, но останах неприятно изненадан, когато отидох в магазина 'Х' - отдолу пластмасата не беше права, а вълнообразна - явно където се захващат щипките (става въпрос за awHz14lb). Беше ми обяснено, че не бил захванат добре (кой не захваща добре 2500лв за стената...)?!
    Сега ходих да видя моя такъв - наистина има леека вълнообразност на долната пластмаса... явно си е така.

11. Тук е от
    Oct 2010

BAlexandrov , а като цяло доволен ли си от климатика? Шумен ли е и има ли някакви вибрации на външното тяло? Да слагам ли тампони при монтажа, че ще ми е на терасата?

12. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Да доволен съм, имам го от пролетта. Външното тяло е отстрани от външната страна на терасата монтирано и не го чувам. Мисля че си има тампони.
    Вътрешното не е така безшумно, но звука е от самия въздух, когато е на по-високи обороти. На quiet режим е много тих. Когато се размразява бълбука

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Какви са тези бълбукания ми кажете какво е това чудо от климатик струващ 2600 лева. Обяснете ми го по такъв начин, че дори и аз да мога да го разбера.

И при най-обикновените и евтини климатици това го няма. Седя и се чудя на факта, че има хора даващи си парите за подобни изделия.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Каква ти е тезата не разбрах? Чак 2600 не е, даже и с монтажа е трудно да стане толкова.
    Погледни показателите му и ще разбереш защо си дават парите хората.
    Дай алтернативи с такава мощност, ефективност и цена
    Охлаждане: 0,9-4,2-5,3kW/конс.1,02
    Отопление: 0,9-6,0-9,1kW/конс.1,35
    СОР: 4,44 клас А/А

Бълбукането е съвсем нормално...

16. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Не знам дали е нормално бълбукането, но по-добре да го няма.

17. Тук е от
    Oct 2010

Надали ще е по-шумен от сегашната ми Midea MSG-18HR Това е и една от причините да искам да се отърва от него

18. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Ами ако си от София може да го чуеш

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе