Първоначално публикувано от
petrucius Температурите взеха да падат, та, ето и няколко първи (за първа година се отоплявам с климатик) впечатления от мен.
Двете машинки ASYA 09 LGC работят доста добре (едната е в ~42м3, другата в ~34м3). В режим Quiet все едно ги няма (откъм шум
). Останалите режими на вентилатора не са особено тихи, примерно в режим Low не бих могъл да спя, чува си се яко. Макар че аз съм доста чувствителен откъм шум. Достигат зададената температура (в режим Auto) за около 40 мин., но тези дни това ще го изследвам още. Машината в по-голямото помещение, за последните 10 дни, без да се изключва, при зададени ~22/23ºC, е изгорила 57,8 kw. Това при 17,3 ст. за kw (дневна тарифа, с всичките му такси, без отчитане на нощна) прави грубо точно 10 лв. Меря им разхода с електромерчета Brennestuhl. Тия машинки, дето си имат гнездо "Шуко" и се включват в контакта, а ел. уреда в електромерчето.
Нещо, което ме попритесни - миналата нощ като се прибирах, външното тяло на "по-голямата" беше побеляло. Температурата ще да е била между 0 и -1ºC, мисля. Не знам обаче кое се счита за замръзване, кое за заскрежаване, кое за обледеняване...
Сутринта закъснявах за работа и нямах време да го снимам - пак беше бяло, но сякаш по-малко. Според моя термомер беше -1ºC. Нормално ли е това, какво мислите?