Правилния отговор е - "Когато има нужда.'' Зависи от режима на работа, запрашеността на средата, адреса на собственика и много други фактори.
Правилния отговор е - "Когато има нужда.'' Зависи от режима на работа, запрашеността на средата, адреса на собственика и много други фактори.
Това се чудя и аз кога има нужда? Ползвам ги понякога климите. Скоро като застудее няма да ги спирам както и лятото в големите жеги също. За 2-3 седмици почти не забелязвам прах по филтрите на няколко месеца си личи фино така но си духа нормално. Виждал съм при приятели просто филтрите като 0.5см киче натрупано и работи без проблем климатика. Звука ми ли да следя или просто дали топли/охлажда добре?
"Работи без проблем" - умно казано...просто периодично си следи да няма наслояване на филтрите ,защото се намалява циркулацията на въздуха - оттам пада и ефективноста на машината и се вдига разхода на ток.
То и тия филтри са едни качествени олеле. Тоя филтър тип "цедка" не задържа прах. Но пък задържа едри частици, които се наслояват и с течение на времето филтъра става "по-гъст" и започва якото натрупване на прах Явно производителите така са преценили, че да пропуска малки частици които пък минават свободно през питата и така си циркулират с въздуха.
На каналната машина слагам такива:
http://solutions.3m.com/wps/portal/3...eaningFilters/
Все се каня да питам, със lgc-то освен катехиновия и антибактериалния имаше едно руло от филтърна хартия /нещо като тензух/, та мислех как и къде може да се сложи това но главицата нищо не измисли. Кажете Вие
Според мен няма смисъл от много фин филтър - много бързо ще се замърсява, а от там и работата на климатика ще се затормозява (по-слаб въздушен поток). А като се замърси климатика няма по стандартния начин да ти подсказва за проблема. Разбирам, че на всеки му се иска излизащия въздух от климатика да е чист, но все пак това не е основната му функция. А и ако можеше толкоз лесно да става това, едва ли всички инженери по света нямаха да се сетят и сложат по един "тензух". Пък що не им ръгнем по една рационализация на хората? ..... Топла зима на всички и безпроблемни климатици!
Аз на мойя 12LDC му разглобих плазмения ,тоя зеления филтър и го измих ,след това го зглобих,после прочетох ,че не трябвало да се разглобява , ама са си е на шес бачка си.Голяма работа е тоя филтър аз съм асматик изчезна ми кашлицата и дишам нормално имам чувството че ще ме излекува.Та който се съмнява дали има ефект от плазмен филтър то аз ще му кажа че има огромен ефект.
Къде прочете, че не трябва да се разглобява? Напротив - в упътването е показано как се отваря и изважда дезодориращия филтър и се почистват/измиват/ и двата.
И аз почиствам плазмения филтър като го разглобявам. Но има ли занчение как се поставя елемента? Имам предвид с черната или бялата страна към металната решетка.
Според мен с черната страна към металната решетка(ако става въпрос за дезодориращият гъвкав филтър от материал подобен на силикон.При мен така беше поставен фабрично.Първоначално публикувано от edi1
В упътването на 12 ЛД изрично е записано : Почистване на плазмен филтър: ...... Монтирайте филтъра с черното лице нагоре; , Затворете решетката.
От моя гледна точка това значи бялото да е към металната решетка.
При мен при монтажа, филтъра беше извън касетата, в торбичка и аз си го монтирах.По упътване е така ,както казва tio.
Изглежда сте прави: "Моля, почистващия и дезодориращ въздухаПървоначално публикувано от edi1
филтър, с черната повърхност нагоре."
При мен е стоял обратно. Днес ще обърна.
Член Х-ти в закона на Бг потребител: Ако след сглобяването на уреда той не работи - моля прочетете упътването
Не се заяждам, просто се сетих