Страница 300 от 308 ПърваПърва ... 250290298299300301302 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,486 до 4,500 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

здравейте колеги,имам фуджицу12lgc.както си работи започна да издава стрнен шум,като бръмчене.след като го спрях от дистанционното бръмченето продължи и след известно време спря.някой ако може нещо да каже по въпроса.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Вие сте определено луди.
    Какво удоволствие ви доставя да стоите и да си слушате климатиците, кой как бръмчи.
    Аз имам 6, всичките са монтаж тип сандвич и съм много доволен от работата им.
    Ако жената не ме подседи, няма да се сетя, че ги има им изчистя филтрите.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

12 LGC. Нормално ли е да вибрира въртешното тяло, при работещ компресор. Отвора в стената, за тръбите, не е подмазан, защото...Дали това е причината или този модел са така ?

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Чак да вибрира, не е нормално.Добре ли е закрепена планката за стената и добре ли е окачен климатика на планката.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Днес майстора монтира моя Fujitsu AS-E25V на външната стена на балкона,защото на вътрешната стена е с изолация и е с тухла.каза ми че много ще вибрира на тухлената стена.И за пои-сигурно го монтира на външната която е от бетон.Само дето го хвана с2 болта които не можа да стегне добре защото е доста трудно да се стигне с ключ.Сеага външното тяло шава и малко съм притеснен да не създава някакви проблеми.а съм на 3 етаж и много трудно може да се стигне със стълба.Незнам какво да правя!?

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Какви са тези майстори.....

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Чак да вибрира, не е нормално.Добре ли е закрепена планката за стената и добре ли е окачен климатика на планката.
    Да. Ако подмажа отвора, може и да се пооправи, ако това е причината. Но при този огромен кратер, който ми отвориха при монтажа, фиксирането на тръбите ще е много трудно. А и не трябва да пускам климатика, докато не изсъхне замазката, ако въобще я направя скоро, понеже е много високо...и т.н.

10. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Цитат Първоначално публикувано от slave
    Днес майстора монтира моя Fujitsu AS-E25V на външната стена на балкона,защото на вътрешната стена е с изолация и е с тухла.каза ми че много ще вибрира на тухлената стена.И за пои-сигурно го монтира на външната която е от бетон.Само дето го хвана с2 болта които не можа да стегне добре защото е доста трудно да се стигне с ключ.Сеага външното тяло шава и малко съм притеснен да не създава някакви проблеми.а съм на 3 етаж и много трудно може да се стигне със стълба.Незнам какво да правя!?
    и кво да правим ние с къщите според тоя като са тухлени да нямаме климатици ли ууужас пиши и името на фирмата да се знае

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Точно тухлите повече гасят вибрациите, по бетона, понеже е монолитен, се предават повече вибрации, на по-дълго разстояние.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

От събота 23.10.2010г. съм с фуджи илектрикhttp://www.fujielectricbg.com/ 12 LDC в новия офис-17кв.м., 40.34куб.м. Струваше ми 1570 лева с монтаж и ваничка под климатика за събиране на конденза и водата при дефростване.Климатикът няма никаква разлика с дженерала в спалнята у дома.Работи обаче доста по-тихо външното тяло, без значение дали е пуснат сега или е затоплил.Разликата в шума на вътрешните тела е незначителна което ме навежда на мисълта, че е от Огромно значение монтажа, както и върху какво е монтиран.У дома е монтиран на терасата от външната стена стойките са захванати върху теракотни плочки.В офиса е върху изолация и тухла 4-ка, но с повече прегради(на тухлата 6 или 8).В офиса е по-тих абсолютно сигурно заради монтажа върху тухли и изолация.У дома набирането на компресора се предава по теракота, но само при първоначално пускане иначе не се чува и работи добре.За пореден път откъм комфорт се убеждавам, че фуджитсу.дженерал/фуджи 12LD(C) е страхотен климатик.Оставил съм да поддържа 23 градуса в офиса с включен плазма филтър и струята е към мен, направо ми се придремва...В момента навън е 4-5 градуса и климатика почти не е спирал(само 2 пъти за около 2 минути) откакто е пуснат сутринта и работи на минимум.Работи постоянно вероятно защото около мен офисите са все още незаети и студени, а пък и офоса ми е с около 4.5 м х 2.00 метра прозорци алуминиева дограма.На другите офиси от по 14 до 23 кв им наслагаха дайкин 25-ци от този моделhttp://www.mmc.bg/admin/pics/34_3_FT...ertor_2010.pdf-външното тяло на единия на третия етаж онзи ден при външна температура 15 градуса и зададена вътре 25 се чуваше от входа на сградата, представям си какво ще е като падне под нулата.Моят се чува от 1.5 метра как тихо мърка.Според мен дори панасонок 9-ка JKE-(тайландската или малайзиска ли беше) е по-добре от този модел на дайкин-та той едва лъхаше вътрешното тяло и колегата вика: ма той още не е започнал да духа.Казвам му ела и виж как е моето фуджи...

Като дойде Дядо Мраз с минусите ще пиша да кажа как се държи в нова сграда фуджито.

13. Тук е от
    Jan 2008

здравейте.от вчера имам монтиран нокрия 14.още не мога да споделя конкретни впечатления.струва ми се доста шумна.при достигане на зададената температура не спира а продължава да духа хладен въздух.разни пукания на пластмаса..но имам няколко въпроси.основното което ме интересува е как пречиства въздуха в стаята.и въобще пречиства ли го.нямам усещането че дишам свеж и пречистен въздух.чета че има някви филтри,ув лампи и т.н.те автоматично ли се включват или ..не виждам бутони по дистанционното за принудително включване.не ми е ясно това.нещо не сам очарован като цяло.може би очаквах нещо повече.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

Най-вероятно по неведоми пътища ти доставя свеж въздух от планинска утринна роса.

Айде малко по-сериозно. Това е форум за климатици, а не за научна фантастика.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Каква фантастика? Нокрия е снабдена с UV-лампа. Няман наблюдения как работи при Нокрия, но ако е като при Sanyo би трябвало да се включва и изключва автоматично през определен интервал.
    Нормално е да е по-шумна, това е 6 kW мощност на отопление - то и помещението ти е голямо. Остави я да мине в режим поддържане на температурата или си поиграй с Fan speed, но не го намаляй много.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Dreider
    Най-вероятно по неведоми пътища ти доставя свеж въздух от планинска утринна роса.

Айде малко по-сериозно. Това е форум за климатици, а не за научна фантастика.
    Това ми хареса. В по-новия модел се очаква и птички да чуруликат

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Това ми хареса. В по-новия модел се очаква и птички да чуруликат
    За птички не знам, но определено слагат "щурчета".. които успявам да ги махна или затъпя. Фикснах още един тези дни с въпросното "щурче", само с леко огъване на част от тръбите във външното тяло и с подпъхване на гъвкави дистанционни крепежи между тях (подобни на пяна но по-гъвкава). След въпросната манипулация дразнещото скърцащо жужене изчезна, остана само нискочестотния вибрационен звку, който е по-поносим.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе