Страница 250 от 308 ПърваПърва ... 200240248249250251252260300 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,736 до 3,750 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Незнам дали тези който имате плазмен филтър сте забелязали какъв финен прах събира по решетката. И като се влезне във стаята се осеща мирис на озон като едно време когато ни облъчваха против болести в училище така миришеше.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Касетата произвежда озон, затова мирише.На принципа на високоволтов разряд между два електрода, разделени с диелектрик.Полепва праха, който минава през грубия филтър, защото се създава електростатично поле.Аз двата филтъра ги смуча през 2-3 седмици и го мия на 3-4 месеца.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Короната която имах преди беше с такъв филтър и като се замърси светваше индикатор, само с измиване в лигенче се почистваше хубаво. Но по често го миех все пак това е в офис и е по прашно. Интересното е че иона и той се генерира от високо напрежение но не се усеща както плазмата.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Незнам дали тези който имате плазмен филтър сте забелязали какъв финен прах събира по решетката. И като се влезне във стаята се осеща мирис на озон като едно време когато ни облъчваха против болести в училище така миришеше.
    в понеделник го чистих.Много фин прах, ако изобщо може да се нарече прах-прилича на нещо като графит и цвета му е такъв сивкаво-черен с много слаб син отенък.
    Вярно е събираха ни във физкултурния салон и ни караха да си вдигаме фанелките през глава и ни облъчваха с кварцова лампа.Целия салон миришеше на озон.
    Все се опитвахме да видим момичетата с вдигнати фанелки, ама не би-строг учител по физическо имахме.

6. tio
    tio е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008

Аз моя плазмен филтър вече 2 пъти го чистих ..... бая "пооцветяваше" водата.... апропо върнахте ме в 5 клас с кварцовата лампа, нагревките и тъмните очила Ама греехме тумбаците и после търчехме по снега в двора на даскалото, а

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Мислех, че йона и плазмата правят един и същ озон !!!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ми то си е така,какво го мислиш.
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...B7%D0%BC%D0%B0
    Още на първия ред пише,че става дума за йонизиран газ...Демек плазма и йонизатор при климите са синоними.

10. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Днес за първи пъ инвертора размрази. Първото което забелязах е че не пуфка. Другото процеса трае доста по дълго от колкото на старите Панасоници. Виждал съм конвенционални съвременни при приятели размразяват също доста дълго 5-15мин. Панасониците пуфкат и до 1-2мин духат пак топло.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Но се размразяват успешно, нали? Твоите панасоници са от старите, с прекрасен дефрост!

12. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

За инвертора не мога да преценя дали инвертора се размразява успешно изтече доста вода но ще видим в големите студове дали трупа лед. Иначе панасониците са на 11 години от старите да и дефроста им е ужасно бърз и аз си мислех че това е нормално но явно съвременните дефростват по-бавно. Панасониците явно не трупат лед защото дефростват разко и много много бързо и изтича рязко вода и дори да има лед той пада. Случвало ми се е да падат парчета лед но по питата нищо не остава.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Изчетох доста от темата и други теми за марката FUJI 12 LGS, но не намирам задоволителен отговор. През колко време е нормално да се размразява(дефрост) климатика. Външните температури днес не са много ниски, около 0-та (за Пловдив) влажно е доста. От сутрината машината се размразява около 4 пъти. Последния през един час. Нормално ли е това. Иначе няма проблем - топли. Справя се добре - при зададена 24* в помещението е 24*- 18кв. м.
    Но ме смущава зачестеното размразяване или по доста голямото заскрежаване, при не много ниски температури.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009

При мен и Фуджитсуто, и Саньото все аще не са направили нито един дефрост!!!Става въпрос за Пловдив, където температурата е около 0 градуса и леко вали дъжд.

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Тук в Габрово цял ден вали сняг, температура около -1* , при зададени 24* 12lgc разммразява през 1 час, обяснявам си го с високата влажност

17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от stu_74
    При мен и Фуджитсуто, и Саньото все аще не са направили нито един дефрост!!!Става въпрос за Пловдив, където температурата е около 0 градуса и леко вали дъжд.
    Я провери дали си ги включил.

18. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от stu_74
    И един Мармот увива шоколада със станиол, нали?
    Абе ние тук доматите не ги ядем с колчетата, градски!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе