Незнам дали тези който имате плазмен филтър сте забелязали какъв финен прах събира по решетката. И като се влезне във стаята се осеща мирис на озон като едно време когато ни облъчваха против болести в училище така миришеше.
Незнам дали тези който имате плазмен филтър сте забелязали какъв финен прах събира по решетката. И като се влезне във стаята се осеща мирис на озон като едно време когато ни облъчваха против болести в училище така миришеше.
Касетата произвежда озон, затова мирише.На принципа на високоволтов разряд между два електрода, разделени с диелектрик.Полепва праха, който минава през грубия филтър, защото се създава електростатично поле.Аз двата филтъра ги смуча през 2-3 седмици и го мия на 3-4 месеца.
Короната която имах преди беше с такъв филтър и като се замърси светваше индикатор, само с измиване в лигенче се почистваше хубаво. Но по често го миех все пак това е в офис и е по прашно. Интересното е че иона и той се генерира от високо напрежение но не се усеща както плазмата.
в понеделник го чистих.Много фин прах, ако изобщо може да се нарече прах-прилича на нещо като графит и цвета му е такъв сивкаво-черен с много слаб син отенък.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Вярно е събираха ни във физкултурния салон и ни караха да си вдигаме фанелките през глава и ни облъчваха с кварцова лампа.Целия салон миришеше на озон.
Все се опитвахме да видим момичетата с вдигнати фанелки, ама не би-строг учител по физическо имахме.
Аз моя плазмен филтър вече 2 пъти го чистих ..... бая "пооцветяваше" водата.... апропо върнахте ме в 5 клас с кварцовата лампа, нагревките и тъмните очила Ама греехме тумбаците и после търчехме по снега в двора на даскалото, а
Мислех, че йона и плазмата правят един и същ озон !!!
Ми то си е така,какво го мислиш.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...B7%D0%BC%D0%B0
Още на първия ред пише,че става дума за йонизиран газ...Демек плазма и йонизатор при климите са синоними.
Днес за първи пъ инвертора размрази. Първото което забелязах е че не пуфка. Другото процеса трае доста по дълго от колкото на старите Панасоници. Виждал съм конвенционални съвременни при приятели размразяват също доста дълго 5-15мин. Панасониците пуфкат и до 1-2мин духат пак топло.
Но се размразяват успешно, нали? Твоите панасоници са от старите, с прекрасен дефрост!
За инвертора не мога да преценя дали инвертора се размразява успешно изтече доста вода но ще видим в големите студове дали трупа лед. Иначе панасониците са на 11 години от старите да и дефроста им е ужасно бърз и аз си мислех че това е нормално но явно съвременните дефростват по-бавно. Панасониците явно не трупат лед защото дефростват разко и много много бързо и изтича рязко вода и дори да има лед той пада. Случвало ми се е да падат парчета лед но по питата нищо не остава.
Изчетох доста от темата и други теми за марката FUJI 12 LGS, но не намирам задоволителен отговор. През колко време е нормално да се размразява(дефрост) климатика. Външните температури днес не са много ниски, около 0-та (за Пловдив) влажно е доста. От сутрината машината се размразява около 4 пъти. Последния през един час. Нормално ли е това. Иначе няма проблем - топли. Справя се добре - при зададена 24* в помещението е 24*- 18кв. м.
Но ме смущава зачестеното размразяване или по доста голямото заскрежаване, при не много ниски температури.
При мен и Фуджитсуто, и Саньото все аще не са направили нито един дефрост!!!Става въпрос за Пловдив, където температурата е около 0 градуса и леко вали дъжд.
Тук в Габрово цял ден вали сняг, температура около -1* , при зададени 24* 12lgc разммразява през 1 час, обяснявам си го с високата влажност
Я провери дали си ги включил.Първоначално публикувано от stu_74
И един Мармот увива шоколада със станиол, нали?Първоначално публикувано от stu_74
Абе ние тук доматите не ги ядем с колчетата, градски!