Човекът такива дивиденти печели като ви лъже... Айде стига, Томи неверни всичките... Ако не ги натоварва и са на закътано място да не ги трупа снега, що да размразяват!
Човекът такива дивиденти печели като ви лъже... Айде стига, Томи неверни всичките... Ако не ги натоварва и са на закътано място да не ги трупа снега, що да размразяват!
12LDC днес размразява приблизително на 90 мин при външна 0+2С като веднъж за 7мин,другия път за 12мин.Зададена 22гр и я поддържа.
Нормално е да размразяват на 40 мин до един час/зависи от големината на външния топлообменник и зададената трмпература/, заради високата влага. Когато стане по-студено размразяват малко по-малко.
Язък,че аха да имаш 3000/Публикации: 2999/,или си мислиш,че перката засмуква въздуха и се трупа сняг за да заскрежи.Ами като не вали сняг,защо пак заскрежава?Първоначално публикувано от deian
Не съм казал, че разскрежава единствено и конкретно заради снега. Но съгласи се, че обилният снеговалеж по топлообменника подпомага влизането в дефрост!
Не мисля, че е нужно да ти обяснявам защо заскрежава и като не вали сняг, след като и двамата знаем отговора.
Ехо при мен е същото фуджито дефростваше цял ден в Пловдив през около 2 часа и като излезна и го погледна питата постоянно беше бяла. Панасониците нито веднъж не са дефроствали днес и питите им не са бели само мокри. Обяснявам си го с влажността и с това че фуджито е много по мощно от панасониците които нямат тази сила да замръзят питата.
Да,ама такива приказки за закътани клими не звучаха сериозно.Още повече,че stu се изказва с някакъв патос,чийто място не е тук/според мен/.А сега по темата-комшийче има Fujitsu 22ка/може би 98-00г/ и никога не съм забелязал заскрежаване,за разлика от новото Mitsubishi на 10на метра от него-страхотна машинка.
Например да се похваля и аз че климатика ми - 12LCC също не е размразявал днес от обяд. Няма и как - държа го на 20-22 градуса. Снощи до 4:00 съшо не е размразявал. През периода 4 до 12 не мога да кажа (не съм го наблюдавал). Населено място - Пловдив. Климатика е доста преоразмерен и работи почети на минимално натоварване - няма как и да размрази. Сега погледнах външния топлообменник - сух и изобщо не е хванал скреж. Външното тяло е монтирано на страничната стена на тераса и не е пряко изложено на дъжда. Изобщо всичко си зависи от конкретните експлатационни фактори на машините. Нормално е някои да не размразяват, други да размразяват по-често. Същата машина миналата зима имаше случаи да размазява през час, но по-често го правеше през 3-4 часа.
Ами в Пловдив сме си селяни,ако хората са забегнали към родния си край/все пак беше събота/ и са си оставили Панасониците на 16гр. или са ги изключили-как да заскрежат.Първоначално публикувано от sao
Всичките климатици са у нас и панасоникците и фуджито и са на 24 градуса. Не са спирани от 1 седмица.
Гледам, че предният ми пост е породил много коментари, затова искам да поясня , че писах в темата защото и самият аз се изненадах ,как така не влизат в дефрос!!!Само да поясня, Саньото е 28-ца в 14м2., а Фуджитцото е 22-ка в 18м2, като апартамента е с изолация.И двата климатика са на завет и не ги вали.През цялото денонощие са на 22гр.Най странно ми става, че Фуджитсото все още се държи така все едно работи на минимум, и доста често изключва.Това му е първа зима и затова го наблюдавам как се държи.Възможно е някой от климите да е правил дефрост без да съм забелязал защото не стоя по цял ден да ги гледам какво правят.
Виж как си противоречишПървоначално публикувано от johny01
Напълно съм съгласен с мнението на johny01!
Не е възможно просто при минусова температура климатикът да не размрази поне 1-2 пъти, ако работи цял ден и е на поне 22-23 грд.!
И ние в Пловдив имаме климатици и то всякакви Панасоници, Фуджита, Мицубишита и каквото ви дойде на акъла...само на будалчета не ни правете, моля!
Ясно съм описал в какви условия работят моите климатици, също така казах, че е възможно да са направили по някой дефрост без да съм ги забелязал, но не съм съгласен да ме обвиняват ,че целенасочено съм седнал да пиша глупости с едничката цел да правя някой на глупак.Още по малко искам да се хваля колко хубави климатици имам, тъй като не са нищо особенно, за разлика от прехваленият ти Шарп, дето бил Мецедеса при климатиците.
Ако ще се обиждаме в сравнение с твоето Фуджицу моя Шарп наистина е Мерцедес!
Това може да ти го каже всеки техник, който отварял и двете машини!