Страница 251 от 308 ПърваПърва ... 201241249250251252253261301 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,751 до 3,765 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Човекът такива дивиденти печели като ви лъже... Айде стига, Томи неверни всичките... Ако не ги натоварва и са на закътано място да не ги трупа снега, що да размразяват!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2006

12LDC днес размразява приблизително на 90 мин при външна 0+2С като веднъж за 7мин,другия път за 12мин.Зададена 22гр и я поддържа.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Нормално е да размразяват на 40 мин до един час/зависи от големината на външния топлообменник и зададената трмпература/, заради високата влага. Когато стане по-студено размразяват малко по-малко.

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Човекът такива дивиденти печели като ви лъже... Айде стига, Томи неверни всичките... Ако не ги натоварва и са на закътано място да не ги трупа снега, що да размразяват!
    Язък,че аха да имаш 3000/Публикации: 2999/,или си мислиш,че перката засмуква въздуха и се трупа сняг за да заскрежи.Ами като не вали сняг,защо пак заскрежава?

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не съм казал, че разскрежава единствено и конкретно заради снега. Но съгласи се, че обилният снеговалеж по топлообменника подпомага влизането в дефрост!
    Не мисля, че е нужно да ти обяснявам защо заскрежава и като не вали сняг, след като и двамата знаем отговора.

7. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Ехо при мен е същото фуджито дефростваше цял ден в Пловдив през около 2 часа и като излезна и го погледна питата постоянно беше бяла. Панасониците нито веднъж не са дефроствали днес и питите им не са бели само мокри. Обяснявам си го с влажността и с това че фуджито е много по мощно от панасониците които нямат тази сила да замръзят питата.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Да,ама такива приказки за закътани клими не звучаха сериозно.Още повече,че stu се изказва с някакъв патос,чийто място не е тук/според мен/.А сега по темата-комшийче има Fujitsu 22ка/може би 98-00г/ и никога не съм забелязал заскрежаване,за разлика от новото Mitsubishi на 10на метра от него-страхотна машинка.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Например да се похваля и аз че климатика ми - 12LCC също не е размразявал днес от обяд. Няма и как - държа го на 20-22 градуса. Снощи до 4:00 съшо не е размразявал. През периода 4 до 12 не мога да кажа (не съм го наблюдавал). Населено място - Пловдив. Климатика е доста преоразмерен и работи почети на минимално натоварване - няма как и да размрази. Сега погледнах външния топлообменник - сух и изобщо не е хванал скреж. Външното тяло е монтирано на страничната стена на тераса и не е пряко изложено на дъжда. Изобщо всичко си зависи от конкретните експлатационни фактори на машините. Нормално е някои да не размразяват, други да размразяват по-често. Същата машина миналата зима имаше случаи да размазява през час, но по-често го правеше през 3-4 часа.

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от sao
    Ехо при мен е същото фуджито дефростваше цял ден в Пловдив през около 2 часа и като излезна и го погледна питата постоянно беше бяла. Панасониците нито веднъж не са дефроствали днес и питите им не са бели само мокри. Обяснявам си го с влажността и с това че фуджито е много по мощно от панасониците които нямат тази сила да замръзят питата.
    Ами в Пловдив сме си селяни,ако хората са забегнали към родния си край/все пак беше събота/ и са си оставили Панасониците на 16гр. или са ги изключили-как да заскрежат.

12. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Всичките климатици са у нас и панасоникците и фуджито и са на 24 градуса. Не са спирани от 1 седмица.

13. Тук е от
    Jan 2009

Гледам, че предният ми пост е породил много коментари, затова искам да поясня , че писах в темата защото и самият аз се изненадах ,как така не влизат в дефрос!!!Само да поясня, Саньото е 28-ца в 14м2., а Фуджитцото е 22-ка в 18м2, като апартамента е с изолация.И двата климатика са на завет и не ги вали.През цялото денонощие са на 22гр.Най странно ми става, че Фуджитсото все още се държи така все едно работи на минимум, и доста често изключва.Това му е първа зима и затова го наблюдавам как се държи.Възможно е някой от климите да е правил дефрост без да съм забелязал защото не стоя по цял ден да ги гледам какво правят.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    Да,ама такива приказки за закътани клими не звучаха сериозно.Още повече,че stu се изказва с някакъв патос,чийто място не е тук/според мен/.А сега по темата-комшийче има Fujitsu 22ка/може би 98-00г/ и никога не съм забелязал заскрежаване,за разлика от новото Mitsubishi на 10на метра от него-страхотна машинка.
    Виж как си противоречиш

16. Тук е от
    Sep 2008

Напълно съм съгласен с мнението на johny01!
    Не е възможно просто при минусова температура климатикът да не размрази поне 1-2 пъти, ако работи цял ден и е на поне 22-23 грд.!
    И ние в Пловдив имаме климатици и то всякакви Панасоници, Фуджита, Мицубишита и каквото ви дойде на акъла...само на будалчета не ни правете, моля!

17. Тук е от
    Jan 2009

Ясно съм описал в какви условия работят моите климатици, също така казах, че е възможно да са направили по някой дефрост без да съм ги забелязал, но не съм съгласен да ме обвиняват ,че целенасочено съм седнал да пиша глупости с едничката цел да правя някой на глупак.Още по малко искам да се хваля колко хубави климатици имам, тъй като не са нищо особенно, за разлика от прехваленият ти Шарп, дето бил Мецедеса при климатиците.

18. Тук е от
    Sep 2008

Ако ще се обиждаме в сравнение с твоето Фуджицу моя Шарп наистина е Мерцедес!
    Това може да ти го каже всеки техник, който отварял и двете машини!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе