Страница 304 от 308 ПърваПърва ... 254294302303304305306 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,546 до 4,560 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

До сега с единия инвертор - 9LCC абсолютно никакъв проблем, точно както описваш: не се чува фреона, не се чува тракане на турбината... Външното тяло е монтирано по-ниско (1м) спрямо вътрешното, но тръбния пър е около 5-6м. С всички останали инвертори, които имам монтирани около мен (1бр 12LCC; 3бр. 12LGC; 1бр 09LD имам оплакване от работата им. От всичко казано, оправдавам конкретната безпроблемна работа на по-дългия тръбен път, както и на късмета на по-добри вложени компоненти (сглобка).

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Board_Man, Ако сега трябваше да купуваш климатици за същите пари и след впечатленията които имаш от работата на твоите инвертори Fujitsu и производните му би ли си купил отново същите модели?

Това ли е най-доброто в този ценови клас? Какво би избрал сега?

4. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Определено няма да си сложа от тези климатици. Имам изявени предпочитания към Тошиба, но от японските модели на 100V. Също не бих сложил втора употреба, не че са лоши но не мога да преодолея чуството, че го взимам на "късмет". Но не мога и да отделя бюджет от 2000-2500 за единична машина. За стаите, в които сега съм разположил повечето от машините (13-15кв.м) бих сложил Toshiba RAS-2518D, като гледам че може да се намери и на цена под 1400лв (или 2818 на малко по-височката цена). Със серйте 7/9LGC не бих рискувал, 12LGC също не бих взел въпреки атрактивната му промоционална цена. След като чух как шумят новите компресори (при отворено външно тяло), последното определено ме отблъсна.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз с моя LDC нямам проблеми, но определено не бих си купил LGC, ако ми се налагаше да си монтирам, особено след последните няколко месеца=

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

То при LDC не е само мощността както всички знаем... и изработката е друга .
    Тези от Fujitsu вече прекалено много време карат на стара слава, време е за нов премиум модел!

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На сайта на БУЛКЛИМА пишеше, че на изложение в Германия ДЖЕНЕРАЛ показали новите модели за 2011 година, имаше и сникки - http://www.bulclima.com/news-article...eral-za-2011-g .Това най-вероятно е само промяна в дизайна на вътрешните, малко екстри, като за агрегати вероятно е използвана LFC серията, която 2 години я продават по света, но не и в Европа - http://www.koolaz.co.nz/pdf/heat_pump_hi_wall.pdf .

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ясно, средата на 2011... изтърват и този отоплителен сезон.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Изтърват го и то тотално, догодина по същото време си мисля, при всички случаи МЕ ще изкарат заместник на FD, време му е, пък и предполагам и другите няма да останат назад, макар да са напред с материала за 2010 г - и МХ има нови модели, и ТОШИБА.Поне по написаното от БУЛКЛИМА не виждам да има нещо ново и в новите им машини.И те като ДАЙКИН вече наистина изостават във по-високия клас.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Изтърват го и то тотално, догодина по същото време си мисля, при всички случаи МЕ ще изкарат заместник на FD, време му е, пък и предполагам и другите няма да останат назад, макар да са напред с материала за 2010 г - и МХ има нови модели, и ТОШИБА.Поне по написаното от БУЛКЛИМА не виждам да има нещо ново и в новите им машини.И те като ДАЙКИН вече наистина изостават във по-високия клас.
    Защо дайкин да изостават в по-високия клас??? Ако няма пазар за този клас(изключвам Япония) и се продава от средния и ниски клас, както и от класовете позоционирани между средния и високия клас -FTXS, EMURA и други класове близо до посочените, какво да произвеждат УРУРУ САРАРА ли???Еми като никой не му се дават пари за УРУРУ!?! Ще произвеждат повече масови климатици- от това се печели във време на криза.Има доста хора които харесват майбах, бентли, ролс ройс, ферари, ламборджини , но колко от тези които ги харесват имат пари да си ги купят.Според мен най-разумната ценова политика след започването на кризата в областта на климатичната техника имат дайкин, а най-неразумната саньо (произвеждат си климатиците в Китайската Народна Република) защо(то) не намериха начин да свалят цената-това е причината да разпродадат производството си на климатици както и тъговската марка в тази област.
    Имам 2 фуджитса от 12LD серията и не се сещам за друг топлещ до -15 климатик с плазма филтър на тази цена

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И аз имам LD и съм доволен, но модела е от 2007 година.Имам предвид, че ДАЙКИН нямат нови модели от високия клас.УРУРО също е от 2007 година, при това на бомбастична цена, която не отговаря на това, което получаваш.Модели със същите качества на други производители са с близо 500-700 лева по-евтини.FTXS не го слагам във високия клас, защото според мен не е такъв.МЕ, МХ, ТОШИБА според мен са доста по-напред от ДЖЕНЕРАЛ и ДАЙКИН във високия клас.ДАЙКИН дори нямат никакви данни за машините им под -10 градуса, което според мен не е нормално.Определено ДАЙКИН и ДЖЕНЕРАЛ "прескачат" Европа като пазар, особено ДЖЕНЕРАЛ.Правят си LFC модела, но не и за Европа, само за Австралия и Нова Зеландия.Ще го пуснат догодина за Европа, но не можем да го коментираме сериозно, поради липса на кавито и да било данни за него.Дори и УРУРО не може да се сравнява да речем с FD на МЕ, а разликата в цените е големичка.

13. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Одеве с малкия гледахме телевизия в стаята на баба му.За там и сложих ДЖЕНЕРАЛ 09USB.Та работи си климатика и си викам, че нещо не е наред с работата му.Тогава осъзнавам, че се чува само звука от въздуха - няма тракате на турбина, няма свирене на фреон при включване/изключване, няма шумове от температурно разширение.Позамислих се и осъзнах, че до сега никой не се е оплакал от подобни проблеми от 09 и 12USB, които са масови при инверторите.Монтажа на 9-ката е класически, само дето тръбния път е 5 метра, т.е., както се води по сервизно - стандарт и външното е по-високо с 1 метър.Та въпроса явно опира до конструкция, части и изработка, т.е. фабрична недодяланост на инверторите на ДЖЕНЕРАЛ.Какво ви е мнението по въпроса в светлината на изложеното.......
    Аз съм с 12USB в спалня 16кв и пукането на пластмасата се чува на всяко включване на вътрешното тяло.Режимът Quiet,който се препоръчва като най-тих реално е невъзможен за ползване по време на сън,защото в този режим пукането е най-силно и дразнещо.Предполагам защото тогава заради по слабата въздушна струя не успява да охлади достатъчно питата и вътр.тяло се нагрява повече,съответно и пукането на пластмасата се увеличава.Паралелно с включването на вътр. тяло се чува едно ритмично потропване(все едно от турбината),но след 10ина секунди изчезва,така,че едва ли е от турбината,защото с увеличаването на скоростта и би трябвало и честотата на потропването да се увеличава,така че предполагам че не е от турбината.
    Реално най-тихия ползваем режим е Low,при който и струята почти не се чува и пукането не е толкова силно както при Quiet.Климатикът е монтиран с вкопаване на тръбите и тръбния път е някъде към четири метра,като външното е малко по-високо от вътрешното тяло.Външното е хванато за тавана на терасата с две таванни стойки.От едната страна има по два тампона един върху друг,а от другата само по един на краче,защото тавана на терасата е леко наклонен и така с тампоните става и самата нивелация на външното тяло.Засега няма никакво бръмчене от външното тяло.Не се чува и никакъв шум от фреон.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2010

Здравейте, вчера ми монтираха Fujitsu General ASHA12LGC . Техниците дойдоха и си свършиха работата много добре- без "хайдушко" къртене , изолиране на тръби, зареждане, запълване с "Каменит" покрай тръбите и т.н. Дължината на тръбния път е около 1.70-1.80,въпреки, че можеше да "праснат" тръбите по пряко, но явно изпълниха някой сложен климатичен ритуал
    Първи впечатления, въпреки топлия ден, нагласих машината на 26*, топло ми беше ама нали трябва проби да текът . Външното тяло не го чувах, като сложим дневния шум от булеварда, вечрта темтературата падна към 10* беше влажно-нормално за Бургас, след това преваля и стана малко по-хладно, външото само "мъркаше". После си поиграх с дистационното, променях температурите, от по-висока към по-ниска и обратно в рамките на 3-4 часа, външното продължаваше да си мърка, вътре нямаше пукане, скърцане , само когато изключваше при достигане на зададената температура съвсем,съвсем леко свистене. Като си легнах към 1.00 ч. го оставих на 21*/ Heat/ quest, сутринта към 7.30ч. съпругата ми каза,че термометъра показвал 19*. Но това е от вчера, до тази сутрин. Днес просто не съм го влючвал, а дали е добър избор ще видим.
    Пропуснах - апартамента е нов с изолация (изток запад)-построен 2007 (нанесохме се миналата Коледа), тази зима се отоплявахме с конвектори "Noirot" 2000w,1500w i 1250W всички с електронен терморегулатор. От тези машинки сме много доволни, при положение, че всекидневната ми е на покрив(на нашата вертикала сме последен 3ет., но само това помещение),никога не са работили на последните две степени-поддържаме температура 20-23*. От февруари имаме нов член на семейството , така че компромис с отоплението просто не можеше да има.
    Климатика първо го искахме само за охлаждане, щото това лято ни дойде доста жежко, но след проведен дебат стигнахме до консенсус и рещихме климата да е със всички функции. "Генерала" е в голямата слънчева стая (20кв.) с покрив и да видиме дали ще се справи в студ и пек, вятър и мъгла.
    Благодаря на всички за инфото поднесено тук!!!

16. Тук е от
    Aug 2009

Честито мичел. Дай му газ и да си го ползваш точно толкова дълго, колкото ти е кеф - нито година повече.

ПП. От написаното изглежда, че нямаш особени финансови ограничения. Добре е, че не си взел климатик ставащ само за охлаждане, защото тогава щеше да си направил компромис с комфорта през лятото.
    Ако си интусиаст, когато застуди истински направи моля те едно сравнение относно комфорта на отопление с качествени конвекторни отоплители и климатик. Надявам се на безпристрастност от твоя страна.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от IMonev
    Ако си интусиаст, когато застуди истински направи моля те едно сравнение относно комфорта на отопление с качествени конвекторни отоплители и климатик. Надявам се на безпристрастност от твоя страна.
    +1
    Ще е супер интересно да се даде мнение от човек отоплявал се една зима с добри конвектори и сега с климатик. Както от към финансовата страна така и от към разликата в комфорта - тишината на конвектора срещу високата мощност и "обръщането" на въздуха от климатика.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Аз мога да ви кажа за конвекторите, имам адакс в спалнята комфорта е много по-добър при конвектора, но сметката..... обичам високите температури 24-25 градуса та за 1 нощ (10 часа) ми е правил 12 kwh миналата зима в големите студове (вътрешна и външна изолация, изолация на тавана, тераса север, пвц дограма, вътрешните стени са ми към другите стаи отопляват се с климатици постоянно 22-24 градуса). Имах климатик в същата тази спалня и го разкарах след 3 седмици употреба - Daikin ATXS25 от подписа ми. Преместих го в кухнята. По моите изчисления зимата адакса ми е харчил 50-60лв на месец а всеки един от климатиците по около 35лв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе