Страница 254 от 308 ПърваПърва ... 204244252253254255256264304 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,796 до 3,810 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

И друг път съм писал в темата за един 12LCC на мой познат. Това климатиче натрупва лед по една педя под тарелката и чак ми се плашеше окото миналата година да не вземе да падне външното тяло. По питата да не говорим. Обаче си топли супер. При теб как е, топли ли?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Забелязал ли си как се стига до натрупване на страничния лед около капака - по време на процесите на размразяване не успява да оттече до чисто на самия топлообменник или има и някакво навяване на сняг в тази посока, което го кара да трупа допълнително? Тоест ако работи без навяване на сняг, забелязал ли си на това място да остава скреж след размразяване?
    леда се е образувал от мъглата тогава не валеше сняг, а след разкрежаване просто остава неразмразено в долната част на топлообменника, това е снимка от днес:

Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

на втората снимка си личи новото заскрежаване в горната част на топлообменника, а надолу е леда който остава след размразяването, явно не му достига сила да го разтопи, външната температура беше -5. Мощността която дърпа при размразяване достига 600W. Иначе топли, но при голямото заледяване /снимката от предишния ми пост/ точно след мъглата след като размрази остана една стена от лед и скреж, която спира преминаването на въздух и тогава осезателно намаля топлооддаването вътре

5. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Притесненията ти са основателни. Ел. мощността при размразяване е в границите. За какъв период от време държи пуснат дефрост процеса? Иначе има 2 причини да се държи така според мен. Едната е наистина да не му стига мощност заради проблеми с фреона. Може да го установиш като замериш дали успява на макс да достигне очакваните температури. Другата е в сензора на външното тяло. Има вероятност да се е прецакал и да репортира по-висока температура за това процесора да не може да се сети че трябва да размразява по-чето и даже да изключва преди окончателното размразяване като си мисли че температурата на топлообненника е в необходимите граници.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ogosh, тази решетка на топлообменника можеш спокойно да я разкараш. Кажи да ти я махнат като дойдат да пълнят фреон, което явно ще се наложи.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ogosh -каква е тази мистерия.
    Да не би стрехата да няма улук който да събира водата отпокрива на къщата и когато вали или се топи снега водата от стрехата да гипсира климатика?

8.  

9. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте, от около 2 месеца имам климатик фуджису 12лгс. Прави ми впечетление че от както времето застудя - имам предвид под нулата, от климатика въобще на тече вода. Като го гледам от долу висят няколко висулки и това е всичко, чудех се дали да не махна пласмасовата тръбичка отдолу. Не зная това нормално ли е. Иначе като цяло съм доволен.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2009

според мен,не му тече от стряхата

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

fena_vd, махни я....

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от fena_vd
    Здравейте, от около 2 месеца имам климатик фуджису 12лгс. Прави ми впечетление че от както времето застудя - имам предвид под нулата, от климатика въобще на тече вода. Като го гледам от долу висят няколко висулки и това е всичко, чудех се дали да не махна пласмасовата тръбичка отдолу. Не зная това нормално ли е. Иначе като цяло съм доволен.
    Махни я, че всичко е замръзнало. Обаче сега махането ще е доста трудно. Трябва да прибегнеш до горещата вода

13. Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Махни я, че всичко е замръзнало. Обаче сега махането ще е доста трудно. Трябва да прибегнеш до горещата вода
    Благодаря ще опитам да я махна,

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Живее в
    Пловдив

С Fujitsu-General 12LGC отопляваме стая с размери 5.30 х 3.70 х 2.80 с две външни стени - дългата на юг, късата на запад, отгоре таванска стая (празна и много студена), отдолу пенсионерка, която май не се топли. Та... при -1 -2 градуса, за да поддържаме 21-22 градуса в стаята, трябва да набримча климатика на 24-25 поне, а вечер като го оставя на 20, то на сутринта в стаята е 16-17 градуса, което не ми се вижда нормално. Аз ли бъркам някъде или на климатика не му стига мощност? Външното тяло се размразява нормално, не натрупва лед, по-точно като се появи скреж и се размръзява.

16. Тук е от
    Sep 2008

Еми, ако не си отоплявал дълго стаята си ще и трябва време да се затоплят стените и всичко в нея. Моя съвет е да държиш климатика в продължение на 24 часа на 25 ,26 и повече градуса за да я затопли хубаво,след това му задай 23 градуса и мисля ,че ще ти подържа21 ,22 градуса.За да се получи това не трябва да изключваш климатика.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Airfan
    С Fujitsu-General 12LGC отопляваме стая с размери 5.30 х 3.70 х 2.80 с две външни стени - дългата на юг, късата на запад, отгоре таванска стая (празна и много студена), отдолу пенсионерка, която май не се топли. Та... при -1 -2 градуса, за да поддържаме 21-22 градуса в стаята, трябва да набримча климатика на 24-25 поне, а вечер като го оставя на 20, то на сутринта в стаята е 16-17 градуса, което не ми се вижда нормално. Аз ли бъркам някъде или на климатика не му стига мощност? Външното тяло се размразява нормално, не натрупва лед, по-точно като се появи скреж и се размръзява.
    Нормално е за 55 кубични метра при минусови температури да не усппе да държи температурата.Просто е слаб.Трябвало е да вземеш поне 4.8 номинална отоплителна мощност-едно 12LD фуджитсу.Ако си финансово затруднен един дайкин FTYN 50F щеше да прави баня в тази стая придружен с малко повече шум.
    Пробвай на максимална сила на вентилатора, но при фуджитсу вентилатор на хай е относително...

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Airfan пробвай първо с вентилатора на Medium защото на High е доста шумен
    Аз съм в подобна но по-малка стая с 44м3 и съм с 12LDC и ако е по-студно с вентилатор на Auto при зададени 23 държи 20-21С, на Medium докарва до 22С.Когато е на Auto решава че е достигнал градусите и работи на Low вентилатора и в далечния край на стаята не достига заданието.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе