той тоя модел на Хайер струва повече от еквивалентно Фуджитсу ,един от топ моделите им е
той тоя модел на Хайер струва повече от еквивалентно Фуджитсу ,един от топ моделите им е
Мен, лично малко ме притеснява че е Китайска сглобка!!! Защото тези жълтури все ще омажат нещо,но ме радва че е на Toshiba.И сега да споделя че на вън в момента е - 17* а вътре е 24* при зададени толкова.
Тоя модел ( HAIER HSU-12RU03/R2 (SDB) ) е със SANYO компресорПървоначално публикувано от Alexi
Иначе
HAIER HSU-12HV03/R2 (DB) са също със SANYO
HAIER HSU-09HV03/R2 (DB) са с TOSHIBA цена 930 лв. в Технополис
Всичките са DC инвертори и за цената си ... са добре.
:-) Ще ме накарате да си отворя моя RSA12 LCC на студа да видя какво има вътре :-)
По добре не го отваряй сега , че ако зърнеш made in china ще те чопли цяла нощ и няма заспиванеПървоначално публикувано от nebelservice
Пак помощ plsssss
Препоръчаха ми някакъв странен модел Daikin (и него поръчах съответно) който бил с вътрешно тяло на НЕ инвертор, а външно на инвертор. Това било хибриден модел и хем бил по-евтин, хем харчил ток като за инвертор и вътрешното тяло като си достигнело температурата спирал да духа... Някой чувал ли е за такъв модели, защото аз в нет-а не намерих нито един такъв :-(. Да не е някоя БГ сглобка? Цената на 18ка Дайкин е 2100 с монтажа.
Не съм чувал за такъв Дайкин, но тази цена е малко стряскаща, не може ли да им звъннеш на продавачите да ти издиктуват моделите на външното тяло и вътрешното и ще се разровим в нета да се види за какво иде реч?
Има стар модел Даикин конвенционален(не се произвежда, а и няма как да се купи освен ако не е залежала бройка), който е като инвертор(има инвертор), но не се регулират оборотите на комресора. Пак има изправяне на тока и т.н. Електрическта схема е като на инвертор. Това е FTYN-C модела. Сега е актуален FTYN-D, на който му няма електрическата схема, но мисля, че не е такъв. Иначе 18-ката наистина харчи като инвертор и работи до -15 грауса по-документи. Даже има няколко капилярки и се превключват. Все пак си провери точно модела за да ти дам по точно информация.Първоначално публикувано от bauer
P.S. Цената му е нормална. Толко ва си струва 50-ката(18-ката).
китаец ама направо мачка малайзийския ми панасоник с японски scroll компресор( Matsushita made in Japan) .. в голямата тема вече му свалих шапка ,42С струя при -18 навън а компресора не е на максимални обороти(щом не го чувам вътре
koranto,
Както и Alexi е потвърдил, не само компресора е от значение, въпреки че той е основата!
Гледам, че няма коментари по въпроса че, 9ки и 12ки от една серия са оборудвани със същия компресор
и 7-цата е със същия...Първоначално публикувано от echo
Имам и 14ка, която отварях тази есен за да почистя питата, ама как не се сетих да снимам компресора, или поне да погледна какво пише
Да модела беше точно FTYN50-(нещо си). Обаче в крайна сметка реших да не рискувам и поръчах Fuji 14 LCC за 2200 с монтажа.
Надявам се цената да е добра :-). Може би Daikinito да е по-дурако устойчиво, но не рискувах
Много се радвам, че ми help-нахте, имам да черпя
Преди време някой беше пуснал тук в форума снимка на компресор на Mitsubishi Heavy и отново произведено в китайския завод на Mitsubishi.
Ясно е че 80% от климатичната техника в България е сглобена в Китай но поне гледайте проектирането,технологията и собствеността на завода да е Японска и модела да е с добри характеристики пък другото не се знае.То малайзийските панасоници E12DKE като бяха с компресори “made in Japan” и с 5г гаранция пък дефектираха с хиляди.
Да ти е честит климатика и да му се радваш дълго време!Първоначално публикувано от bauer
Само да те подсетя, при монтажа да го качиш на болт-тампони, че доколкото знам Фуджицуто ти вдига по-високи обороти на компресора от сходни клими от други марки...та да не се появят вибрации, дано да не си в панелка, че там е по-кофти в това отношение
Здравейте,
Имам намерение да стана собственик на Fujitsu 12-ка - каква е разликата между LCC и LD освен плазмения филтър и заслужава ли да се дадат 300 лв. повече за LDD.
Благодаря ви.