Откъде измисли 20-30 см, че е минимума? На моя в книжката си пише минимум 6,5 см отстояние от тавана!
Откъде измисли 20-30 см, че е минимума? На моя в книжката си пише минимум 6,5 см отстояние от тавана!
Без да ставам досаден,моля специалистите още веднъж да изтълкуват схемата,която показва изискванията за монтажа на ВЪНШНОТО тяло/outdoor unit/-там е указано разстояние над климатика "60 cm or over" ??? За вътрешното тяло разстоянието над климатика е "5 cm or over". Как влияе по-близкия до тавана монтаж на външното тяло върху работата на климата ?
daskale,
според мен при много близък монтаж на вътр. тяло до тавана най-малкото е, че може да се усети шум от въздуха, който се засмуква от вентилатора. При някои вътр. тела може да се намали количеството на засмукваният въздух - зависи как конструктивно са оформени отворите в горната част на вътр. тяло.
Също така, ако е много близо до тавана, тялото ще се намира в "топлата зона" и датчика няма да мери правилно температурата. Климатикът ще си мисли че е достигнал зададената температура и ще намалява топлоотдаването, а долу ще е хладно
Пак подчертавам,че въпроса ми е за монтажа на ВЪНШНОТО ТЯЛО - за тези 60 см.отстояние от тавана,указани в инструкцията за монтаж,не за вътрешното
Ми как лятно време бачка по-зле щото топлия въздух се задържа...абе колкото по свободно, толкова по добре за въздухообмена. Освен това , ако външното тяло ти е "залепено" за тавана, на терасата например, както много често се прави, как ще го отвориш при нужда?Първоначално публикувано от daskala_63
Ще почерпя.Климатика е супер .Работи вече няколко дни и в къщи е топличко .А това пукане,за което всички говорят не е болка за умиране,търпи се и не е дразнещо.Първоначално публикувано от kojcho
Добре Росица, обещала си пред свидетели!
Като тръгна за Русе ще си взема чаша
Е, дано да работи безпроблемно дълги години!
причината за пукането е ПРЕКАЛЕНО ТЪНКАТА ПЛАСТМАСА , тупалките на съседа ми ОСРАКА и ЙОКОХАМА не пукат , не чаткат и т.н. (ама това само вътре , за вънка ... няма смисъл да говоря)Първоначално публикувано от rosica.i
Здравейте на всички!
Айде и аз да се включа с молба за помощ и съвет, след като изчетох цялата тема
Та по темата, намислил съм да тегля една дълга и звучна на топлофикация и да се сдобия с клима Fujitsu General
За двете спални, след като изчетох темата ми стана ясно, че по един ASHB9LD ще свършат работа, но проблемът идва за хола, трапезарията и кухнята. Холът е с размери 6 х 4, трапезарията е 3 х 3, а кухнята е 1.8 х 3 и трите помещения са с височина 2.6м. Свързани са със сводове, като м/у хола и трапезарията свода е двоен. Изложението е северно, има и алуминиева дограма, но са без изолация. Блока е ЕПК и живея на 15 етаж. За мен е важно най-вече в хола да е топло, то и сега парно в трапезарията и кухнята не се пуска. Във фирмата която избрах ми казаха че ми трябват 6.7 KW за да се отопляват и трите помещения при 100% ефективно отопление (каквото и да значи това). В тоя ред на мисли ми предложиха модел ASHA18LC - Inverter и ми "подшушнаха", че всъщност разликата в цената на 18 и на ASHA24LC - Inverter е около 200 лв. и си мисля да взема 24, все пак рамзерът винаги има значение както се казва. За бюджета не споменавам тъй като мисля да дръпна един кредит по програмата енергийна ефективност. Много бих бил благодарен да чуя и вашите мнения по въпроса.
Хм! Почти 40кв2....с ASHA24LC няма да се притесняваш от студовете. В случай, че решиш да се спреш на ASHA18LC - има доста по-добър вариянт http://www.pazaruvaj.com/klimatici-c...p18414923.html - значително по-висок СОР + празмен филтър и самопочистващи се филтри.
Мдамммм , Нокрията е доста добра .
Ето го и вариянта на General , същият е де Е малко по=мощен 17ка.
http://www.bulclima.com/bg/product/4...teristiki.html
Не е по-мощен... (на кантар).Но нокура наистина е по-добрия вариант. По-висок клас...Първоначално публикувано от lada2107
lada2107
Да, готин модел! На всичко от горе изпълнява и гласови команди СОР-а му е малко по-нисак - 3,96 цената е~3500лв. Модела който аз му предложих е с СОР 4,4 и може да се вземе за ~ 2700лв.
Мерси за предложенията, наистина Нокрията е перфектна, но ми е малко скъпичка.
Почти сигурно ще взема ASHA24LC, единственото което ме притеснява малко е каква ще е сметката за тока с тези 2.24 KW. Въпреки, че с това запасяване с мощност би трябвало да работи на около1.5 - 1.7 KW Надявам се да не е повече от 50-ина лв. отгоре.
А как мислите дали ще има проблем с това , че живея на 15 етаж разни заскрежаваня, висулки евентуално?