Страница 35 от 308 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Откъде измисли 20-30 см, че е минимума? На моя в книжката си пише минимум 6,5 см отстояние от тавана!

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Без да ставам досаден,моля специалистите още веднъж да изтълкуват схемата,която показва изискванията за монтажа на ВЪНШНОТО тяло/outdoor unit/-там е указано разстояние над климатика "60 cm or over" ??? За вътрешното тяло разстоянието над климатика е "5 cm or over". Как влияе по-близкия до тавана монтаж на външното тяло върху работата на климата ?

4. Тук е от
    Sep 2007

daskale,
    според мен при много близък монтаж на вътр. тяло до тавана най-малкото е, че може да се усети шум от въздуха, който се засмуква от вентилатора. При някои вътр. тела може да се намали количеството на засмукваният въздух - зависи как конструктивно са оформени отворите в горната част на вътр. тяло.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Също така, ако е много близо до тавана, тялото ще се намира в "топлата зона" и датчика няма да мери правилно температурата. Климатикът ще си мисли че е достигнал зададената температура и ще намалява топлоотдаването, а долу ще е хладно

6. Тук е от
    Dec 2007

Пак подчертавам,че въпроса ми е за монтажа на ВЪНШНОТО ТЯЛО - за тези 60 см.отстояние от тавана,указани в инструкцията за монтаж,не за вътрешното

7. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от daskala_63
    Как влияе по-близкия до тавана монтаж на външното тяло върху работата на климата ?
    Ми как лятно време бачка по-зле щото топлия въздух се задържа...абе колкото по свободно, толкова по добре за въздухообмена. Освен това , ако външното тяло ти е "залепено" за тавана, на терасата например, както много често се прави, как ще го отвориш при нужда?

8.  

9. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от kojcho
    Ама то и Росица трябва да черпи...с този нов климатик!!!
    Ще почерпя.Климатика е супер .Работи вече няколко дни и в къщи е топличко .А това пукане,за което всички говорят не е болка за умиране,търпи се и не е дразнещо.

10. Тук е от
    Sep 2007

Добре Росица, обещала си пред свидетели!
    Като тръгна за Русе ще си взема чаша
    Е, дано да работи безпроблемно дълги години!

11. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от rosica.i
    Ще почерпя.Климатика е супер .Работи вече няколко дни и в къщи е топличко .А това пукане,за което всички говорят не е болка за умиране,търпи се и не е дразнещо.
    причината за пукането е ПРЕКАЛЕНО ТЪНКАТА ПЛАСТМАСА , тупалките на съседа ми ОСРАКА и ЙОКОХАМА не пукат , не чаткат и т.н. (ама това само вътре , за вънка ... няма смисъл да говоря)

12. KyD
    KyD е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Здравейте на всички!
    Айде и аз да се включа с молба за помощ и съвет, след като изчетох цялата тема
    Та по темата, намислил съм да тегля една дълга и звучна на топлофикация и да се сдобия с клима Fujitsu General
    За двете спални, след като изчетох темата ми стана ясно, че по един ASHB9LD ще свършат работа, но проблемът идва за хола, трапезарията и кухнята. Холът е с размери 6 х 4, трапезарията е 3 х 3, а кухнята е 1.8 х 3 и трите помещения са с височина 2.6м. Свързани са със сводове, като м/у хола и трапезарията свода е двоен. Изложението е северно, има и алуминиева дограма, но са без изолация. Блока е ЕПК и живея на 15 етаж. За мен е важно най-вече в хола да е топло, то и сега парно в трапезарията и кухнята не се пуска. Във фирмата която избрах ми казаха че ми трябват 6.7 KW за да се отопляват и трите помещения при 100% ефективно отопление (каквото и да значи това). В тоя ред на мисли ми предложиха модел ASHA18LC - Inverter и ми "подшушнаха", че всъщност разликата в цената на 18 и на ASHA24LC - Inverter е около 200 лв. и си мисля да взема 24, все пак рамзерът винаги има значение както се казва. За бюджета не споменавам тъй като мисля да дръпна един кредит по програмата енергийна ефективност. Много бих бил благодарен да чуя и вашите мнения по въпроса.

13. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Хм! Почти 40кв2....с ASHA24LC няма да се притесняваш от студовете. В случай, че решиш да се спреш на ASHA18LC - има доста по-добър вариянт http://www.pazaruvaj.com/klimatici-c...p18414923.html - значително по-висок СОР + празмен филтър и самопочистващи се филтри.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Мдамммм , Нокрията е доста добра .
    Ето го и вариянта на General , същият е де Е малко по=мощен 17ка.
    http://www.bulclima.com/bg/product/4...teristiki.html

16. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от lada2107
    Мдамммм , Нокрията е доста добра .
    Ето го и вариянта на General , същият е де Е малко по=мощен 17ка.
    http://www.bulclima.com/bg/product/4...teristiki.html
    Не е по-мощен... (на кантар).Но нокура наистина е по-добрия вариант. По-висок клас...

17. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

lada2107
    Да, готин модел! На всичко от горе изпълнява и гласови команди СОР-а му е малко по-нисак - 3,96 цената е~3500лв. Модела който аз му предложих е с СОР 4,4 и може да се вземе за ~ 2700лв.

18. KyD
    KyD е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Мерси за предложенията, наистина Нокрията е перфектна, но ми е малко скъпичка.
    Почти сигурно ще взема ASHA24LC, единственото което ме притеснява малко е каква ще е сметката за тока с тези 2.24 KW. Въпреки, че с това запасяване с мощност би трябвало да работи на около1.5 - 1.7 KW Надявам се да не е повече от 50-ина лв. отгоре.
    А как мислите дали ще има проблем с това , че живея на 15 етаж разни заскрежаваня, висулки евентуално?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 308 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе