Страница 85 от 308 ПърваПърва ... 3575838485868795135 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,261 до 1,275 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Е, при 16 квадрата няма да се чувства студена зона.И на най-вниската степен ням ада има дискомфорт.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от ninkata
    Здравейте момчета абе много сте готини - винаги реагирате точно и бързо Сега остава да убедя мъжо, че 9ката плазма е по-добре и ще успява да стопли на -20 градуса.) Всъщност преди ме съветвахте да стои на QUIET, за да не духа на бебето - тогава ще успее ли, не е ли по-ниска мощността? И не е ли НЕикономично на QUIET постоянно?
    По принцип поред данните в спецификацията разликата като разход на енергия е незначителна! Но при този режим климатика става неефективен, може да не смогва да затопли помещението ако е по-голямо! При вас най-вероятно няма да има проблеми. Карайте си така, ако решите че не смогва да топли, увеличете скоростта на вентилатора. Сложете стаен термометър (да е верен) и следете дали климатика потдържа зададената температура. Ако е така, значи няма проблеми. Ако външното тяло не се форсира значи няма проблеми. Добре е клапите да бъдат насочени право надолу - така е най-комфортно и най-малко духа (според мен и най-тихо). Освен това разликата в температурата горе до тавана и долу до пода е най-малка. Може да експериментирате с наклона на клапите и скоростта на вентилатора (не ви препоръчвам високата и средната скорост) така че да е комфортно на вас и най-вече на бебето. То е най-важно, а икономията която ще постигнете от вентилатора едва ли ще прехвърли 10 лева месечно! От личен опит: мисля че щом нослето и ръчичките му са топли, значи е добре.

4. Тук е от
    Sep 2008

Здравейте
    За утре имам уговорен монтаж на 2 климатика Fujitsu ASYA09LG.
    Преди малко ми се обадиха от фирмата, че контейнера който пристигнал днес не е с Fujitsu, а с General. Казаха ми че били едни и същи машините и само се различавали по надписа. Така ли е ?

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Така е, слагай ги без да се замисляш.

6. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Така е, слагай ги без да се замисляш.
    Благодаря

7. Тук е от
    Sep 2008

По горе писах, че също търся ФУДЖИЦУ и ми дадоха линк и сравних спецификациите между ФУДЖИЦУ и ДЖЕНЕРАЛ - НИКАКВА РАЗЛИКА или само НАДПИСА.
    Вече съм горда собственичка на ДЖЕНЕРАЛ 12 LD плазма справя се чудесно и БЛАГОДАРЯ на ВСИЧКИ за съветите, които ми дадоха. ВЪПРЕКИ парите си заслужават, отколкото да си купя ХАЙЕР т.е. вместо да си купиш кола мерседес или баварец да си купиш ЗИЛ. Такава е разликата всяка стотинка не е хвърлена на вятъра.
    На който не му стигат бих ги посъветвала да изчакат, но всеки влак си има пътници.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от keralain
    По горе писах, че също търся ФУДЖИЦУ и ми дадоха линк и сравних спецификациите между ФУДЖИЦУ и ДЖЕНЕРАЛ - НИКАКВА РАЗЛИКА или само НАДПИСА.
    Вече съм горда собственичка на ДЖЕНЕРАЛ 12 LD плазма справя се чудесно и БЛАГОДАРЯ на ВСИЧКИ за съветите, които ми дадоха. ВЪПРЕКИ парите си заслужават, отколкото да си купя ХАЙЕР т.е. вместо да си купиш кола мерседес или баварец да си купиш ЗИЛ. Такава е разликата всяка стотинка не е хвърлена на вятъра.
    На който не му стигат бих ги посъветвала да изчакат, но всеки влак си има пътници.
    Честито,keralain!!!Това за Мерцедеса,Бавареца и ЗИЛА ме изкефи максимално!!! LD-серията е най-доброто!!! Топла и безаварийна зима.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

deian в коя булклима ти казаха че няма 7-ци аз съм дилър и си взимам нон стоп има ги преди 2 месеца наистина нямаше но сега има миналата седмица взех 10 сега пак ще взимам нещо са те метнали

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Булклима-Русе. Ясно просто тук не зареждат 7-ци.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Здравейте,
    бих искал да помоля за мнения относно отопление на следното помещение: 72 кв. м. с таван висок 5 метра, пвц дограма, тухла, без изолация, една външна стена, в София. Досега е отоплявано с два калорифера по 7.2 kW. Дали например два климатика ASY24L биха се справили? Няма да работят нон стоп, средно 5-6 часа дневно. Има ли и други алтернативи - цели се климатиците да са просто здрави, опростени, без особени екстри, че няма кой да им обръща специално внимание - ще се изисква от тях само да топлят.
    И дали, поради високия таван, вътрешните тела могат да се монтират например на около два метра височина, за да има лесен достъп за почистване на филтрите?
    Предварително благодаря на взелите отношение по въпросите!

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от saissais
    Здравейте,
    бих искал да помоля за мнения относно отопление на следното помещение: 72 кв. м. с таван висок 5 метра, пвц дограма, тухла, без изолация, една външна стена, в София. Досега е отоплявано с два калорифера по 7.2 kW. Дали например два климатика ASY24L биха се справили? Няма да работят нон стоп, средно 5-6 часа дневно. Има ли и други алтернативи - цели се климатиците да са просто здрави, опростени, без особени екстри, че няма кой да им обръща специално внимание - ще се изисква от тях само да топлят.
    И дали, поради високия таван, вътрешните тела могат да се монтират например на около два метра височина, за да има лесен достъп за почистване на филтрите?
    Предварително благодаря на взелите отношение по въпросите!
    Какво ще има в помещението? Ще има ли уреди които ще отдават топлинна мощност - машини или компютри. Помещението е голямо - топлинната мощност идва към 20-25kW. Топлият въздух ще се събере в горната част на тавана. Две 24ки според мен ще са на ръба но 3 биха се справили. Нощно време или когато няма да се ползва помещението трябва да работят на поддържане на 18 градуса иначе много трудно ще отоплят за кратко време цялото помещение. Колко човека ще има в помещението - това също е важно?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Благодаря за отговора.
    Малка зала за репетиции и концерти представлява помещението. Ако се монтират три такива климатика, дали ще е добре? Целта е да се заменят двата калорифера и да се постигне някаква икономия с климатици, а и по-добър комфорт, естествено. И мен ме притеснява високият таван - лятото това ще е предимство, но зимата сигурно ще е обратното. Може би таванът е дори малко повече от 5 метра, около 5,20.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

По-лесно и поевтино ще излезе да се свали тавана до 3метра с окачен таван и да се сложат 2бр. ASY 24 LC

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

jori, ами акустиката къде отива? То не случайно е толкова високо това помещение. Ако беше с друго предназначение - ОК.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Тогава слага три броя и прави поне 50% икономия отел.енергия спрямо предната година

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе