Между другото,щом 22 се обявяват за 10-ки,25-те за 12-ки,чудно ми е тази машина за каква се обевява-около 36 000BtuНе е ли това най-доброто от Фуджитсу AS-Z50T2 СОР-4,89
Между другото,щом 22 се обявяват за 10-ки,25-те за 12-ки,чудно ми е тази машина за каква се обевява-около 36 000BtuНе е ли това най-доброто от Фуджитсу AS-Z50T2 СОР-4,89
Не е ли това най-доброто от Фуджитсу AS-Z50T2 СОР-4,89 максимума при отопление достига до 11,7 киловата
не е толкова голяма разликатане и такава ,че да си заслужава да вземеш машина с дистанционно,което да гледаш като голям камък.Разликата с AWYZ18LB в СОР е много малка,оптималната отоплителна мощност е същата,има разлика само в максималната,която не е съвсем сигурно че ще постигне на 220Вт
Какво значи 22 се обявяват за 10 ....? Това да не е пазар. 2,2 киловата се равняват на точно 7506.712 BTU всичко друго по въпроса за мощността са долни лъжи на търговците. AS-Z50T2 по нашият стандарт отговаря на 17060.708 BTU. Жори виждам, че си превел страницата разгледай я по -подробно и ще видиш че освен максималната мощност има и други разлики в машините оптималната мощност също е по-висока от на европейският модел, а AS-Z40T2 която е оптимално 5 киловата на отопление и отново с максимална отдавана мощ при отопляне 11,7 киловата има СОР 5,52. А за дистанционното само ще кажа, че и на български език да е част от потребителите пак го гледат като голям камък.
Напълно съм съгласен с това ти мнение,но е факт,че това се среща най често при търговците на 100Вт машини,което не означава че при другите търговци няма.Веднага се сещам за един от официалните вносители на мастита японска марка.Какво значи 22 се обявяват за 10 ....? Това да не е пазар. 2,2 киловата се равняват на точно 7506.712 BTU всичко друго по въпроса за мощността са долни лъжи на търговците. AS-Z50T2 по нашият стандарт отговаря на 17060
Японците в тази страница я обевяват като 16-ка.AS-Z50T2 по нашият стандарт отговаря на 17060.708 BTU.
за дистанционните съм съгласен,че част от потребителите ги гледат като голям камък независимо какви са и за тях трябва да са само с един бутон и на автоматичен режим,а относно AS-Z40T2-AWYZ 14Nocria e с номинал на отопление 6,0кв,но не там е проблема.Аз не отричам по-добрите показатели.проблема е че няма правила,или по-точно има,но няма кой да проверява за спазването им.Както за R22 и R407.За мен машините на 22 са по-добри от тези на 407,но след като веднъж държавата го е забранила,трябва да има контрол на вноса.Всичко това изкривява пазараAS-Z40T2 която е оптимално 5 киловата на отопление и отново с максимална отдавана мощ при отопляне 11,7 киловата има СОР 5,52. А за дистанционното само ще кажа, че и на български език да е част от потребителите пак го гледат като голям камък.
Интересно една машина работеща на 100V с COP 5,7 какво и остава от COP-a когато стане на 220V ?
Щом на 100 волта СОР е 5,7 значи на 220 волта остава СОР2,59
Здравейте отново!
Първо благодаря на тези, които ми отговориха.
Доколкото разбирам, в общи линии проблемите са:
1. да не се попада под въздушната стуя, което се надявам да избегна поставяйки легълцето на същата стена с климатика, но в другия край. (стаята е 16 квадрата). ОК ли е?
2. образуването на плесени и прах, което налага редовно почистване на филтрите. Друго мога ли да направя по този въпрос?
3. изсушаването на въздуха – имам ел. радиатор и плосък радиатор, който пак духа отгоре (май това беше конвектор), но незнам дали те изсушават въздуха по-малко и са по-удачни от климатик.. ? А какво ще кажете за овлажнител за въздуха, решение ли е?
ninkata първо да ти пожелая здраве и леко раждане!
С леглото на бебето решението е добро, вкъщи сме направили по същият начин. За всеки случаи държим вентилатора на най-слаба степен. Въпроса с праха се решава с редовно чистене на апартамента и стаята, климатика сам по себе си не създава прах, даже филтрите му задържат част от него. Плесен е възможно да се образува през лятото когато машината работи на охлаждане, но за да се случи това трябва съвсем да не го почиствате. Продават и препарати специално за почистване на климатици. От изброените от теб отоплителни уреди климатика изсушава най-малко въздуха.
При мен съм разположил клима-та точно по този начин. От едната страна е плътно до стената. Гледа по дългата страна на стаята, което осигурява по-добра циркулация в помещението. На противоположната страна е детското легло.
Когато стоя до креват4ето дори и когато климатика е на висока степен на вентилатора не се усеща струя. Страничнте насочващи пластинки за струята гледат напред. Въпреки това винаги се държи на QUIET, като няма проблем за това помещение със занижената толинна мощност в този режим: успява без проблеми да затопли помещението зимата. Всъщност стаята е около 12кв.м.
Здравейте! Не знам дали точно това е начина да си задам въпроса, но ще се прнобвам. Знаете ли къде се намира датчика за температурата на Fyjitsu12lgc, в смисъл дали е в дистанционното?
Предварително благодаря за отговора!
Със сигурност няма датчик в дистанционнотоЗдравейте! Не знам дали точно това е начина да си задам въпроса, но ще се прнобвам. Знаете ли къде се намира датчика за температурата на Fyjitsu12lgc, в смисъл дали е в дистанционното?
Предварително благодаря за отговора! :default :default
Здравейте, след доста четене и питане из форума взех климатик Fujitsu 9LD. Стаята е 16 кв.м. последен етаж, източно изложение. Нямам много наблюдения върху работата на климатика, но ме притеснява факта, че досега не се е образувала дори и една капка конденз, докато климатиците на съседите капят доста. Включвам климатика следобяд за около 4 - 5 ч. Иначе темпераурата се поддържа. Опитах на режим Quite - 27 градуса при външна 32 - 33 градуса. Също пробвах днес вентилатор на High и температура 23 градуса. Достигна си зададената температура. Другото което ме тревожи е, че в тихия режим при зададена 27 градуса температура (поддържа около 26 градуса в стаята) и външна 32 - 33 консумацията му е между 200 и 300 вата на час. Това не е ли висок разход за поддържане на такава температура? Климатика има коефициент на трансформация за охлаждане 4.2 Нормален ли е разхода или да викам техниците да го погледнат. Предварително благодаря!
Ти нали не си очаквал да ти върти електромера на обратно.Консумацията е нормална.Тя освен от вътрешната и външна температура зависи и от обема на помещението,от изолацията,от топлоизточниците-включ.и хората.Това е нормална консумация и тя не е голяма.