Страница 67 от 308 ПърваПърва ... 1757656667686977117 ... ПоследноПоследно
Резултати от 991 до 1,005 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от vicdj
    Здравейте, след доста четене и питане из форума взех климатик Fujitsu 9LD. Стаята е 16 кв.м. последен етаж, източно изложение. Нямам много наблюдения върху работата на климатика, но ме притеснява факта, че досега не се е образувала дори и една капка конденз, докато климатиците на съседите капят доста. Включвам климатика следобяд за около 4 - 5 ч. Иначе темпераурата се поддържа. Опитах на режим Quite - 27 градуса при външна 32 - 33 градуса. Също пробвах днес вентилатор на High и температура 23 градуса. Достигна си зададената температура. Другото което ме тревожи е, че в тихия режим при зададена 27 градуса температура (поддържа около 26 градуса в стаята) и външна 32 - 33 консумацията му е между 200 и 300 вата на час. Това не е ли висок разход за поддържане на такава температура? Климатика има коефициент на трансформация за охлаждане 4.2 Нормален ли е разхода или да викам техниците да го погледнат. Предварително благодаря!
    За конденза не е притеснително, и при мен е така на 12ката, която съм поставил в стая около 14кв. Започва да образува конденз само когато е в режим Ауто, понеже в него сменя между COOL и DRY. Иначе когато е само на COOL не образува и капчица конденз (или е толкова малко че директно се издухва от тавичката на външното тяло).
    Относно температурата и при мен е така - когато задам QUIET 27 (аз вече на охлаждане го държа само на QUIET) се получават към 25 до 26 градуса. Когато задам QUIET 26 e между 24.8-25.2. Обяснявам си го с това че все пак толеранса на температурните сензори, които се монтират в тези климатици не е чак толкова добър и сензорите не са прецизни и това е нормално отклонение. За сравнение един добър сензор е към 4 долара а един традиционен е към 30-40 цента. В масовите продукти се слагат такива от по 30-40 цента и за това е така. Тоест различните серий имат различни толеранси и трябва да му хванеш цаката.
    За консумираната мощност не знам при LD как стоят нещата, но при мен на малкото помещение в топлите дни правеше към 170W но при стациониран режим когато стаята бе охладена и само се поддържаше температурата. Ако климатика е бил пуснат и още в началото е било измервано е нормално да вдигне и до към 300 понеже все още се грижи да компенсира и да охлади затоплените стени на помещението със значително по-голяма охладителна мощност. Според мен разхода ти е нормален, стаята е малко по-голяма от моята а разликата между 170-220 е нормална. Иначе реално той няма да ти прави такъв разход постоянно. За цялото денонощие средния е по-нисък. Но на QUIET като цяло разхода е малко по-висок спрямо АУТО и MAX. Но пък си заслужава за комфорта. Та моята машинка е 12LCC и не капе. Ще кажа и за другата, която е 9LCC в леко по-малко помещение, тя също много малко капе и почети не образува конденз сравнена с другите марки климатици на съседите. Но като цяло си капе (повечко) спрямо 12ката.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Здравейте, след доста четене и питане из форума взех климатик Fujitsu 9LD. Стаята е 16 кв.м. последен етаж, източно изложение. Нямам много наблюдения върху работата на климатика, но ме притеснява факта, че досега не се е образувала дори и една капка конденз, докато климатиците на съседите капят доста. Включвам климатика следобяд за около 4 - 5 ч. Иначе темпераурата се поддържа. Опитах на режим Quite - 27 градуса при външна 32 - 33 градуса. Също пробвах днес вентилатор на High и температура 23 градуса. Достигна си зададената температура. Другото което ме тревожи е, че в тихия режим при зададена 27 градуса температура (поддържа около 26 градуса в стаята) и външна 32 - 33 консумацията му е между 200 и 300 вата на час. Това не е ли висок разход за поддържане на такава температура? Климатика има коефициент на трансформация за охлаждане 4.2 Нормален ли е разхода или да викам техниците да го погледнат. Предварително благодаря!
    Търсих файла с ТТ данните на LD-но не можах да го намеря.Намери на LA модела,който не се различава много като данни.Там минималната консумация е 250W,така,че не се притеснявай.А конденза не е постоянен.Той зависи от влажността на въздуха.Когато поработи известно шреме климатика и ти свали влажността и при положение ,че не отваряш вратата,намаля и конденза.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Другото което ме тревожи е, че в тихия режим при зададена 27 градуса температура (поддържа около 26 градуса в стаята) и външна 32 - 33 консумацията му е между 200 и 300 вата на час.
    Климатика измерва температурата близо до тавана ако и ти измериш там ще е 27 гр.
    Що се отнася до консумацията както се казва доста от собствениците на климатици биха искали "да ти имат проблемите".

5. Тук е от
    Jul 2008

Благодаря много за отговорите на всички. Това означава, че няма за какво да се притеснявам относно климатика. Дано да работи дълго и безпроблемно. Иначе наистина е така - в началото на Cool Quite 27 гр. консумира около 300 - 350 W, след това около 200 - 220 W по груби сметки, тъй като не съм го оставял да работи повече от 4 - 5 ч. Засега го изключвам от Coil Dry.

6. Тук е от
    Jul 2008

Сега погледнах в техническите характеристики на 9LD - минимална консумация - 250W. Странно, на 12 LCC мисля че беше 90W, но не съм сигурен.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Сега погледнах в техническите характеристики на 9LD - минимална консумация - 250W. Странно, на 12 LCC мисля че беше 90W, но не съм сигурен.
    Добре де , пускаш го 4-5 часа на ден с консумация 250W.Това прави по 17 стотинки на ден, месечно 5 лева на охлаждане.Какво повече искаш?
    Освен това щом работи на минимума от време на време ще спира компресора затова консумацията ще е още по малка.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2007

0.9кW (900W) e минималната топлинна мощност която се отдава, когато КОМПРЕСОРА РАБОТИ. Мощността от ел. мрежата е към 200W. Аз меря с електромер в рамките на големи периоди - в рамките на час или два и за това там при измерването средната мощност за целия период е по-ниска, реално има периоди на спиране на компресора в които само се поддържа електрониката и вентилаторите. LD-то е една много добра машинка, по-добра от LCC-то и ще те радва на ниска консумация и комфорт особенно зимата на отопление

10. Тук е от
    Aug 2008

Благодаря за предишния отговор! И понеже чета, че тук се охлаждате здраво бих искал да попитам нещо! От два дена притежавам 12lgc, но като му задам 25градуса в другия край на стаята не пада под 27-28градуса. Като чета тук при зададени 27, поддържа 26 започвам леко да се притеснявам! Стаята е около 20кв., аз ли бъркам нещо или климатика нещо не смогва! Вентилатора е в режим AUTO! Бих помолил за някакъв коментар от ваша страна иначе е ясно, че като съм го купил ще си го ползвам!

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Нормално е да има разлика щом от два дена е монтиран. Стените са акумулирали топлината и докато се охладят ще мине време.

12. Тук е от
    Jul 2008

Благодаря много Board_Man. Аз също закачих електромер към климатика и мисля да направя статистика за 9LD. Днес съм го оставил да работи 10 ч. - средна консумация около 210W засега.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от ceco_shum
    Благодаря за предишния отговор! И понеже чета, че тук се охлаждате здраво бих искал да попитам нещо! От два дена притежавам 12lgc, но като му задам 25градуса в другия край на стаята не пада под 27-28градуса. Като чета тук при зададени 27, поддържа 26 започвам леко да се притеснявам! Стаята е около 20кв., аз ли бъркам нещо или климатика нещо не смогва! Вентилатора е в режим AUTO! Бих помолил за някакъв коментар от ваша страна иначе е ясно, че като съм го купил ще си го ползвам!
    Измери странично от климатика в близост до него каква е температурата. Ако е към 24-25 значи всичко е нормално, просто стаята е дълга и трудно се разпространява температурата до далечниат край. Съвета на @blue1 е също много коректен - изчакай и виж като се стационира режима отново как ще е. Но за всеки случай измери температурата в близост до климатика (в страни от него). Ако е по-висока и там, значи просто проблема е в толеранса на самия датчик и тогава задавай с няколко градуса по-ниска от дистанционното.
    Виж дали нещо не пречи на въздуха към далечният край. Характерното за охладителния процес е, че студа се разпространява по долната част на помещението и за това ако има някакви заграждения (бар плот или подобни) биха попречели на доброто обдухване на цялото помещение. Как е разположено тялото? Ако гледа към дългата страна на помещението и нямаш някакви препядствия не би трябвало да има проблем. Иначе ако гледа по тясната стена е нормално за голяма стая да има разлики, особенно ако в отдалеченият край има голям прозорец с южно изложение.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2008

Благодаря за изчерпателния отговор! Сега вече нещата са по добре в действителност има доста предмети, които да пречат, но въпреки това нещата влизат в норми. С нетърпение очаквам зимния период за да разбера дали това, което четох седмици в този форум ще се окаже вярно и почти съм сигурен, че ще е така, защото все пак тоя климатик го купих за отопление! Още веднъж благодаря за бързия и изчерпателен отговор! За сега чао!

16. Тук е от
    Jul 2008

Дано да не досаждам с поредния си въпрос, но гледах на доста места монтажа на вътрешно тяло и ми направи впечатление следното. На всички климатици мястото където излиза тръбния път с тръбичката за отвеждане на конденз от вътрешното тяло е по-високо отколкото мястото където излиза от стената, т.е. създава се наклон, който предполагам е предвиден за да може да се оттича конденза по тръбичката. При мен обаче не е така, а дори е леко наобратно. Дали това не е причина за пълната липса на конденз при мен. Ето и снимки за какво става въпрос:
    http://www.shumen-city.com/images/clima/9ld.jpg
    http://www.shumen-city.com/images/clima/9ld_2.jpg

Мога ли да поверя дали не се натрупва конденза във вътрешното тяло поради невъзможност за оттичане или всичко е наред въпреки обратният наклон?
    Разбрах, че и да липсва кондез не означава, че климатика не работи добре, просто ми направи впечатление обратния наклон и невъзможност да се оттича водата нормално.

17. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Монтажа на този климатик е пример как не трябва да се монтира климатик .Обратния наклон е по-малкия проблем в следната ситуация ,понеже след като се получи конденз той ще изтече вътре в помещението.Основния проблем е че климатика е залепен за тавана и няма как да има топлообмен ,понеже са затворени отворите на входящия въздух.Климатика ти въобще не работи в момента и затова няма конденз.Въобще ми се струва че климатика е монтиран от човек който не е виждал как се монтира климатик.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Определено имаш проблем с дренажа, по-добре незабавно викай сервиза да си свършат работата, иначе може и да плувнеш във вода.Най-малкото ще задържа вода и за 1 година ще събере плесен и мухъл.Дренажната вана не може да се подсушава и озонира с функциата на климатика.За LD няма проблем толкова близо до тавана, дават го 5 сантиметра минимално отстояние по сервизната инструкция.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе