За конденза не е притеснително, и при мен е така на 12ката, която съм поставил в стая около 14кв. Започва да образува конденз само когато е в режим Ауто, понеже в него сменя между COOL и DRY. Иначе когато е само на COOL не образува и капчица конденз (или е толкова малко че директно се издухва от тавичката на външното тяло).Първоначално публикувано от vicdj
Относно температурата и при мен е така - когато задам QUIET 27 (аз вече на охлаждане го държа само на QUIET) се получават към 25 до 26 градуса. Когато задам QUIET 26 e между 24.8-25.2. Обяснявам си го с това че все пак толеранса на температурните сензори, които се монтират в тези климатици не е чак толкова добър и сензорите не са прецизни и това е нормално отклонение. За сравнение един добър сензор е към 4 долара а един традиционен е към 30-40 цента. В масовите продукти се слагат такива от по 30-40 цента и за това е така. Тоест различните серий имат различни толеранси и трябва да му хванеш цаката.
За консумираната мощност не знам при LD как стоят нещата, но при мен на малкото помещение в топлите дни правеше към 170W но при стациониран режим когато стаята бе охладена и само се поддържаше температурата. Ако климатика е бил пуснат и още в началото е било измервано е нормално да вдигне и до към 300 понеже все още се грижи да компенсира и да охлади затоплените стени на помещението със значително по-голяма охладителна мощност. Според мен разхода ти е нормален, стаята е малко по-голяма от моята а разликата между 170-220 е нормална. Иначе реално той няма да ти прави такъв разход постоянно. За цялото денонощие средния е по-нисък. Но на QUIET като цяло разхода е малко по-висок спрямо АУТО и MAX. Но пък си заслужава за комфорта. Та моята машинка е 12LCC и не капе. Ще кажа и за другата, която е 9LCC в леко по-малко помещение, тя също много малко капе и почети не образува конденз сравнена с другите марки климатици на съседите. Но като цяло си капе (повечко) спрямо 12ката.