Страница 64 от 308 ПърваПърва ... 1454626364656674114 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Ами насочени са напред и леко встрани - вдясно (гледано срещу климатика). Иначе по питата не видях някакво особено замърсяване, пуснах една прахосмукачка отгоре за всеки случай, но е все така. Роторът нещо не мога да го видя през клапите, може би трябва с фенер да светна да се види нещо, но определено нещо пречи на въздушния поток. Пуснах го на HIGH да видя как е - ами духаше отвсякъде. Но на по-слабите степени - не ще. Само в дясната страна духа постоянно. Странна работа...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

имаш ли криви пластини по радиатора? насочи направляващите напред

4. Тук е от
    May 2008

Криви пластини имам съвсем малко (мисля че несъществено) - колкото са били и в началото, но тогава си работеше нормално. А от монтажа насам не съм го отварял (поне докато не се появи проблемът), така че е нямало как са се изкривят повече.
    Пробвах и с насочване напред - никаква промяна.

П.П. Днес дойдоха момчетата от фирмата и видяха проблема - яко плесенясъл вентилатор, което аз не можах да видя, поради незнанието си какво да гледам . Почистиха го и сега всичко е ОК. Само че и те останаха много учудени как може да се получи това само за 2 месеца, през които даже не е работил постоянно климатика. Но явно може . Та така - проблемът е отстранен, а за мен остава да боравя по-прецизно с техниката, та да не го оставям така бързо да плесенясва .

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

интересно ,моите машини едната на 3 другата на 2 години вентилаторите им са само прашни ,тоя на 3 години му го чистих макар че нямаше особена нужда.. сигурно е доста влажно у вас

6. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от Yan4o
    П.П. Днес дойдоха момчетата от фирмата и видяха проблема - яко плесенясъл вентилатор
    Ако е монтиран в кухня или стая където се готви бързо може да плесеняса.
    При охлаждане го спирай чрез бутона COIL DRY за подсушаване на вътрешното тяло.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Здравеите-само да попитам за климатика General-9 LGC работи на COOL i QUET -но се чува как работи като не нивелиран хладилник-звука е неритмичен и друго както си рdботи на COOL i QUET изведнаж обдухва силно и шумно за 4-5 сек.Всичко е под нивел.В другата стая съм с General 12-LCC-никакви грижи.Монтажа и на 2та го правеха в един ден между другото обезвъздушиха с отверка,натиснаха нещо и изпусна въздух.Някаки мнения ?

8.  

9. Тук е от
    May 2008

dan66 , не се готви в стаята, но често е отворена вратата към кухнята (има обща врата) и може да влияе малко. Иначе предположението е, че е плесенясъл защото често е пускан и спиран да охлажда, без да се използва COIL DRY. Но аз така и не разбрах от последвалите много обяснения (и на хора от фирмата) - как да процедирам при спирането след охлаждане: всеки път да пускам COIL DRY (което според един не е много добре) или да пускам малко на режим FAN след изстудяването? Обяснете ми като на лаик - кое е по-удачно?

10. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Най-удачно е изобщо да не го спираш! Иначе трябва просто да изсушиш климатика.... и двата варианта са удачни. Моя като го сложиха ми казаха че от дистанционното не мога да го счупя, а и щом конструкторите са го въвели като функция..... Ако решиш да ползваш функцията FAN изчакай поне 20-30 минути за да си сигурен че ще изсуши тялото и вентилатора.

11. Тук е от
    Mar 2008

Coil dry е една хубава функция и засега винаги ги спирам от там. Нямам някакви проблеми, освен леко киселия дъх в този режим и до известна степен обезсмислянето на предшестващото охлаждане заради затоплянето следствие coil dry режима. Но при мен е безсмислено климите да работят нон-стоп, при положение, че са ми от полза само следобед/вечер в топлите дни. После си проветрявам/охлаждам по естествен път - разтварям прозорците. Нощите в Габрово не са особено топли.
    А ако се разчита да изсъхнат само на вентилатор, обикновено производителите съветват да духат на макс. половин ден, мерси.

12. Тук е от
    Aug 2008

здравейте.преди 2 месеца ми монтираха asha12lcc, но от известно време се появи дрънчене във външното тяло-все едно има разхлабено болтче или ламаринка и понякога се чува по-силно,понякога слабичко.искам да попитам случвало ли се е на някой от вас и да се обаждам ли на сервиза? благодаря.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

iopi7

Re: Климатици Fujitsu General - впечатления« Отговор #945 -: Днес в 17:06 »
    Отговори с цитат
    здравейте.преди 2 месеца ми монтираха asha12lcc, но от известно време се появи дрънчене във външното тяло-все едно има разхлабено болтче или ламаринка и понякога се чува по-силно,понякога слабичко.искам да попитам случвало ли се е на някой от вас и да се обаждам ли на сервиза? благодаря.

Ако е дрънчене,трябва да се обадиш в сервиза,но според мене е шумът на компресора,който на високи обороти не е много тих

14.  

15. Тук е от
    Aug 2008

шума от компресора е по-различен и се чува отделно от този, а и вече звъннах в сервиза.когато има развитие, ще напиша.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Моделите на Fujitsu/General/ 12000Btu са 3 вида-12LGC,12LCC и 12LD-имат разлика в мощностите и цената.Букжите преди 12 са различни в зависимост от марката

17. Тук е от
    Aug 2008

само да кажа че дойдоха момчетата от сервиза ,но не направиха нищичко.всащност го поразглобиха доста,но не откриха нищо.някъде нещо резонирало,но не било проблем.
    иначе машината е много добра.вътре почти не се чува а и се справя с жегата много бързо.ето ви пример: помещението е 40 квм и по принцип трябвяше да е към 28-29 градуса.климатика работи 12 часа и поддържаше 25 градуса.за това време навъртя 1.2 kwh.
    както и да го смятате аз съм доволен

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

12lcc определено не са с много тихо външно тяло,но за сметка на това издържат големи натоварвания и перфектна работа при ниски температури

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе