Страница 69 от 308 ПърваПърва ... 1959676869707179119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Доста добра цена, реално климатикът е 9-ка. Защото 7LCC е с 3 kW на отопление.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    само да кажа че в булклима има вече и 07LCC които са доста по добри от 09LGC и са на цена 1220лв с ддс
    Хубаво, ама стига с тази реклама дето си я започнал още от няколко месеца
    07LCC

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Невероятно "добър" климатик. 17 годишното ми Саньо купено за 750 лева през 2000 година е с по-висок СОР.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Стига си промивал мозъците на хората с тези климатици "втора употреба "на 100 волта с трансформатор.Много малко хора имат познати продавачи на "втора употреба " така че да подберат запазен климатик или са от Пловдив където има по голям избор.Голяма част от останалите купувачи след 2-3 години тръгват по мъките.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

dan66 за тези пари има и чисто нови японски машини. Ако не си компетентен по въпроса не пиши. Toshiba RAS-B10SKVP/SAVP-E е европейски модел с малко по-висока цена, но значително по-добра характеристика от това фуджитсу.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

цената му е много по висока
    Цитат Първоначално публикувано от blue1
    dan66 за тези пари има и чисто нови японски машини. Ако не си компетентен по въпроса не пиши. Toshiba RAS-B10SKVP/SAVP-E е европейски модел с малко по-висока цена, но значително по-добра характеристика от това фуджитсу.
    цената на Тошибата е много по висока ,направо безумно за скромните му показатели

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Знам че Toshiba RAS-B10SKVP/SAVP-E е един от най добрите европейски модели/ да не кажа най добрия/ но разликата в цената от 1200 до 1900 лв малко ли ти се вижда?

10. Member
    Тук е от
    Jun 2005

... Ако не си компетентен по въпроса не пиши. Toshiba RAS-B10SKVP/SAVP-E е европейски модел с малко по-висока цена, но значително по-добра характеристика от това фуджитсу.
    Не е коректно да се сравняват Fujitsu 07LCC и Toshiba RAS-B10SKVP/SAVP-E. Що не сравняваш тази Тошиба с Fujitsu 09LCC или 09LD, както е правилно. Просто LC моделите нямат конкуренция като цена/показатели

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

LCC серията е с компресор на ТОШИБА, все пак............. .А ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ просто са друг клас машини и не може и да става дума за сравнение с които и да било други на българския пазар и с всички произведени за Европа модели.Учудвам се за "скромните показатели", които се сочат тук.Не гледайте КОП-а само /5.10 за 10-ката/, а отидете и вижте една работеща машина или прочетете сервизната инструкция, тогава сигурно ще си промените мнението.Поочете ми друг толкова "еластичен" компресор като на ДАЙСЕЙКАЙІІІ.Дори и ФУДЖИЦУ, които ползват компресори на ТОШИБА нямат такава маскимална мощност за съответниЯ КЛАС.Да не говорим за управлението на компресора и турбината.Освен това не е коректно за се сравняват с произведените за Япония.Но дори и да ги сравним, разликата е само в КОП-а и децибелите/малка разлика/.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

защо да не е коректно да го сравним с произведените за японския пазар ? една правдоподобна причина ми кажи поне ... и КОП 5.10 е доста скромен показател на фона на японските машини ,то дори няма машина в тоя клас мощност с толкова нисък КОП ... а шума от минимално 27 дБ няма да го коментирам

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Следва да сравняваме машини по определен признак, затова казвам да не сравняваме с японските.Все пак да има общ критерий, аз сравнявам европейските модели на 220 волта. Що се касае до шума, не е 27 дб, а доста по-нисък............казвам го от собствен опит, имам я машината у дома......Малко е пресилено да наричаш 5,1 КОП, скромни показатели, но това е въпрос на разбиране................Все пак масовите японски машини са с КОП под 6, което не е кой знае какво предимство.Цените пък на машини с КОП над 6 отиват доста над цената на евпорейския ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ.Пък и не би следвало да коментираме, тъй като аз машината я виждам пред очите си и я ползвам, а за теб не знам дали практически си я виждал в действие.Все пак дори и да сравним, японските машини за да имат висок КОП имат доста ниско топлоотдаване като номинал.Разбира се горенаписаното от мен не следва да се разбира като отричане на японските машини.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а щом имаш машината е ясно че ще я защитаваш до гроб ... 2000 лв са това за тия пари ще си взема умопомрачителна японска машина като митсубиши ZXV серията примерно .. дори Фуджитсу 9LD бих предпочел пред тази тошиба - КОП 4.45 и 3.6 кв номинално топлоотдаване ( което означава че при 3.2 кв колкото е на тошибата ще има много близък до нея КОП примерно 5) за 400 лв по малко ,но това си в въпрос на вкус

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Имам и 9 LD, това ми е другата машина.....................определено тошибата е по-доброто решение, макар, че и LD-то е много добро.Де обичам да робувам на вещите, за мен двете машини са си достатъчно перфектни, създават ми необходимия комфорт.Пък и не съм от тези, които приказват празни приказки напук на всичко...... А за ZXV виж цените на машините и възможностите им - висок КОП, нисък номинал топлоотдаване и високи цени от 2400 нагоре.Така, че вещата пак са в общи линии на равни начала.

17. Тук е от
    Sep 2008

Здравейте, успях да прочета цялата тема и имам следното питане.
    Искам да купя 2 климатика, които да ползвам предимно до отопление.
    След направените проучвания стигнах до следните марки и модели
    Fujitsu ASYA 12 LC
    PANASONIC CS/CU-E12GKE
    Никъде в темата не видях коментари за Panasonic.
    С тези машини искам да отоплявам 2 стаи всяка по 15 кв. при 2.70 височина.
    Става въпрос за къща с двойна дървена дограма, без изолация но измазана.
    Пода и тавана ми са изолирани с 5 см стереопор.
    12-ките са малко големи, но все пак къщата е доста студена (зимата без отопление пада до 7 градуса) и ме е страх 9 ките да не изнемогват.
    Доколкото рабирам ползването на 12-ки няма да доведе до негативи, напротив би трябвало да ми пести ток.
    И все пак ще ви помоля за коментар и съвет коя ит двете марки да избера.
    Разбира се има го моментът да си купя по един и от двата.

Благодаря предварително

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Фуджитсуто е твоя климатик ... и на всеки който се колебае сега между LC серията на Фуджитсу и някой друг модел взимайте го докато го има няма друг модел с толкова завишено топлоотдаване няма и да има като гледам тенденциите диктувани първо на японския пазар ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2226
    Последно: 25-02-25, 20:51
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 25-11-21, 23:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 00:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 21:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 00:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе