Страница 80 от 308 ПърваПърва ... 3070787980818290130 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,186 до 1,200 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Има няколко, но те са конструктнивни - малко по-висока пикова мощност, малко по-нисък дебит на турбината вътрешното тяло, от там малко по-голям комфорт, пълно DC управление на двигателите и компресора, по-големи топлообменници на външното тяло, подобряващо КОП-а и топлообмена.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Става дума за по-голям топлообменник, от там по-висок КОП и по-добро топлоотдаване.
    От този сайт http://www.jac.ru/general/ свалих спецификациите на външните тела и пише следното:
    Heat exchanger type:
    AO S09LDC: Dimensions (H × W × D) 508 × 852 × 22 (mm), Fin pitch 1.3, Rows × Stages 1 × 20 (25 стр.)
    AO R12LGC: Dimensions (H × W × D) 642 × 504 × 36.4 (mm), Fin pitch 1.4, Rows × Stages 2 × 24 (20 стр.)
    до колкото разбирам отнася се за топлообемнника във външните тела или греша? и при така дадената спецификация, кой от двата е "по-голям"? Как се изчислява "полезното действие" фактически на такива радиатори?

4. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Има няколко, но те са конструктнивни - малко по-висока пикова мощност, малко по-нисък дебит на турбината вътрешното тяло, от там малко по-голям комфорт, пълно DC управление на двигателите и компресора, по-големи топлообменници на външното тяло, подобряващо КОП-а и топлообмена.
    В такъв случай ~200+ (спрямо 12LC) мисля че си заслужава. Какво ще кажете?

5. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от zezi
    ASHA 12 LGC - Inverter е с цена 1760 лв. С ДДС и включен стандартен монтаж до 3 л.м.
    Нещо си в грешка, току що им звъннах и мадамата каза 1480 с монтаж ама и тя май се пообърка, монтажа попитах колко е - каза стандартен 250лв. - звънни им пак че тия цени +/- 200 лева нещо ме съмняват да са верни. Не може 12LGC да ти го продават на цена на 12LD - просто е абсурд - в Пловдив Булклима както писах има 400 кинта разлика между двата модела. А гаранцията на вносителя е 3 години - какво ги бърка тия "търговчета" не разбирам, като го взимат с 3, като се бъгне да си го връщат на вносителя - защо нямалят 1 година ми е абсолютно непонятно?!?

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Точните размери са за LDC - 790Х540Х290, а за LCC - 660Х540Х290.За външното тяло става дума.LDC си заслужава при всички положения.Аз имам 09LDC и съм много доволен.

7. Тук е от
    Sep 2008

От каталозите които прачетох се оказа че ASHA 9 LGC и ASYA09LG всъщнст са един и същ климатик. Еднакви технически характеристики.
    Така ли е ?

И още нещо: Някой ползвал ли е услугите на http://www.msklima.com/index.php

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

С оглед на това че LGC е доста орязано се насочих към 12LDC (плазма) което намерих на 1720 + 180
    Буташ густо от всякъде с тия лафове "доста орязано" - ами близо 400лв е по-ефтино. Това "12LDC (плазма)" и то е "доста орязано" в сравнение с модели 400лв по-скъпи от него! Какъв ви е проблема не мога да разбера - недей да плашите хората че са се "набутали" със серията LG. Аз разбирам да даваш пример с друг модел на същата цена но с по-добри характеристики, ако знаеш такъв кажи го? а не да хвърляш хората в размисъл - едвам са събрали за толкова пари, а ти 400 лв като не са проблем - знаеш какво да правиш.

10. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Нещо си в грешка, току що им звъннах и мадамата каза 1480 с монтаж ама и тя май се пообърка, монтажа попитах колко е - каза стандартен 250лв. - звънни им пак че тия цени +/- 200 лева нещо ме съмняват да са верни. Не може 12LGC да ти го продават на цена на 12LD - просто е абсурд - в Пловдив Булклима както писах има 400 кинта разлика между двата модела. А гаранцията на вносителя е 3 години - какво ги бърка тия "търговчета" не разбирам, като го взимат с 3, като се бъгне да си го връщат на вносителя - защо нямалят 1 година ми е абсолютно непонятно?!?
    Изглежда политиката на фирмата в София е друга. А цената от 1720 за 12LDC не е на Булклима.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Всички модели са си хубави и си отговарят на парите.Вършат точно това, за което се плаща.При ФУДЖИ, ФУДЖИЦУ и ДЖЕНЕРАЛ за издънки не се е чуло досега.

12. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от Bate_Slavi
    От каталозите които прачетох се оказа че ASHA 12 LGC и ASYA09LG всъщнст са един и същ климатик. Еднакви технически характеристики.
    Така ли е ?
    Бате Слави изби рибата направо как хх12хх и хх9хх ще са един и същи?!?

13. Тук е от
    Sep 2006

Буташ густо от всякъде с тия лафове "доста орязано" - ами близо 400лв е по-ефтино. Това "12LDC (плазма)" и то е "доста орязано" в сравнение с модели 400лв по-скъпи от него! Какъв ви е проблема не мога да разбера - недей да плашите хората че са се "набутали" със серията LG. Аз разбирам да даваш пример с друг модел на същата цена но с по-добри характеристики, ако знаеш такъв кажи го? а не да хвърляш хората в размисъл - едвам са събрали за толкова пари, а ти 400 лв като не са проблем - знаеш какво да правиш.
    Не става въпрос за 400, а за 200 лв. Както писах 12LDC го намерих за 1720. Ако ми кажеш къде да намеря 12LC или 12LCC за 1320 лично ще те почерпя. 12LGC не коментирам въобще.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

Изглежда политиката на фирмата в София е друга. А цената от 1720 за 12LDC не е на Булклима.
    Ти да не си на две ракии? каква друга политика?!? +/- LD e 17хх, LGC e 14xx навсякъде! не се излагай помисли си внимателно кой модел те устройва и смело го купи! ама да казваш че в Булклима двата са на една цена ... LGC до колкото аз разбирам е бюджетна серия за "бедните" и те да видят "марков" климатик за по-малко пари - аз си купих такъв защото по-скъп не мога да си позволя, но в сравнение за тези пари си е добър избор! Много ясно че LD серията е по-хубава - спор няма!

16. Тук е от
    Sep 2006

Нямам идея колко е 12LDC в Булклима.

17. Member
    Тук е от
    May 2003

Не става въпрос за 400, а за 200 лв. Както писах 12LDC го намерих за 1720. Ако ми кажеш къде да намеря 12LC или 12LCC за 1320 лично ще те почерпя. 12LGC не коментирам въобще.
    Да не спорим за колко става въпрос, без гаранция и за по-малко ще ти го дадат. В края на лятото съм търсил под дърво и камък 12LCC "за 1320" но бяха свършили в моя район затова направих такъв избор. Не си първия който се е сетил за тая врътка в момента цената им е доста по-висока и се обезмисля - модел 2006 е все пак и си има и той недостатъци.

18. Member
    Тук е от
    May 2003

Нямам идея колко е 12LDC в Булклима.
    Булклима ЕООД е изключителен вносител и дистрибутор за България на следните марки:
    * GENERAL / Fujitsu General Ltd., Japan http://www.bulclima.com/bg/contacts/

просто се обади по телефона и питай

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе