хах тва е ясно даже ги запържва ама не им се дават пари на тоя народ бе
хах тва е ясно даже ги запържва ама не им се дават пари на тоя народ бе
Здравейте,може ли някой да ми даде превод на дистанционно АR-VS3 ,на външното тяло пише AO25VPR а вътрешното AS28WPR-W.
Първоначално публикувано от dgenovОт 22* искаш да станат 26*....Вентилатор АУТО..... Колко време изчака преди да почнеш да се притесняваш и да ръчкаш вентилатора и градусите?Първоначално публикувано от dgenov
Ами нагрява си питата за да може температурата на изходящия поток да е достатъчно висока.
При първоначално включване има "мониторингов режим" .... преди 10години имаше едни хитачита които почваха да духат осезаемо топло на 40-стата минута от включването! Просто конструкторите им не са смятали, че ще се спират през зимата... В това отношение Фуджитсу са мечта...
НЕ НЕ ОЗНАЧАВА! За да реагира климатикът ти като ритнат отзад трябва да развърти компресора, да вдигне температурата на вътрешното тяло па тогава да почне да духа като обезумял.
Като искаш да стоплиш за 2цяло и пет минути сложи 30* вентилатор на тих режим (така ще духа най-топъл въздух, само че най-слабо). след 5мин сложи вентилатора на силен...
За градусите: това е много условно. Пределната температура е 50* когато работи наистина на макс, но при 7* външна
След оглед на место,фирмата за монтаж,горещо ми препоръча ASYA12LG за всекидневната(въпреки философстванията ми че и 09 ще се справи) и смятам да ги послушам...Цената е повече от добра 09+12+монтаж=2950лв.Поисках вакуумиране и отделна изолация за двете тръби,а те ми отговориха че няма друг начин,освен този,за монтаж на климатици...Така че във Вторник,23.09.2008-МОНТАЖ.След това ще пиша за впечатления,а до тогава ако някой се сети нещо-чакам...Първоначално публикувано от 09LGC
Притесненията ми са били по субективни причини. Много за малко духва (за по 2-3 минути), обаче успях да му измеря температурата на въздушната струя 45*. За сега се успокоих, няма да го "ръчкам" повече. Благодаря за отговорите - климатика НЕ е калорифер! - това е извода. Явно алгоритъма на работа който са заложили инженерите е такъв: "възможно най-икономичен" + "човешкия комфорт - да не изтудява/затопля рязко". И тъй като времето навън е още топло, климатика(12LGC) не се зори много да ме топли . Ще го видим зимата.
П.С. Не ме хваща сън - реших да го "ръчна" още малко. Отворих прозореца да истине стаята до колкото може(стана 17*), затворих прозореца и пуснах климата на 30*/вентилатор АУТО - и за мое най-голямо удоволствие от жалузите духна като за световно! сори че термометъра с който се бях въоръжил е до 50*+, подмина ги доста и почти опря в края на тръбичката(китайски термометър за 0.98 лв. от аптеката отсреща) - махнах го за да не здаде багажа. УРА - явно НЕ е "повреден" - както си мислех в началото, просто машинката си е "хитра" и не трябва да се вадят прибързани заключения!
Здрвейте, искам да питам някой за затоплиане на 42кв.м. с височина 3м. на стаята какъв клим. да взема 12 или 14 и кои модел на Fujitsu
soni84, Каква 12-ка и каква 14-ка. За тези 126 кубични метра трябва мощноста на 32-ка. Ако пък помещението е офис или магазин, може да трябва и по-голяма мощност. Може сега да сложите 14-ка а пък по-нататъка когато сами се убедите че не е достатъчна да сложите още един климатик.
Опиши помещението: Предназначение, брой хора, уреди отделящи топлина, етаж, изолация и квадратура на прозорци.
Хайде отпусни се и отвори ракииката... Освен другото тези клими си правят самодиагностика и ако нещо не е наред ти светка една ламба! А докато вън не паднат температурите под 7* няма да усетиш пълната мощност на климатика, ако ще и 10* да ти е в стаята. Свързано е с налягането на фриона.... и те такива едни предпазни мерки дето не дават на компресора да се развърти убаво. След някой месец ще кажеш дали духалката е по-яка или климатика (дето е двойно)Първоначално публикувано от dgenov
12 !?!? 14 !?!? взимаш 24-ка и пееш ако не е обществен обект,а ако е две 14-ки.Първоначално публикувано от soni84
За да получиш добър отговор ще трябва да дадеш повече информация:Здрвейте, искам да питам някой за затоплиане на 42кв.м. с височина 3м. на стаята какъв клим. да взема 12 или 14 и кои модел на Fujitsu
Град,изложение,етаж,първи,последен,външни стени,изолации,дограма,за какво се ползва стаята
Предварително се извинявам за може би малко глупавия въпрос но след доста четене и питане на разни специалисти и др. подобни емни главици се спрях на FUJITSU предложиха ми 2 модела за около 30 кв. Единия е ASYA12LG и ASYB12LD като втория е плазмен. Въпроса ми е каква е разликата и кой от 2-та да избера. Желанието ми е да го ползвам както за охлаждане така и за отопление. Разликата от 300 лв. не ме притеснява, но немога да реша кой да избера. В единия чета, че има 10* режим седмичен таймер V-РАМ и I-РАМ контрол, което при плазмения не е обозначено а ми казаха, че той е по нов и по-добър модел и реших да питам и тук тъй като видях, че има доста компетентни хора.
Някой би ли могъл да ме осветли малко по-добре. и моля ви недейте да подмятате за жените и техниката, защото е глупава тема, а и "В стая със жени и мъдреца стъпва леко, тихо и внимателно." :-)))
Някой би ли отделил мъничко време и за моя въпрос. Не обичам да не съм информирана за някои неща, а и да имам нещо и да незная пълния му капацитет от възможности ме кара да се изнервям и да търся да оправя този пропуск.
Между двата - определено вторият. И то не за друго, а защото има по-голяма номинална мощност. А на теб такава ти е необходима, тъй като помещението не е никак малко. А и като цяло LD серията, макар и малко по-стара, е по-добра.
Дори не съм сигурен, че LD ще успява да стопли в мразовити дни. Може ако стаята по принцип е топличка.
Освен квадратурата за избора на подходяща мощност зависи и от други фактори, но в общия смисъл щом може да си позволиш - вземи си по-скъпия. Помещението не е малко и ако зимата е "люта", не казваш как е изолацията - та не е лошо да ти е по-мощен климатика! На LD_то 12ката е с номинална мощност 16 400BTU/h, а на LGC_to 4.00kW / 13 600BTU/h - това е съществената разлика! http://www.general-bg.com/articles.p...icleGroupID=10
Къщата е неизмазана с алуминиева дограма с термомост. като само едната стена е външна и е със западно изложение. северната стена и защитена тъй като има др. къща и ни пази от северния вятър. Но като се поразрових и видях, че и 14 е с близки показатели. ВСЕ ПАК НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ОТДЕЛИ МЪНИЧКО ВРЕМЕ И ДА МИ ОБЯСНИ КОЙ ОТ ? Е ПО ДОБЪР И ЗАЩО?
Пък ако се наложи може да помагам и с маслен радиатор иначе др. се доста по-скъпи. А виждамче някои съседи са закупили пак 12 но панасоник или мидея и хитачи и все 12. но след голямо търсене и четене по разни форуми се спрях на МИЦУБИШИ, ФУДЖИЦУ и ДАЙКИН и впоследствие реших да е ФУДЖИЦО. КАТО съотношение цена -качество.
А и попаднах на този сайт, който го дава от 35 до 45 кв. м.
Хей да не би сега да заспахте. УЖАС. А аз се притеснявам да не хвърля излишно парички на вятъра.
Най-добре е да вземеш 14-ка ASHA 14LC от посочения по-горе каталог на General . Има отоплителна мошност 5,5 кВт. Новият модел 14LGC е с по-лоши параметри . Същите модели но с други букви се произвеждат като Fujitsu или Fuji . Ако вземеш 12-ка при голям студ ще се наложи да включваш радиатор и парите от икономията ще отидат за ток . Имай предвид и че при максимална мощност COP e по-малък , отколкото при номинална , а освен това при влажно и студено време климатикът по-често ще размразява , което води до дискомфорт .Твърдения , че може да се отопляват с 12-ка 45 квадрата са несериозни и се използват като рекламни трикове , обикновено от търговците на климатици втора употреба за да продадават скъпо маломощни машини , купени на безценица от Япония .