Ето ти една друга статия:Първоначално публикувано от keralain
http://www.stm-climat.ru/info/conditioners_rate.php
Ето ти една друга статия:Първоначално публикувано от keralain
http://www.stm-climat.ru/info/conditioners_rate.php
Здравейте,
вече твърдо рещих да вземам 9LD на Fujitsu, но сега не мога да реша къде ще е по-добре да се мотира външното тяло.
Моля разгледайте скиците които съм направил и кажете вашето мнение.
Аз лично мисля, че вариант едно ще ми е по-удобен защото ще мога да ползвам пространството над външното тяло за простиране на дрехи, но се притесявам, че студеният въздъх зимно време ще остава ниско долу при климатика.
А притесненията ми за вторият вариант са освен че трудно ще монтирам простир за дрехи и че тръбният път ще е много къс, а от вашите мнения разбирам че това води до разни шумове.
Моля дайте вашето мнение.
Поздрави!
Хмм, скицата не се отваря но както го обявсняваш си мисля че става въпрос за тераса. Аз го монтирах в горната част, просто в долната част се запушва прекалено много пространството на терасата. Тръбният път наистина се скъсява. Важното е като цяло да има наклон на долу на тръбният път и външното тяло да не е по-високо от вътрешното. Има място за простора, но ако терасата има преграда наистина с горен монтаж се осъществява по-добра циркулация. От късия тръбен път може да се чува по-осезателно шума от фреона. Това не е притеснително, по-скоро е леко дразнещо но по-принцип колкото по-къс е тръбния път толкова по-ниски за загубите от топлопреност и е по-ефективно. Ето една снимчица, не изглежда грозно като цяло:Първоначално публикувано от Gyokov
[img width=450 height=600]http://home.bjr-labs.com/cl3.jpg[/img]
П.С: Ако може сложи и гумени тампони на петите. При мен от този монтаж се получи някакъв резонанс от механичните вибрации на компресора. Със слагането на тампони вибрациите значително се намалиха.
Благодаря ти искрено за отговора Board_Man.
Да точно твоят монтаж е единият вариант ( с късият тръбен път) а другият е вънщното тяло да се сложи на земята долу в ъгъла с лице напред към парапета.
Аз си мисля, че при този вариант (на твоята снимка) няма ли да ми духа на цялата тераса и да не мога да я ползвам за нищо. Реално колко силно духа външното тяло?
Аз все още се опитва да сложа скицата, но нещо не ми се получава.
Edit: Най-накрая стана
Външното тяло върти около 1500м3 на час.Благодаря ти искрено за отговора Board_Man.
Да точно твоят монтаж е единият вариант ( с късият тръбен път) а другият е вънщното тяло да се сложи на земята долу в ъгъла с лице напред към парапета.
Аз си мисля, че при този вариант (на твоята снимка) няма ли да ми духа на цялата тераса и да не мога да я ползвам за нищо. Реално колко силно духа външното тяло?
Аз все още се опитва да сложа скицата, но нещо не ми се получава.
Благодаря jori, но за съжаление това не ми говори реално какво е усещането.
Ами струята не е чак толкова силна. Като сложа ръка пред решетката отпред успявам да я доловя на около 20-30см. След това се разсейва. По дължината на терасата не се усеща. Но пък при LD модела има разлика във вентилатора и нямам наблюдение там за дебита на въздуха. При мен модела е 12LCC, нека и собствениците на LD серии да споделят и те наблюденията.Първоначално публикувано от Gyokov
Няма разлика в обема на LCC и LD.!500м3 е много,вътрешното тяло шърти 600м3,но винаги ,когато искаш да използваш балкона за нещо,климатика ти няма да е включен
Ъъ... не. Ако съм те разбрал правилно, искаш външното тяло да е ниско долу на терасата и пред него да е затворената и част? Недей, трябва да има свободен приток на въздух отпред и отстрани.Първоначално публикувано от Gyokov
Нашето Фуджицо е по същия начин на снимката,ама имаме простор на терасата и зимно време простирането на дрехи си е доста неприятно.Трябва да простирате зимата с ушанка.Лятно време не е проблем.Иначе мястото за монтаж е много удобно за монтажниците (в тераса).
И за климатика е хубаво мястото, не го вали, не го капят други климатици отгоре.
Епа простирайте пред вътрешното тяло тогава . По принцип бях мераклия на 12 ЛД модела, но проклетата кръстна връзка ме върна назад. Иначе не гледайте толкова негативно на LGC-то, аз лично съм много доволен.Първоначално публикувано от genagold1
ipnaid, какво имаш предвид под "проклетата кръстна връзка ме върна назад"?
А по принцип твоето външно тяло как е монтирано?
ba4_dido,какъв e проблема с LG-серията?Или просто не е подходяща в случая с keralain?Утре ще ми монтират 09LG и 12LG,така че ако някой знае нещо кофти за тези клими,моля да го сподели сега.Все пак ще се разделя с 3000лв. "грешни пари".Утре ще ми е късно.Благодаря ви предварително.Първоначално публикувано от ba4_dido
Просто имат по-слабо топлоотдаване. Не че са с дефекти, поросто заводски леко са "скопени". Но пък са малко по-икономични. И имат допълнителни функции, по-скоро глезотиики. Освен това стария модел е практически доказал качествата си. За новия тепърва ще се разбереПървоначално публикувано от 09LGC