аз съм за 14LC
Днес за сефте единия го забелязах да пуска размразяване. Но съвсем не съвпада с описанията и четеното тук. Жалузите бяха на 3та степен от долу на горе и при включването на процеса се подравниха надолу, вътрешното спря всякакъв въздух външното се ослуша 1 минута без да предприеме каквото и да било (щото нямаше никакъв скреж) и поживо-поздраво си пое отново функциите цялата система. През това време светодиода за operation мигаше флегматично. Всичко това ми звучи доста странно на фона на очакванията за 5 до 7 минути въздишки и пъшкания
Ooo чакай да стане -5,- 10 и да има една хубава мъгличка и ще видиш тогава какво охкане и пъшкане ще пада
Здравейте.Климатика ми е GENERAL12LD Plazma с него отоплявам 62 кубика хол с нова пвс дограма с две външни стени в панелка.При зададени 24 градуса в хола ми е най много 18 при условие че климатика работи 15 часа нон стоп тва според мене не никак нормално просто сам напълно разочарован и като го гледам клко слаба му е въздушната струя и в момента имам чуството че и сто години да грее няма да ми качи температурата в хола повече от 18 градуса.Кво да му правя на тва животно дайте ми съвет .Е това е да се изръсиш с 2050лв с монтажа за климатик уж много добър и накрая разбираш че май въобще не си заслужава парите,дано да греша заштото го имам от 1 месец ,но в момента сам разочарован,айде лека ви нощ за сега.
първо пробвай да го исключиш от тока за малко и после го пусни на 30градуса исчакай 10минути и виш тогава как духа ако не духа горещо викай монтажниците да си оправят бакиите щото тази машина в това помещение трябва да ти прави салня.
Междодругото щорите трябва да са надолу за да топли.
Виж си и термометъра дали е верен.
Като достигне зададената температура намяла компресора и почва да духа по малко топлина това е при всички инвертори но в тази стая този климатик наистина не трябва да има проблеми.
Да, пусни го на 30°. Ако не задуха жега има некадърен монтаж. Не може за 15 часа да направи нищо. Това в къщи е равносилно на - да си оставя вратата на терасата отворена.
На 30 градуса температурата на изхода на климатика е 50 градуса може и да е повече, но термометара ми е до 50.Щорите са ми надолу,а що се отнася до зададени температури досега не ги е достигал.Вярно като го включа от 27 градуса нагоре грее яко ама и ми харчи много,а на мен идеята ми е да работи на 22 23 градуса и да ми подържа поне 20 в стаята а всщност подържа в най добрия случей 17 гр.НЕ е от термометара то се усеща че ми е хладно на тялото,не знам ,но имам чуството ,че не гони пространство, грее само около себе си и се самузаблуждава.
И да не забравяме, laodzu, не сравняваме климатик с централно парно! Ти да не си от София, с изключено парно?
laodzu, климатикът нон-стоп ли работи? Да не би да го спираш?
Много ви моля за вашия съвет
Кой режим на вентилатора е най-икономичен - High,Low, Med или Auto? Има ли значение на кой от тези режими го държа климатика?
За Quiet бях чела, че не бил икономичен и нещо взех да се обърквам...
AUTO по мои наблюдения е най-добър. Инверторът си има логика за управление на вентилатора и дори да го сложиш на HIGH, той пак няма да спази указанието ако не са изпълнени условията.
Разликата не е чак толкова голяма - надали е и 100 вата на ден, дори си мисля, че консумацията е една и съща.Определено на АУТО комфорта и консумацията са съобразени с необходимата енергия.Освен това, съм забелязал, че когато започне да пада температурата на въздушния поток, машината намалява скоростта на турбината, а от там и обдухването на топлообменника, като по този начин запазва потока топъл.
Мерси много
Ще си го държа на Ауто значи с включено Eco - пък тук виж накрая се окаже, че ЧЕЗ ще имат да ми връщат парички. Ееех, мечти...
summer.sun Eco не го ползвай знаеш че икономията е майка на мизерията.
laodzu да не би да е монтиран така че да не обдухва хубаво нявсякъде примерно стаята ти да е дълга а той да е сложен по широчина също така пред него и под него не трябва да има нищо.
Да климатика е на широко в началото на хола до прозореца.Хола наистина е дълък той беше по къс ,но го слях с терасата като избих стената между тях. Под климатика имам масивна тон колона която се напича много ще я махна от там,но в интерес на истината климатика не работи постоянно сега ше го пусна нон стоп и ще видим.Мерси на всички за съветите.