Страница 63 от 308 ПърваПърва ... 1353616263646573113 ... ПоследноПоследно
Резултати от 931 до 945 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Със сигурност няма да съм аз.

2.  

3. Тук е от
    May 2008

Здравейте, преди 2 месеца се похвалих, че си взех General 9 LD от местен дилър на Булклима. Значи доскоро всичко беше ок, включвам го само от време на време да охлади малко, като стане нетърпимо топло и тъй като сме с малко бебе , го включвам на 26 градуса, режим COOL , степен на вентилатора QUIET - и се усещаше слабата, но постянна струя на студения въздух. От няколко седмици обаче забелязвам, че при същите зададени параметри почти не се усеща да духа студено или по-скоро духа, но само от единия край - от десните жалузи само . По средата и в другия край - няма никой . Т.е. почти не излиза въздух - ни топъл ни студен. . В резултат на което не се получава желаното охлаждане. А преди като поработи малко на такива параметри и в стаята це усещаше веднага промяна. Даже не се е налагало да го държа пуснат повече от час така, заради бебата най-вече. Като вдигна степента на вентилатора на LOW се усеща усилване на струята, но пак от посочените места, т.е. не духа равномерно отвсякъде. В среда сякаш се опитва на тласъци да изкарва въздух - духне малко, спре... Странна работа. Ходих да питам във фирмата, казаха да си почистя филтрите и да изключя за 10-на минути от захранването. Е, направих го , въпреки че за филтрите не виждах много смисъл - работи само от 2 месеца и то не постоянно. Промяна няма. Пак ще ходя да ги моря, но искам да чуя съвети и от вас. За какво да питам, в какво да се съмнявам. Нямам много познания в областта и ако питате дали са правили прословутото вакуумиране при монтажа - не знам. Не видях някакви необичайни манипулации освен стандартното монтиране на телата и свързване на тръбите, но все пак - не разбирам.
    Дайте идеи...

4. Member
    Тук е от
    Sep 2007

почисти си филтрите и виж дали нещо не пречи на въздуха да циркулира

5. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от Yan4o
    ..., казаха да си почистя филтрите и да изключя за 10-на минути от захранването. Е, направих го , въпреки че за филтрите не виждах много смисъл - работи само от 2 месеца и то не постоянно. Промяна няма....
    Почистих ги или поне аз така си мисля - извадих ги 2-та и ги изтупах - излезе малко прахоляк и това беше. Освен аз ако не разбирам нещо ...!? Или да има някакъв друг филтър, за който не знам...?
    Но го пуснах да работи и без тях, за да видя как ще е - ами същото.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2007

почисти ги с прахусмукачка или ги измии на чешмата с мека четка! става въпрос за пластмасовита мрежи.

7. Тук е от
    May 2008

ОК, и с прахосмукачка ще ги мина, но факт е,че и без тях пак е същото, така че проблемът явно не е там...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

погледни питата под филтрите и вентилатора дали са мръсни

10. Тук е от
    May 2008

Питата ще я видя, ама вентилаторa - как ? Нещо трябва да се разглобява ли?? Защото тъй на първо гледане - нищо не виждам...

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Здравйете, вчера идва момчето което ми монтира климатика за да огледа дали от някъде може да е изтича фреон, обще взето каза че за него всичко е нормално и че климатика има датчик за налягането на фреона, щял да спре ако има изтичане, каза ми че е слагал поне 50-тина климатици като моя и досега не са имали никакви проблеми, но ми обеща след 5 дена, че ще даойде с някакъв специалист, който се занимава със сервиза на тези климатици. Преди това реших да замеря температурата в стаята. Направих три замервания при зададени от климатика 18 градуса в режим на охлаждане. Първото замерване бе в жалузите на климатика, преди да пусна климатика и поставя термометъра в жалузите, термометъра показваше температура около 24-25 градуса, в рамките на около 1 мин. след като поставих термометъра ми измери температура под 10 грауса. Само да допълна, че вътрешното тяло на климатика е монтирано по дължина на стаята.
    Второто замерване бе в най-далечният край на стаята успоредно на климатика, на височина около 1.30м, след около 20 мин.работа термометъра отчете температура от около 22 градуса ето и снимка Fujitsu ASYA12LGC , като след 10-15 мин. падна на 20 градуса и от там не мръдна.
    Последното замерване бе точно срещу климатика, на височина от около 80см., температурата която ми отчете термометъра бе 17 градуса ->> Fujitsu ASYA12LGC. Стаята ми е 5.60*3.20*2.60 около 45м³. Температурата съм я мерил с термометър закупен от аптека, предложиха ми го него понеже в сравнение с останалите китайски бил най-точен, в лаборатоята където работя имам много точен термометър ама никой няма да ми разреши да го взема, предполгам че и няма да отчете голяма разлика в градусите. Нещото което ме дразни са тези 20 грдуса в края на стята, чудя се дали да не ги накарам да ми свалят тиското от изолацията върху тръбите, между другото жуженте на максимум работа при охлаждане е по-шумно, ще ги карам да го отворят да видят от къде идва това жужене.

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Здравеите-само да попитам за климатика General-9 LGC работи на COOL i QUET -но се чува как работи като не нивелиран хладилник-звука е неритмичен и друго както си рdботи на COOL i QUET изведнаж обдухва силно и шумно за 4-5 сек.Всичко е под нивел.В другата стая съм с General 12-LCC-никакви грижи.Монтажа и на 2та го правеха в един ден между другото обезвъздушиха с отверка,натиснаха нещо и изпусна въздух.Някаки мнения ?

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

ipnaid, Добре написан пост, без много правописни грешки които да се натрапват при четене, стегнато, точна информация със снимки, като линковете към тях са скрити, което е прегледно.

Изглежда че всичко му е наред на климатика. Жуженето е от компресора, това е нормално. Махането на вече сложена бандажна лента, не е препоръчително. Климатиците с малка мощност Fujitsu, нямат датчици за налягане. Такива датчици се слагат на големи като мощност климатици, например колоните. Това че тези които са ти монтирали климатика не могат да дадът компетентно мнение, не е много добре.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Благодаря ти valen1, страя се колкото мога, въпреки че като малък хич ме нямаше по правописа. Дано специалистът, който ще дойде наистина да е добър и съвестен най-вече.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2005

ipnaid, ние зимата пари даваме за да стоплим стаите до 22 гр ти искаш да стоиш на 17 гр!Разбира се че ще жужи та ти го експлоатираш на максимума.Сложи климатика на 25гр , не го изключвай често да стабилизира температурата в стаята , успокой се и пии една ракия!

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Благодаря ви за мненията, пичове сте.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Виждам че си сложил термометъра, съветите които ти дадоха съфорумците са добри. Ама що трябваше по трудния начин да стане? Може би трябва да си изясниш работата на инвертора и да осъзнаеш че сам си определя колко студено да духа в зависимост от това колко близка е стайната температура до зададената. Това не е ярмомелка като я пуснеш да стриже на макс! И като дойде зимата не се шашкай че не духа топло, а си виж термометъра дали ти държи зададените градуси! Жуженето идва от компресора, щото е по-високооборотен. Малко след като го пуснеш ще чуеш как намалява оборотите и съответно намалява студеното. И тоя термометър ако можеш го вземи на работа и го провери за да си сигурен. Използвай функцията COIL DRY от бутона на дистанционното преди да спреш климатика (само за режим охлаждане) за да изсуши вътрешното тяло и да го предпази от мухъл.

Цитат Първоначално публикувано от Yan4o
    Питата ще я видя, ама вентилаторa - как ? Нещо трябва да се разглобява ли?? Защото тъй на първо гледане - нищо не виждам...
    Вентилатора е един цял ротор за тялото и се вижда през клапите. По-скоро нещо пречи на въздушния поток! А накъде са насочени страничните направляващи на въздушния поток?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе