Страница 74 от 308 ПърваПърва ... 2464727374757684124 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

http://www.bulclima.com/bg/calc/ по този калкулатор излиза че ти трябва 8 киловата мощност! Сметни си го и ти, че има още подробности които не си писала и ще видиш колко мощност ти трябва. А за обяснението "КОЙ ОТ ? Е ПО ДОБЪР И ЗАЩО?" - първо обясни за какво ти е климатика? защото за охлаждане - всички охлаждат, обаче за отопление ... е друга работата! ... за леко "обръщане на въздуха" вечер след работа е едно, а друго е цяла зима да си ходиш по гащи в стаята или да гледаш дете - трябва хубаво да се прецени мощноста! иначе е ясно: марката си я избрала GENERAL - както сама каза "качество на достъпна цена", а модела - според нуждите/възможностите - в общия случай по-добър е по-мощния! ... нали ще искаме "топло" зимата и ниска сметка за ток? Ако мислиш че ще мине номера със "слаб" климатик + маслен радиатор = просто няма смисъл, колкото спестиш сега(няколко стотин лева) ще ги дадеш веднагически за ток като пуснеш радиатора! и като сложиш чертата на пролет? Аз например миналата зима дадох толкова пари за ток(с маслен радиатор) колкото един хубав климатик+сметката му за цялата зима. Сега си взех "ASHA 12 LGC"(след дълго умуване) и се надявам да ме топли хайванчето - без никакви радиатори/духалки и т.н., но ще топля далеч по-малко помещение. Това е истината: климатика е една кутия на стената от която се иска да топли и по-малко да бръмчи/разваля/харчи ток, за целта най-важно е правилното определяне на мощноста(със малък запас отгоре) защото както знаеш със падане на външната температура се влошава и топли/харчи на климите. Някой фирми извършват оглед на помещението и тогава препоръчват тоя/оня модел.

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Поради все още ниските доходи на населението в страната, малко са хората които могат да си позволят да дадът повече пари за качествен нов климатик. А сумата нараства още повече при модели с по-голяма мощност.

Затова и търговците продаващи скъпи нови климатици и тези продаващи втора употреба, препоръчват на клиентите си климатици с по-малка мощност от необходимата. Това поведение го диктува пазара и липсата на голям брой платежоспособни клиенти.

Ако за определена стая трябва 18-ка а ти като търговец виждаш скромно облечения на външен вид клиент, слязал например от не-луксозна си кола и решил се да влезе в магазина ти за да провери колко струват хубавите климатици /защото и на него му се иска да има хубави неща/, как да му кажеш че за стаята му трябва 18-ка при положение че гледа цените уплашено, веднага му обясняваш че мощността отдавана от 12-ка ще стигне че дори и резерв ще има. И той е доволен че си е взел хубав климатик и ти като търговец си доволен че продажбите вървят.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от keralain
    ВСЕ ПАК НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ОТДЕЛИ МЪНИЧКО ВРЕМЕ И ДА МИ ОБЯСНИ КОЙ ОТ ? Е ПО ДОБЪР И ЗАЩО?
    щом ти нямаш мъничко време да отделиш да прочетеш многократно коментираните ти във форума въпроси и ние нямаме време да се повтаряме ! да предположа ли че си руса

5. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Предварително се извинявам за може би малко глупавия въпрос но след доста четене и питане на разни специалисти и др. подобни емни главици се спрях на FUJITSU предложиха ми 2 модела за около 30 кв. Единия е ASYA12LG и ASYB12LD като втория е плазмен. Въпроса ми е каква е разликата и кой от 2-та да избера. Желанието ми е да го ползвам както за охлаждане така и за отопление. Разликата от 300 лв. не ме притеснява, но немога да реша кой да избера. В единия чета, че има 10* режим седмичен таймер V-РАМ и I-РАМ контрол, което при плазмения не е обозначено а ми казаха, че той е по нов и по-добър модел и реших да питам и тук тъй като видях, че има доста компетентни хора.
    Някой би ли могъл да ме осветли малко по-добре. и моля ви недейте да подмятате за жените и техниката, защото е глупава тема, а и "В стая със жени и мъдреца стъпва леко, тихо и внимателно." :-)))
    Някой би ли отделил мъничко време и за моя въпрос. Не обичам да не съм информирана за някои неща, а и да имам нещо и да незная пълния му капацитет от възможности ме кара да се изнервям и да търся да оправя този пропуск.
    Новите модели (серия LG) са доста по-слаби на отопление и незначително по-икономични! Препоръчвам ти модел от серията (LC, LCC, LD) Първите два са едно и също и са с около 300 лева по-евтини, но са на изчерпване и трябва да побързаш ако искаш да си вземеш такъв модел! Разликата между LD и LC е във филтрите. Общо взето ефекта може и да не го усетиш! И двата модела си имат рамовете и глупостите и топлят еднакво ДОБРЕ. Не мога да ти кажа дали 12-ката ще се справи, може би трябва да помислите за изолация!

6. Тук е от
    Sep 2008

Сега взех ролетката и премерих стаята е 4на 4 и височина 2,50, но съм свързала и малка тераска със алуминиева дограма, която е 4,20 на 1,40 и височ на 2,50 и от магазина ми казаха, че ASYB12LD ще ми свърши работа, но започвам да се съмнявам вече и май ще съжалявам зимата. А моичкия разбира от финанси, но от тези неща си няма понятие и затова се заех аз с въпроса на избора. Че той ми каза аз да решавам, че после да не съм мрънкала. Просто искам да ми е топличко зимата и хладно през лятото. сега някой ще каже ами вземи 24 и не се притеснявай само, че нямам връзки в банка Антинари, а се оправяме с 2 заплати и става въпрос за средно статистическо семейство за най доброто което можем да си позволим.
    Тук забелязах, че има разлика в мощността на 12 LG 14 LG 12 е 4 а при 14 е 5 и при COOP-а При 12LG e 4.12 а при 14 e 3.86.тук съм посочила при отопление.
    Виждам, че и моделите LG са доста по-слаби от LD, но пък нямат 14 LD. А за LC май са свършили тези модели, но пак ще проверя в понеделник.
    Вече съвсем се обърках с тези сравнения и притеснения.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

keralain, Посочената от теб сега обща квадратура е 22 квадрата, за разлика от преди това, когато каза че е 30.

Мощността отдавана на отопление от 12-ка на Fujitsu ASYA12LCC и ASYB12LDC е напълно достатъчна за посочения обем.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Благодаря ти valen1 и на ВСИЧКИ за помоща, която ми оказахте. Във вторник ще поръчам 12 LD и към края на седмицата ще си кажа първоначалното мнение. Много ми помогна темата и запомних, че ОБЕЗАТЕЛНО трябва или гумено уплатнение или силиконово между металната стойка и корпуса и пак такова за тръбите които излизат през стената, а и да не забравя хубавите тампони за да не вибрира, а лекичко да мърка като сито коте.
    БЛАГОДАРЯ още веднъж на всички.

10. Тук е от
    Sep 2007

Псулютно , трее да стигне 12LD . Все пак 4.8kW номинално на отопление , би требвало да свършат работа за горепосоченото помещение.
    Напрао че го издухат

11. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Опитай с GENERAL или FUJI. Същото е! Дори GENERAL го имат за най-добър (не знам защо). Но не ти препоръчвам новия модел LG

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ехее, каква разлика даде тази ролетка
    Никакви притеснения, климатикът е предостатъчен за това помещение. Взимай смело.

13. Тук е от
    Sep 2008

В моето ВИРТУАЛНО скитничество попаднах на тази статия http://www.ekomatik.com/magazine.php?sub=articles&aid=1
    и на още някои места и въз основа на тези даднни се насочих към FUDJITSU, а също и активността на участниците към темата, които наистина дават ценни съвети.
    Надявам се да бъда полезна с този линк и на някой др. като мен, който все още е неориентиран.
    За всички ДАМИ и господа (това не се отнася за ДРУГАРИТЕ ;-)))
    Не сме толкова богати за да купуваме евтини БОКЛУЦИ. И грижете се за тези малки удобства за да може и те да се грижат за вас и 1 от законите на МЪРФИ
    "Невъзможно е да се направи нещо глупакоустойчиво, защото глупаците са така изобретателни…"
    angel

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

всички сме чели глупостите на сайта на Екоматик ,които трудно понасят високотехнологичната конкуренция на машините на 100 волта .. а класацията им по надеждност е с доста забележки и е тенденциозна към марките които продават ,в статиите им има както неточности така и откровени глупости и заблуда на масовия портебител( примерно че климатиците на 100 волта работят на 60 херца и тук на 50 херца били със занижени показатели - апсолютна глупост ! проучил съм подробно въпроса и няма нищо подобно )

16. Тук е от
    Sep 2008

Това е ясно, че ще има някакъв субективизъм от тяхна страна а бихте ли дали нещо, което да е напълно вярно просто няма. Дайте линк.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За да е обективно, трябва да е направено от независима институция. В Япония има такива рейтинги. Ние тук си знаем кое е най-добро за нашия пазар... неофициално, с времето.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Сега взех ролетката и премерих стаята е 4на 4 и височина 2,50, но съм свързала и малка тераска със алуминиева дограма, която е 4,20 на 1,40 и височ на 2,50 и от магазина ми казаха, че ASYB12LD ще ми свърши работа...
    Общата площ е към 22кв., като кубатора се получава около 55кум.м. В зависимост от топлоизолацията нуждите са между 50 и 100W на кубик, като 50 е с много добра топлоизолация и затопляне на съседни момещения, отопляне на помещенията под пода и над тавана. При типични случай за повечето помещения може да се смята на 80W на кубик (грубо). И за цялата сметка излиза 4400W (4.4кW отоплителна мощност). Тази 12-ка ги осигурява без проблем под номинал, така че няма да имаш никакви проблеми и при екстремните студове. Винаги съм препоръчвал когато се оразмерява климатика, така да се прецени, че изчислената топлинна мощност да е под или равна на номиналната. Така е сигурно че и да паднат по-надолу температурите машината ще си работи стабилно с добра ефективност и няма да се тормози и товари. Зимата при ниските температури със сигурност COP-а ще падне под обявения, може даже и под 3 да падне но не е за притеснение - на други нискобюджетни машини в същите условия е къде къде надолу (и под 1 може да падне). /както казва един мой познат: Мидеята зимата работи и при -20, тя работи наистина както пише в книжката, консумира ток но не топли / Така, че 12LD ще те радва на топлина и комфорт

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе