Инверторите на Fujitsu,general и fuji са с компресори TOSHIBA.Някои от конвенционалните UC също са с компресори TOSHIBA.Имат и собствено производство.
Инверторите на Fujitsu,general и fuji са с компресори TOSHIBA.Някои от конвенционалните UC също са с компресори TOSHIBA.Имат и собствено производство.
Значи трябва да си го купя да го отворя и да видя с какъв компресор е.Става въпрос за КОНВЕНЦИОНАЛЕН климатик fujitsu asy 12 usb или същите 12-ски на general и fuji.
Не знам кой ти даде акъл да го сложите над леглото? Според мен е голяма грешка! Зимата като почне да размразява ще те сцепи! За момента е достатъчно да завъртиш клапите да духа леко напред. Може да си ползваш тихия режим, но на зима ще ядеш дърво... Съветвам те да обмислиш вариант да преместиш леглото в страни от вътрешното тяло.Първоначално публикувано от dgenov
LCC! Все още се намират 9-ки и 12-киПървоначално публикувано от dgenov
При дефрост не си ли затваря жалузите автоматично? Или поне не ги ли вдига максимално нагоре?Първоначално публикувано от ba4_dido
Всъщност ги отваря максимално надолу, вътрешния вентилатор спира. Поне серията LCC е така.
Нямам никакви проблеми нито с отоплителната мощност, нито с размразяването. Наистина проблем има но когато по независещи от мен причини спре тока за 2 часа - в стаята става моментално студеноПървоначално публикувано от ba4_dido
Ина4е при размразяването се чува само леко пукане на пластмасата но не е фрапиращо - не може да ме събуди, не се и забелязва даже. При размразяване не духа студен въздух, не излиза студ който да усетя над леглото. Но не се сещам сега дали и клапите се затваряха, но дори и да не се затварят самата турбина спира да върти а тя реално пречи на директния поток от въздух. По въпроса дали QUIET и зимата са съвместими - при мене се указва че са за тази кубатура на стаята
Благодаря на всички за съветите! днес закупих Fujitsu 18-ка за 3109лв. с монтажа. от магазина ми казаха че щяла да затопля помещението за което се надявам дае така. след 4 дни ще го монтират и ще му видим възможностите. щеви уведомия какви са.
soni84, Може би малко късно вече се включвам, но мисля че мощността отдавана от 18-ка ще бъде малка. Помещението е голямо и позволява в последствие да поставите и една 12-ка. Затова сега климатика трябва да се монтира по начин позволяващ поставянето на втори.
Става въпрос за един GENERAL ASH 12 UB той си е конвенционален. Родителите ми са си много доволни лятото а и сега когато работи на отопление. Но проблемът е че шума на външното тяло се промени по-точно досега той беше работил само на охлаждане и шума на външното тяло е никакъв. Въобще не се разбира че работи климатик. Но когато е на режим отопление външното тяло бучи и се чува едно такова повтарящо се във времето бучене. Когато е на охлаждане пак си е тихо...кво ли може да му е... обадих се във сервиза казаха че ще дойдат след 2 седмици
Най-вероятно вибрации. Тялото ли бучи или се чува вътре в стаята?Първоначално публикувано от anonim4o
И аз си мислех за вибрации...какво се прави в тоя случай. Иначе си бучи външното тяло и шума се предава по стените на къщата - чува се вечерно време като е тихо почти невсякъде в къщата. Слава богу съвсем леко - трябва да знаеш какво да слушаш.
Разглеждайки сигналите за грешки които са с премигвания от сервизното ръководство (12LGC) ми излезе следния въпрос: Има ли грешка ако при включване/изключване и приемане на команда от дистанционното, климатика издава звуков сигнал(ти -ти)+3/4 бързи премигвания на Operation LED?
За да покаже грешка,климатика ти трябва да не тръгне и тогава започва да мига оперейшън и миганията се повтарят с много кратки интервали,задължително с него мига и таймера“Мисля че тази диагностика при този модел е много опростена
Защо инженерите са решили модел който е "СУПЕР" да го сменят със нов "ОРЯЗАН"? като оставят същия компресор "DA89X1C - 20FZ" но с друго управление? 12LC номинал отопление 4.8/1.24кВ V-PAM -дава висока пикова мощност. 12LGC номинал отопление 4/0.97кВ I-PAM - добра ефективност на ниска мощност. Какъв им е бил "зора" дет се вика да го барат като работи?!? Успокояващо е че компресора явно е сполучлив щом са го оставили същия.
П.С. новата серия освен че е "по-слаба" има и функция "ИКОНОМИЯ" която и сваля мощност/консумация на 70% - на това пък каква му е практичната нужда/полза?