Страница 59 от 308 ПърваПърва ... 949575859606169109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от bukke
    Всъщност миризмата се появявя на определено време, а не е постоянна. Тя по скоро е нещо като влажен дъх на нещо застояло и мокро. Не мога да определя точно. Не мога да си обясня защо се появява и кога. Трае за около минута две и отминава.
    И при мен е така. Появява се отвреме на време, има като 4е ли лека киселинна миризма. Появява се отвреме на време и то само на охлаждане. За първи път се появи още в деня на слагането - пробвах от отопление да го пусна на охлаждане, и след като започна да охлажда се появи. И аз не мога да определя от какво е, поне за сега. Като се появи пак ще махна предния капак да помириша от къде идва, дали от пластинките или от накъде другъде .. Забелязах също че когато е на АУТО режима (при него през определен период се включва DRY функцията за изсушаване) та тогава се проявява по-често. От както го сложих твърдо на COOL вече рядко се усеща.

П.С: Всъщност за да разберем дали проблема е свързан с някаква зависимост при монтажа, нека тези които забележат този ефект дадат малко повече информация за начина на монтаж и факторите от където би могъл да възникне ефекта. При мен условията са следните:
    -къс тръбен пър (около 2м)
    -медните тръби за фрерона са изолирани в обща топлоизолация (по правило всяка трябва да е в отделна)
    -наклона на отточната тръба е много лек - около 10см общо (външното тяло е монтирано в горната част на терасата с няколко сантиметра разлика само във височината, но наклона е спазен)
    -отточната тръба на вътрешното минава през външното тяло а не излиза отделно

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Прочетох голяма част от темата. Ще купувам климатик но както винаги финансите са ограничени- за климатика и монтажа имам макс. 1000 лева. Спрях се на ASH12UB на General. Сега са на промоция. Какво ще кажете? Гледам че почти всички си взимате инверторни но на мене не ми достигат средствата. От друга страна той и без това няма да бачка постоянно. Или със тея 1000 лева да си взема ОСАКА инверторен....

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

anonim4o, За да получиш съвет, какво е най-доброто което можеш да си вземеш с наличните пари, трябва информация за помещението.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Помещението е стая в къща. 45 куб.м. дървена дограма. Стаята е с южно и западно изложение. Няма изолации.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Не ми стана ясно LC е същото като LCC ??
    а LG е същото като LGC така ли ??
    Разбрах че LC са по стария модел климатици но са със същите показатели като LG / новите от тази година /
    Коя серия климатици да избера ?? Виждам че LG серията има малко занижени мощности на отдаване. А в магазина споменаха че вътрешното и външното тяло са по-малки в сравнение със серия LC
    Ще ги ползвам за спални 14м2 и 15м2 хол 18м2 и всекидневна и кухня 22-23 м2
    Гледах също и моделите на Дайкин серия G но пък се оказа че това е базов модел без никакви допълнителни нещица като филтри и прочие..
    Вашето мнение ?

7. Member
    Тук е от
    Jul 2008

LCC миналогодишен модел вече не се произвежда BTW с уникални характеристики. LGC замени LCC и е със същата студова мощност и за 2-та модела, но с много по-слаба отоплителна. Външното тяло на 12LGC е голямо колкото на 9LCC за сведение. Иначе за 14-15м2 слагай 9, за 18 и 22м2 12 ки ако искаш повече инфо пиши

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    П.С: Всъщност за да разберем дали проблема е свързан с някаква зависимост при монтажа, нека тези които забележат този ефект дадат малко повече информация за начина на монтаж и факторите от където би могъл да възникне ефекта. При мен условията са следните:
    -къс тръбен пър (около 2м)
    -медните тръби за фрерона са изолирани в обща топлоизолация (по правило всяка трябва да е в отделна)
    -наклона на отточната тръба е много лек - около 10см общо (външното тяло е монтирано в горната част на терасата с няколко сантиметра разлика само във височината, но наклона е спазен)
    -отточната тръба на вътрешното минава през външното тяло а не излиза отделно
    И при мен всичко с монтажа е добре кондензната тръба не отива в външното тяло и наклона и е много голям около 45 градуса. Вода в нея не се задържа. Миризмата се появява когато спре компресора поради достигане на температурата и остане да работи само вентилатора на вътрешното тяло. Режима на вентилатора е на Ауто. Тръбния път е с дължина около 3 метра и половина. Досега не съм намерил решение на проблема

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

anonim4o, Модела на General ASH12UB е по-добър като избор, но ще ти върши работа на отопление до -8 градуса, външна температура.

Не те съветвам да си купуваш евтин инвертор, орязани са, работят по-лошо и от конвенционалните. Еко-клима пишат фантастични работи за предлаганите от тях климатици. Имат евтини модели инвертори на които написали че работят до -28 градуса, външна температура. Че работи добре, но дали топли.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Ами ще се взима конвенционалния климатик на General явно. Реших по-добре конвенционален от по-добра марка отколкото инверторен от марка която не е много сигурна. Пък да видим...

12. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Относно пре-оразмеряването на 12ката за помещение от 35кб.м.: при мен за сега работи много добре на охлаждане а зимата на отопление нямах никакви проблеми. Като недостатък зимата може да се отжележи честото изключване на компресора а оттам и леко неприятният звук (който мен не ме дразни) от движението на фриона. През преходните периоди наистина това изключване е често. По време на големите студове обаче такова изключване се забелязваше много рядко само с топлите дни. През останалото време компресора работи на ниски обороти и поне аз така си мисля че не се тормози и като цяло в системата се образува не чак толкова високо наляваге. Пуснах няколко експеримента зимата да засеча какъв е разхода при отопление на 22, 24 и 26 при определени външни условия и параметри на помещението. По точни ще имам съвсем скоро - в момента е на привършване едно устройство което измерва и логва непрекъснато двете температури (външна и вътрешна) както и консумираната енергия. Всичко ще е налични за преглеждане онлайн през интернет в реално време (в това число и каква в текущата температура в дадения момент). На охлаждане също проведох експерименр: достъпен е в този пост:

http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg303490

Като цяло съм доволен от машината и не виждам недостатъци от презапасяването. По измерените резултати за консумацията е видно че машината работи в по-ефективен режим с COP и EER по-восок от дадения за номинал. Дали обаче едно такова решение е икономически изходни - трудно е да се каже. В съседно помещение съм сложил 9ка, за малко по-ниска кубатура но като цяло и тя се справяше без проблем. Забелязах че 9ката е като че ли по-тиха (поне като вентилатор или свистене на въздуха). На 9ката нямам монтирани електомери, но смятам за следващият отоплителен период и за нея да сложа устройството което ще лог-не автоматично показанията за температура и консумацуя.

13. Тук е от
    Jul 2008

Здравейте...Вече и аз съм щастлив собственик на FUJI RSA 12 LGC...Взех го на промоция за 1399 лв.Пробах се в 3 монтажни фирми , естествено имаха страшно много работа , обявяваха ми дати за след 10 дни.....А аз не мога да чакам...и реших сам да си го монтирам...имам известни познания...Справих се отлично...Впечатленията ми са , много тиха работа,както вътре така и вън,компресора почти не се чува...вътре на QUIET също...перката отвън също е с променливи обороти,и тя е много тиха...Надявам се да съм направил перфектния избор......

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

е как го вакумира ... инак и аз съм се замислял да си монтирам сам климатик - няма да ми е проблем но няма как да го вакумирам

16. Member
    Тук е от
    Mar 2008

а какво правим и с гаранцията ?

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

каква гаранция ,10 дена трябва да чака за нея

18. Тук е от
    Jul 2008

Не съм го вакумирал...Отвих с шестограм голямата тръба.След това отвих гайката на малката тръба да изгони въздуха.След това я стегнах и отвих шестограма...Това го видях от един монтажник който монтира климатик на един приятел.Каза,че можело и така....За гаранцията,щом като фирма която не е оторизирана да монтира FUJI изкаше срещу 210 лв. за монтаж да поеме гаранцията,значи ,че това е перфектна машина .....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе