имам климатик ASY12USBCW-ВЪТРЕШНО ТЯЛО И AOY12UGBC-външно тяло.кажете ми дали ми е добър избора?някакви наблюдения?инвертор ли е?
имам климатик ASY12USBCW-ВЪТРЕШНО ТЯЛО И AOY12UGBC-външно тяло.кажете ми дали ми е добър избора?някакви наблюдения?инвертор ли е?
Конвенционален е. Не ми казвай, че не си знаел като си го избирал Иначе е хубава машина.
същност не аз съм го избирал.просто такъв ми сложиха,хора който се занимават с климатици.баща ми ми го е поръчвал.
а какви дефекти могат да се очакват от него?имате ли наблюдение?
Първоначално публикувано от lavshoПървоначално публикувано от SvetsteTIMBERLAKE малко ме е изпреварил, но все пак...Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
ТАКА:
1. Климатиците на FUJITSU са проектирани да работят с тръбен път до 15м без дозареждане с фреон (денивелацията не я коментирам за момента)
2. Данните които всички четем за номинална мощност и разход, COP, EER имат условие написано обикновено като това:
Note :
Specifications are based on the following conditions.
Cooling : Indoor temperature of 27°CDB/19°CWB. and outdoor temperature of 35°CDB/24°CWB.
Heating : Indoor temperature of 20°CDB/15°CWB. and outdoor temperature of 7°CDB/6°CWB.
Pipe length : 5 m, Height difference : 0 m. (Outdoor unit - Indoor unit)
The maximum current and the maximum input value are the maximum value when operated within the operation range (temperature).
Извадката е за 09LGC, 12LGC
3. Системата е проектирана да работи с Xkg фреон, циркулиращ в Ym3 обем при ZPa работно налягане и при еди кви си температурни условия дава такива си стойности на изследваните параметри като топлинен капацитет, разход на енергия и т.н.
4. Налягането на R410 e "the working pressure is 1.6 times higher than that of conventional refrigerant (R22) models" разбирате защо "съвременните" климатици го имат в по-голяма степен този шум... При 3м тръбен път циркулационният обем на фреона е по малък от колкото при 7м...Тук стигаме до култовия въпрос : какво е работното налягане на инверторния климатик и как то се измерва? Понеже производителят не знае колко тръбен път ще ви е необходим(НО Е ПРЕДВИДИЛ ДО 15М!) то той се презастрахова и иска да е сигурен, че при 15м без дозареждане ващият климатик ще работи добре
COEFFICIENT OF COMPENSATION FOR PIPE LENGTH /HEATING,Height difference=0/ 09LGC
5 7.5 10 15 20
1.000 0.961 0.917 0.832 0.822
за тръбен път над 15м се добавя по 0.020kg фреон на метър (наксимално 5м). Виждаме как след това добавяне между 15м и 20м няма такъв рязък пад както между 10м и15м
За да работи климатикът нормално проектираното му работното налягане варира в някакви граници
при климатик с тръбен път 5м то ще е с една стойност, а при климатик с 15м то ще е по-малко. При 1.5м съответно по-голямо. Проблемът с това вариране е рещен с различни защити - по високо и по ниско налягане ...
В заключение - Климатик с V-PAM идея / с други думи просто МНОГО форсиран, а Fujitsu и Toshiba са точно такива/ съчетан с къс тръбен път води до въпросния шум...
ако искате да го няма вариантът е да махнете фреон или просто да не се занимавате с глупости...
P.S. По въпроса с хладилника друг път... отивам да и да купувам столче на детето
freelander - евала за статията само където не всички модели са форсирани с V-PAM. някой са с мощен компресор но с I-PAM за по-добра ефективност на ниски обороти(например 12LGC) и пак шумят - доста. но като цяло звучи логично това което казваш за повишеното налягане - благодаря още веднъж за разяснението
От 2 седмици имам 2 бр. ASYA 12 LGC
Монтажната фирма са ми приятели и ги мотираха, така че да използвам максимално капацитета на машините.
Тръбния ми път и при двата е 1,5 - 2 м. и телата се на една височнина.
За сега съм чул 1-2 пъти шума на фреона за 2-3 секунди сутрин като го пусна на максимална мощност да отвърне температурата в стаята.
Предупредиха ме, че го има, но че е нормално и е следствие от налягането на фреона.
На мен не ми пречи.
На който му пречи да мине на алтернативно отопление.
(да не е на дърва, че и те пукат като горят )
Купи ли климатика?
Моля те кажи дали си доволен от него, защото ние сме се замислили дали да вземем такъв.
Неразбрахте ли че COP и ел консумацията е въпрос на вестник, книжка или COP 5 на отопление при външна температура 15градуса и вътрешна 24.Монтирал съм инверторни климатици с уш COP 5 с максимална ел консумация 0.70 и кадо дойде люта зима със мъгла и немогат да направат 20 градуса в стаята.Моделите на GENERAL са със среден COP 4 но досега не съм имал замръзнал или модел който си е предназначен за дадено помещение и да не може да смогва при големи студове така че не се лъжете да гледате само книжките.
Хах този дайкин го дават до 35кв ти представяш ли си как зимата ако вън е -15 и влагата е над 80% как ще смогне махай ги тея мошенници тези показатели са при някви супер условия и тази ел.консумация според мен е средна не максимална
Искам да питам нормално ли е за клима 12 LCC при температура в стаята 20 като го настроя на 25 грдуса в момента на HIGH скорост на вентилатора за 1 час температурата да се покачи само с 2 градуса?Стаята е 18 кв. м с пвц Иначе нямам проблеми с него за 1 год.никакви
За Даикина и аз се учудих как така с тези мощности го дават до 35 кв. м ама се отказах от него. Викам си аз хипер инвертор ала бала подходящ за помещения с голям температурен спад до -20 гр. Звучи малко смешно ама.....
Хах ми я си предтстави че нещо се случи с тоя дайкин дали ще се намерят части за него като не е масов модел и тия исчанчени модели са винаги проблемни според мене човека е направил добър избор даже 14-ката си е all Dc много безшумна ако трябва да бъдем точни в сравнение с 12lc.
sali777 http://forum.setcom.bg/index.php?topic=33657.40 тук са всички отговори които търсиш
при всеки климатик има 2-3 градуса разлика примерно на тавана където е и датчика говорим за стенен тип на климатика е по топло затова твоя тернометър ако си го поставил в по ниска част ще показва по малко но това е относително може и тернометърът да не е верен пък и сега при това време тои следи и външната и вътрешна температура и затова ще духа по слабичко като паднат температурите ще духа като бесен :-)