абе на добре изпълнените климатици не се чува фреона ,на Фуджитсу се чува малко ,но все пак те са среден клас машини ... все пак има един заглушител на фреона
абе на добре изпълнените климатици не се чува фреона ,на Фуджитсу се чува малко ,но все пак те са среден клас машини ... все пак има един заглушител на фреона
май монтажа на тръбите е от голямо значение http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34723.100.html
Аз съм с General 12 LD,не съм търговец,тръбен път около 3 метра.Дразнещи шумове при мен няма.Всичко е много субективно(сори за спама).
Контекста за шума от фреона е не дали те ДРАЗНИ, а дали ИМАШ такъв звук от преливане на фреон. За да може уважаемите четатели/писатели във форума да трупаме статистика дали в крайна сметка е от модела или от монтажа или ... от нещо друго. Моите уважения към мнението ти (и мен не ме дразни "много" - само когато спя) но то не хвърля светлина върху поставените въпроси за причина/отстраняване на шумовете от "безшумните" климатици. По-полезно би било ако споделиш какви шумове ти издава вътрешното тяло за да може колежката ни "keralain" да се успокои поне малко, тъй като с по-горния си пост тя показа че че е била подведена за качеството на този модел 12LD - в смисъл не са и казали предварително че ще шумка фреона, а има вече от практически упражнения провеждани от друг наш колега "Еди1" съмнения че при него е от кофти монтиран тръбен път! Което ще рече че всички със скъпи климатици - ще могат да настояват монтажниците така да монтират климатика че да не се чува преливането на фреона. Това е което се иска да уточним но отговора все убягва ...Първоначално публикувано от svilen angelov
здрасти.вижте моя въпрос.fujitsu asya 09LGC ,за спалня 15 кв м. с пвц дограма.сте топли ли зимата и при минус 10-15 градуса и колко сте ми хар4и средно на месец.да се ориентирам.мерси предварително
Ще стопли. Зависи колко го тормозиш - ако е 22* - около 30 лв/месец.
Аз също не търгувам с климатици-имам 12LB с 3 м тръбен път ,трябва много да си напрягам слуха за да чуя шум от фреона и то само при рядкото спиране и пускане на компресора и 12LC с 3,5 м тръбен път който е абсолютно безмълвен.Климатиците ги оставям да работят през нощта само през декември януари и февруари по горепосочени причини.
ейййй много сте бързиии.мерси.ми да мисля 21 22 да го дуржа само ве4ер за 4ас сте го правя 24 да изкъпем беб4о и пак 22. ако е 30лв е добре.планувал сум го.до 30 -40 максимум.
Имам два климатика от семейството: Fuji 12LB и Fujitsu09LCC (монтиран в спалня) и двата са с тръбен път под 3м, и при двата се чува въпросният шум, и двата са с перфектен монтаж.Това, че тръбичките са по тесни е от скоро и то при LGC серията. При моите климатици са си "нормални".Третият ще е или 9LD или Daiseikai . Да си шуми фреона колкото иска...Първоначално публикувано от dgenov
Имам Fujitsu 09LCC - тръбен път около метър и при мен се чува шума от фреона при изключването и включването на компресора.Еми май само това му е недостатъкът.
Може да се прехвърля по тръбите от външното тяло към вътрешното.Първоначално публикувано от dgenov
Днес се обзаведох с климатик FUJI- RSA12LGC. Вземам го както и преди съм писал само и единствено за отопление.Стаята е около 18-20кв.Надявам се че машинката ще се справи през зимата и ще може да топли хубаво
Deian ще бъда много доволен ако ми дадеш отговор на моя въпрос
Накратко-стая 20кв.+изолация+дограма.Ще може ли да се справи FUJI- RSA12LGC с идващата зима и по-точно дали ще може ли да поддържа в стаята около 25-26 градуса.
Както по-горе прочетох, че съм била подведена - НЯМА такова нещо приятелю. Прочетох почти целия форум и мога да ти кажа, че бях наясна за тръбния път да е повече от 3 метра и при мен е по малко около 2 и бях найсно, но нямаше по добро място. Ако го свалех по-надоло става много лесен за достигане от гаража на съседите а съм много мнителна и съм наясно със човешката "любов". Има хора, които правят другите щастливи, макар и да откъсват вседневно малки късчета за да го дадат на другите, а др. просто ОГРАБВАТ щастието им.
Не бях подведена. Мърфи - Дори и природата има скрити ДЕФЕКТИ, така, че шума е толкова тих, че трябва само да се заслушаш иначе е напълно поносимо. например аз съм изхвърлила всички часовници поради това, че ме дразни тракането при работата им. Не съм неврозна, нита параноичка, но това ме дразни и ми създава впечатлението, че брои секундите от живота ми и направо ги изхвърлям пре терасата. като изхвърлих 3 и такива часовници престанаха да се носят вкъщи. ТАКА, че не правете от този тих шум СВЕТОВЕН ПРОБЛЕМ и да създавате погрешно впечатление във хората.
НАКРАТКО и "ЗАДНИЦИТЕ ВИ МИРИШАТ, НО са си ВАШИ и си ги НОСИТЕ С ВАС" така, че престанете. Е който му пречи този тих шум (май наистина е от тръбния път) да си купи ХАЙЕР и ще се събужда от приятното "ЖУЖЕНЕ" на двигател ЗИЛ 131 претоварен и пътуващ под наклон. И ако не топли- е пропуснали са да монтират парното в машината. :-)))
Вити стълби, скърцат стъпала…
ИЗЧАДИЯ В ДОМА НА БОГОВЕТЕ
алчно пускат своите пипала –
кръв, любов …не искат ли и двете???