Страница 15 от 59 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 880
Like Tree399Одобрявам

Техническа информация за Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Техническа информация за Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric

Цитат Първоначално публикувано от Bivola

Значи малко пояснение - температурата в стаята достигна 20 градуса и при зададени макс на охлаждане 30 град(!!!) турбината НЕ спира.
    И с пояснението пак не се изясни ,колко градуса е било в стаята,на колко си го настроил,какво се е получило,та турбината не спира.При все,че е рано за охлаждане,но щом ти е мерак.

Май ми се поясни, какво си се опитвал да правиш-само че на охлаждане макс. не е 30°,а 16°-не бъркай с отоплението-тук стойностите са наобратно.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Здравей,
    Турбината не спира, както в режим отопление, така и при охлаждане-следи си температурата. При достигане на зададената Т* турбината си намаля скоростта само, ако fan=auto, (ако го има зададено в софтуера) angel

4. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от м.петров
    Здравей,
    Турбината не спира, както в режим отопление, така и при охлаждане-следи си температурата. При достигане на зададената Т* турбината си намаля скоростта само, ако fan=auto, (ако го има зададено в софтуера) angel
    Значи аз нали точно от това се оплаквам,че когато турбината е на AUTO, не намаля оборотите,както го прави на отопление, а от максимални ги сваля на LOW и повеече не ги понижава,дори и при достигане на зададената температура,след като компресора е изключил.За инфо само,степените са AUTO,HIGH,MED,LOW,QUIET и когато достигне зададената температура,ги сваля на много под QUIET.Но това е на отопление.Сега за първи път го вкл. на охл за по-дълго и за се чудя дали е нормално или...

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    И с пояснението пак не се изясни ,колко градуса е било в стаята,на колко си го настроил,какво се е получило,та турбината не спира.При все,че е рано за охлаждане,но щом ти е мерак.

Май ми се поясни, какво си се опитвал да правиш-само че на охлаждане макс. не е 30°,а 16°-не бъркай с отоплението-тук стойностите са наобратно.
    Температура в стаята 20 градуса,щеше да свали и още,но вече не се издържаше и затова ударно ги вдигнах на 30 град,защото се предполага,че климатика трябва да "усети",че щом в стаята е 20 градуса,пък са му зададени 30,няма смисъл да охлажда и би трябвало изобщо да включи турбината на най-ниската степен,която е под QUIET и да почне само да го превърта леко,както прави на охлаждане.
    И повярвай ми живея в среден южен апартамент,в който дори и сега в момента 22.14ч вечерта е ужасно топло.Зимата е добре ,но лятото е страшно.

...изписа ми се писалото

5. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Не е дефект, в жегите ще разбереш защо вентилатора бичи на по-високи обороти-за да ти е по-комфортно

6. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Bivola досега не съм виждал климатик на охлаждане да си спира турбината напълно.А ако се питаш защо е така отговора е ,че по този начин изсушава питата на вътрешното тяло и я предпазва от мухъл и най вече от мирис на тиня.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

bobovo 12LGC в режим охлаждане и вентилатор auto, след спиране на компресора спира и турбината на вътрешното тяло. Но това е само на auto, при другите степени намалява на low. Поне при мен е така и много ми харесва, защото не се появява неприятна миризма след спиране на компресора.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Bivola, казваш че климатика е работил 2 часа в режим охлаждане и е смъкнал до 20 градуса. Любопитно ми е без вкл. климатик колко градуса е в стаята.

10. Тук е от
    Jun 2006

Здравейте, имам един малък и досаден въпрос, но ще ме извините , каква е разликата между 12LG и 12LGC, това не ми стана ясно, прочетох доста за Fujitsu.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Няма разлика, LGC е пълното означение, а някъде го пишат само LG.

12. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    Bivola, казваш че климатика е работил 2 часа в режим охлаждане и е смъкнал до 20 градуса. Любопитно ми е без вкл. климатик колко градуса е в стаята.
    Иво,
    точни градуси не мога да ти кажа,защото се прибрах от работа и в спалнята беше станало като в сауна и затова пуснах климатика.Не вярвам реално да е било повече от 25-6 градуса,но на мен ми беше страшно топло.И като му зададох 19 градуса,той си ги направи.След това започна да ми прави впечателние,че турбината не изключва и извадих мултицета(който е с темп. сонда и показва доста точно) и с него премерих 20 градуса на входа на климатика.След това чак реших рязко да вдигна температурата и да видя,дали ще спре да върти турбината.

Иначе апартамента е като парник,явно заради дограмата и грейне ли слънцето,вътре става много топло,което лятото е проблем.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Аз също имам две южни стаи (Варна), едната още се отоплява до 20 гр. Другата не се обитава и дори в слънчев ден е не повече от 17 гр. Не мога да си представя сега 25-6 гр. Ами август ? Явно ти трябват мнооого дебели щори.

14.  

15. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    Аз също имам две южни стаи (Варна), едната още се отоплява до 20 гр. Другата не се обитава и дори в слънчев ден е не повече от 17 гр. Не мога да си представя сега 25-6 гр. Ами август ? Явно ти трябват мнооого дебели щори.
    Братле,най-вероятно грешката ми е там,че дограмата я поръчах с Ка стъкло.Но нямах представа каква е ситуацията,докато не заживях там.Реално се нанесох миналата пролет,вече съм тука около година и малко и още с влизането се почна с ремонта и не знаех,че е толкова топло.Това лято ще видя как ще бъде с климатик без щори и за следващото ще го мислиме с жената(шията)

16. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Новият каталог на Fujitsu Europe за 2011г. http://www.fujitsu-general.de/filead...logue_2011.pdf
    p.s клип за инверторната технология на Fujitsu www.bulclima.com/uploads/video/inverter_control.flv

17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Eто едно сравнение между ASYB09LDC

и митсубиши MSZ-FD35VA на което попаднах и спада на отдаването при минусови температури.

разбира се митсубишито е на по висока цена.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2011

малко инфо

http://www.bulclima.com/uploads/file...g_a5_new_1.pdf

p.s Нека и други колеги добавят информация и видео....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 59 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнения за Fujitsu/General Fujitsu/Fuji Electric 07 LU
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 0
    Последно: 03-11-13, 13:40
  2. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  3. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38
  4. Fujitsu/General/Fuji Electric - за това къде се произвеждат
    От bestregards във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 11-08-09, 12:32
  5. Доволни ли сте от LGC серията на Fujitsu, Fujitsu General и Fuji Electric
    От dgenov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 12
    Последно: 13-07-09, 19:11

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе