[img width=800 height=263]http://img90.imageshack.us/img90/6648/preheatcv2.jpg[/img]
[img width=800 height=263]http://img90.imageshack.us/img90/6648/preheatcv2.jpg[/img]
Ето го въпросния патент и до колкото се чете, точно това си пише:
U.S. Pat. No. 5,230,222 “Compressor crankcase heater control”. Date of patent: Jul. 27, 1993.
http://www.freepatentsonline.com/523...22&stemming=on
"It is been found that a low voltage, high frequency output on the order of 80 watts ±50 watts at a frequency of 120 hertz is capable of providing the crankcase heat function without causing motor rotation"
Компютърен превод:
"То е било констатирано, че с ниско напрежение, висока честота на изхода от порядъка на 80 вата ± 50 вата на честота от 120 херц е в състояние да предоставя на картерни топлина функция, без да причиняват моторни въртене"
С нетърпение очаквам коментар по патента от Turbosol.Първоначално публикувано от Turbosol
До момента е без коментар.Или както казва CNN --no koment.
Още преди повече от 15 г е известен метода за загряване на компресор с помощта на намотките му.
Пускоият ток на ел.мотора е около 6 пъти по голям от работния.За да не протича по-голям ток се избира напрежение което съответно е 6 пъти по-ниско. 220/6=36в.
Захранваше се с трансформатор.Използваше се макар и много рядко за изсушаване на компресора при голям пробив на изпарителя.
След запушване на пропуска се увакумява при загрят компресор за да се изсуши маслото.Процедурата доколкото помня траеше около 3-4 часа.
Двигателя при този ток не може да стартира.
Никакви пречки няма този метод да се ползва при климатиците.
Ок, съгласих се. Не го знаех това признавам си. Единствения начин да съм сигурен, че и моя климатик (LGC) го има е да замеря консумацията му в стенд бай при определените условия.
CNN всъщност казва : No CommentПървоначално публикувано от vanko68
Айде peace
написах го без да мисля за правописа.
А тя ще е 45-48W при определените условия, не че ... ама вече съм я мерили на LCC-то и на LGC-то...Първоначално публикувано от Turbosol
Радвам се че изяснихме този въпрос на 100% ... че се бях притеснил за 12LGCто си - има ли няма ли ... при толкова квалифицирани инженери - такъв спор се заформи - да се чудиш на кой да вярваш
Спорът беше конструктивен. Радвам се, че ТурбоСлънце се съгласи.
Геозап, извини ме, не знам защо, но ми се е превидяло, че пишеш, че FD няма подгряване.
Някой може ли да обясни как точно лагерува ротора на компресора? Чух един много интересен вариант... И другото което е интересно - вярно ли е че компресора по същество е на принципа на ванкелов двигател?
Влез във Вулкан 2002 в секцията за сваляне и си дръпни клипчета за работата и конструкцията на компресорите.Има за роторния на Дайкин "swing",който се различава по клапана.Имаше и други май.
Да,вярно е,на принципа на ванкеловия двигател е .
А това че ротора лагерува само в долната си част на 1 лагер (по-скоро върху диамант), а в горната си част се държи само от магнитното поле? Нещо като пумпъл...
Вярно така се вижда на клипа,но едва ли е така,все пак е анимация.Би трябвало да си има и от горната страна.
Това е мнението, което чух преди извесно време... клипа сега ще го видя