Здравейте,
я кажете на 09 LDC плазма започна да мига червената лампичка,и духаше 20-30сек хладно след това спря да мига червената лампичка и след 5-10 секунди започна да духа топло?
Това какво е?
Здравейте,
я кажете на 09 LDC плазма започна да мига червената лампичка,и духаше 20-30сек хладно след това спря да мига червената лампичка и след 5-10 секунди започна да духа топло?
Това какво е?
Да е дефрост-много набързо?
Има и такива къси, случвало се е.Бързо загрява външния обменник и спира да дефроства.
Вместо да си прочетат упътванията към климатика питат по форуми че по лесно.
И аз вчера сутринта го хванах моя панасоник да прави един такъв дефрост за има няма 20-30 секунди ,но като погледнах по външното тяло нямаше и грам скреж а външната т да е била около 2 градуса ,та ми се стори малко излишен този дефрост ?
Засякох такъв дефрост преди няма и месец. Писах за него, но имаше съмнение от колеги, че е невъзможен - много кратък бил.
DEFROST_LGC.JPG
Хващате края на дефроста, затова ви се струва кратък.
Когато дойде сигнал за начало на дефроста, започва да мига "Operation lamp" , компресора се изключва, външ. вентилатор се изключва, чака 30 секунди обръща на охлаждане, след 36секунди (тук не е ясно след кое се броят) компресора се включва, чака се външ. топлообменник да си качи температурата от минус -3гр. (най-лекия вариант) до +16гр.(за 9-ка и 12-ката), (край на дефроста) спира компресора, пак се чака 30-на секунди обръща на отопление (не е описано), след още някакви секунди включва компресора (не е описано) и да духне топло трябва да дигне вътрешния топлообменник от типично 14-18 гр. на поне 30гр.
И това ми казвате че става за общо 30секунди - нещо не мога да го повярвам. Дори отвън да има вятър с температура 30гр., само превключването на циклите ще отнеме 1,5 минути минимум.
Около 30 сек. имах впредвид само времето, когато загрява външното тяло, а не целия цикъл на дефрост.
Да попитам - как да избегна успиването на климатика. Като се кротне на най-малката скорост на вентилатора и грее само около него.
Най-краткият дефрост на 12LDC e около 1 минута и 55 секунди.
"Успиването" се избягва като зададете 23 градуса да поддържа.
Благодаря за съвета, но е малко топличко за спане. Това да не мога да задам постоянна скорост на вентилатора в режим топло не ми харесва много. При другите марки не знам как е.
Нали го коментирахме това, май си забравил. В момента мисля още едно подобрение в тази връзка, но преди да го пробвам нищо не мога да кажа. Лошото е че още съм в гаранция (ще мине зимата ) и не е редно да пипам. Коя скорост би искал да зададеш принципно? При мен мисля че Low е достатъчна, а за много студено време ми се ще да е между Low и Medium. Все още обмислям как точно искам да работи. - за скоростите на вентилатора става въпрос.
В тази връзка забелязах, че в режим следене на температурата вентилатора се върти със към 480rpm, а на quiet - 600rpm (обявените са 700 ???), Low - 900rpm(обявени 980???) - тея по-трудно ги вижда фотото (30кадъра/сек.) и с тея тъпи стабилизации на изображението и аутофокус. Май ще търся по-добро фото.
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8-fujitsu-general-fujitsu-fuji-electric/41287-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0-2.html
На LOW според мен е идеално да работи непрекъснато. А старите коментари не съм забравил, но се надявах да изкочи нов заек от храсталака . Айде че на балкана вече се оцапаха...
ако някой ще посети фуджицу това е щаба от каталога им
абе как точно е устроена втулката на турбината на 12LCC ? повечето машини отляво е гумен маншон през който може да се гресира ,а тука е някаква цяла отливка пласмасова без отвор и трябва всичко да се разглобява .. ако тая пласмасова част я разпробия челно с тънко свредло там където е втулката ,дали ще мога да я гресирам от там ? ако някой има снимка на разглобената част ще ми е от полза ..