Ако се поФали някой с 79W...![]()
Ако се поФали някой с 79W...![]()
--------------------------------------------------------------------------------------------
а така баце,натрий им носовете на не вярващите......,аз навремето още като ви разправях че тоя климатик заедно с 07 кгта са възможно бест оф да бест на климатиците за квадратурата и цената си на пазара и просто няма по добро,още като им видях параметрите за първи път,а повечето от вас......
ми разправяха:-оооо бате,ти си не обоснован фетешист на тия климатици
![]()
Много потенциал май има. Чакам на отопление какво ще покаже.
milanov, не знам защо, но като писах поста точно за теб се сетих.
Помещението 20-21кв.м., 50-52куб.м., таван ГК+10см. вата, две външни стени - ГК+5см. вата. Но не това е важното. Както ти спомена, най-важното е, че климатика работи наистина както се очаква от инвертор.
Аз за Дайсекаите ми съм сериозен, на мястото на Фуджитсуто досега се смениха 3 климатика.
Силно се надявам на отопление да е със същото поведение, но гаранция няма! Всичко зависи какво са му записали в "мозъка". Не разчитай на това, че сега е 6+. Поне аз не разчитам, но има една лека надежда.
Дано понаписваш по нещо във форума от време на време. Мисля, че климатика е интересен и доста ще следят развитието.
Еее не така с лошото .
Сега и за Японския климатик да кажеш лошо.
Не стига ,че се оплакваме от Дайсекай ами и японския му вариянт.
Сега ще те погнат .
Майтапа на страна и аз не го издържам това чудо на техниката.
R32 дава резултати - превърташ два пъти по-малко флуид с два пъти по-малко енергия за същия хладилен цикъл и топлинен капацитет.
/R410a е 50% R32 плюс топлинен инхибитори, който не участва в хладилния цикъл, но участва в натоварването на компресора/
Пускайте си ги когато сте навън, аз така правя.
Теоретично нещата са следните : при една и съща консумация и хардуер би трябвало на R32 да имаме 2х по-голям топлинен капацитет
На практика не е така, защото производителите "скопяват" хардуера, за да докарат параметри като на стария модел.
Например Мидеа Оазис, старата е 40кг външно тяло, новата е 29 - с еднакви параметри, едното на R410А, другото на R32.
Подобно е положението с всички, иначе ще си вкарат автогол.
Хладилен агент е, но не е добър колкото другите:
https://ws680.nist.gov/publication/g...?pub_id=901961
Той и въглеродния диоксид е, и азота е, ама ...