Ако се поФали някой с 79W...
Ако се поФали някой с 79W...
--------------------------------------------------------------------------------------------
а така баце,натрий им носовете на не вярващите......,аз навремето още като ви разправях че тоя климатик заедно с 07 кгта са възможно бест оф да бест на климатиците за квадратурата и цената си на пазара и просто няма по добро,още като им видях параметрите за първи път,а повечето от вас...... ми разправяха:-оооо бате,ти си не обоснован фетешист на тия климатици
Много потенциал май има. Чакам на отопление какво ще покаже.
milanov, не знам защо, но като писах поста точно за теб се сетих.
Помещението 20-21кв.м., 50-52куб.м., таван ГК+10см. вата, две външни стени - ГК+5см. вата. Но не това е важното. Както ти спомена, най-важното е, че климатика работи наистина както се очаква от инвертор.
Аз за Дайсекаите ми съм сериозен, на мястото на Фуджитсуто досега се смениха 3 климатика.
Силно се надявам на отопление да е със същото поведение, но гаранция няма! Всичко зависи какво са му записали в "мозъка". Не разчитай на това, че сега е 6+. Поне аз не разчитам, но има една лека надежда.
Дано понаписваш по нещо във форума от време на време. Мисля, че климатика е интересен и доста ще следят развитието.
Еее не така с лошото .
Сега и за Японския климатик да кажеш лошо.
Не стига ,че се оплакваме от Дайсекай ами и японския му вариянт.
Сега ще те погнат .
Майтапа на страна и аз не го издържам това чудо на техниката.
R32 дава резултати - превърташ два пъти по-малко флуид с два пъти по-малко енергия за същия хладилен цикъл и топлинен капацитет.
/R410a е 50% R32 плюс топлинен инхибитори, който не участва в хладилния цикъл, но участва в натоварването на компресора/
Пускайте си ги когато сте навън, аз така правя.
Теоретично нещата са следните : при една и съща консумация и хардуер би трябвало на R32 да имаме 2х по-голям топлинен капацитет
На практика не е така, защото производителите "скопяват" хардуера, за да докарат параметри като на стария модел.
Например Мидеа Оазис, старата е 40кг външно тяло, новата е 29 - с еднакви параметри, едното на R410А, другото на R32.
Подобно е положението с всички, иначе ще си вкарат автогол.
Хладилен агент е, но не е добър колкото другите:
https://ws680.nist.gov/publication/g...?pub_id=901961
Той и въглеродния диоксид е, и азота е, ама ...