djenev, Малко краставици ми продаваш...
Съгласен съм с теб за токовите трафчета на фазите, но едно малко уточнение че PDR-а е старият(първият), а с трафове са от 28-ца нагоре. Примерно 22-ката не е.
А че при Brushless DC мотори позицията е ясна... Естествено че е ясна. Но вервай ми, следят го и много ги интересува да не мръдне няколко градуса или поне да го контролират. Все пак товарът върху ротора е променлив.
Всичко тръгва 98 година с BDR-a и малко преди това, но с лека разлика. Както и Sanyo с външно от неръждавейка, пак от миналият век.
Преди 10 години бях тръгнал да си правя фреоново охлаждане за процесора на компа с японски компресор на Тошиба. Зарязах го, no медните обработени на машина плочки още ми стоят. И платката с процесор и силовата част ми стоят. Но знае ли се.. Някой ден на някой 32 ядрен Intel..
Rumb@ta, За климатиците не споря, там може и да ти продавам краставици . Но за електрониката може и да е обратното... .
Както и да е, приключвам с темата.
Поздрави!
Виждам, че може да е обратното де. Едно изречение ми е достатъчно.
Не съм те свалил на ниво по-ниско от реалното, надявам се. Просто малко пообсъдихме. Всеки в сферата си. ;-)
Поздрави!
Тю, тъкмо стана интересно - наистина.
Иначе предпочитам моделите с компараторче и оптронче, вместо токови трафчета и операционен. Аз си знам защо.
- - - - - - - - - -
Ми спрете да купувате техника Samsung, LG и Midea. Скоро ще изкупят всички японски гиганти включително и филиалите им за микроелектроника. И е неизбежно, ми се струва..
Добре де,новите Фуджаци с какви компресори са?
Имат съвместно предприятие с тошиба от мисля 2012 година, за компресори до 12 киловата отоплителна мощност, които се водят битови.
https://www.fujitsu-general.com/glob...-17/index.html
Развитията по-нататък не съм ги следил.Срещу тези две компании в климатичният бизнес се съмнявам, че има компания от същият бизнес която да може успешно да ги конкурира.
А са с подходящите за модела и цената.
Виж как "случайно" спомена първият от подписа ми. И в момента се труди тук над главата ми, в офисна среда. От 2000-та година.
То вече май няма последните години външна електроника, която да ползва оптрони за галванично разделяне на IPM-а, "оптимизации", какво да ги правиш. Имам чувството, че икономистите в дадена компания, като чуят "оптрони" от проектантите на електрониката им и получават обрив.
Иначе ще е интересно да споделиш защо предпочиташ споменатите модели, по-лесни за ремонт, по-надеждни или ...? Не твърде много климатични електроники се е налагало да ремонтирам, от любопитство питам.
P.S. Последните 20-30 поста са си направо за пренасяне в "Основни принципи, теория и т.н."
Вчера щях да ти пиша за първия в подписа ти. И аз го имах но девятката. Първият ми беше. Отдавна го нямам, но съм почти сигурен че не му следи позицията с нито и един от двата варианта. Но е с BLDC. И при японските му първоизточници имаше доста такива. Страхотен беше наистина. Ако и след него на новия ги правеха така малайзийските...
На въпросът ти - от гледна точка на работа е просто. Няма какво да се развива в тази схемотехника, като елементна база. Все по-скучни стават, но красиви. Митсубиши ползват и при базовите модели токови трафчета на фазите.
Няма оптрони, но за сметка на това минаха SMD. Много отдавна.
Но има и хубави неща. Модулчета колкото палеца ми от редичка до редичка, но не толкова дълги и няколко милиметра дебели. Не дефектиращи, а ги слагат само на най-големите мощности.
Мисля, че повече от това няма какво да се желае(09KGTA) :
Настроен на 27, отворени всички врати в апартамента, работи само фуджицуто.На някой може да му се стори висока температура, но по-надолу дори ни става хладно. Реално не съм мерил дали поддържа 27, или има някакъв офсет, зададен фабрично. Снимките са от снощи, затова са малко тъмни.
Интересно поведение - след първоначално включване работи 2-3 часа без он-офф цикли, след това направи 1-2 и закова на 77-80W и така с часове, без повече он-офф.
Сега остава да чакам зимата и ако на отопление има подобно поведение, мисля че може да видите в раздел "Продавам" един-два Дайсекая 8.
По-скоро един Дайсейкай-6,за 8-ца не вярвам.
Направо съм изумен.
Някога бях го писал, че точно така трябва да работи един климатик с претенции. Като направи няколко on/off цикъла да се сети, че трябва да се редуцира.
Дай малко подробности за помещението. Ако не си покачва минимума зимата, т.е. не започва да работи включи-изключи под нулата бая дайсейкаи ще се озоват в борсата.
П.П.
Гледам дайсейкай-9 с двоен минимум го дават.
(Е, може да е преувеличен....)
Миланов да не си решил пак да се набуташ с Дайсекай.
Аз веднъж изгорях и тея тошиби вече не ги гледам .
Този пост е редактиран от Rafailiev; 02-08-18 в 21:00.