Страница 47 от 59 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 880
Like Tree399Одобрявам

Техническа информация за Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    May 2017

Отговор: Техническа информация за Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Гледам и прозорчето оставено отворено на заден план за да го закрЕпиш , миланов нали питаше за "настройките" ... тея финните
    Тоя термитник ако имаше кво да покаже щяха да му оставят ватметъра отпред като на DR-а бре не ти да го окичваш кат на цигански кътър пискюли по ушите.
    Инак АКО е свалил на 120w.бива , колкото 12-ка LMC серията на Фуджитсу за която марка е и темата и раздела ... "ако сте забравили"!
    Инженерите на Тошко,ако го видят това ще получат инфаркт.Трябва бързо да се спасяват в Пирогов,иначе ще останем без Тошиби.

2.  

3. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от djenev Виж публикацията
    Rumb@ta,
    При Brushless DC мотори, позицията на ротора винаги е известна, без значение sensored или sensorless, то това лежи в принципната основа на управлението. Sensorless-BEMF се използва и преди 90-те, както и в климатиците от 90-те .

Тук става въпрос за съвсем друго нещо, Field Oriented Control и не става въпрос за интерполация. В 90-те, такова управление би струвало колкото целият климатик, че даже и отгоре. Изискванията към изчислителни способности на mcu-то са много сериозни. Отделно current sensing-a изисква мегасемпъли/сек. скорост, 12-бита презицни АЦП-та, прецизни ОУ(операционни усилватели) - всичко това немислимо за битова техника преди 20 години.

Тошиба имат патент точно за прецизно измерване на фазовите токове в широк диапазон, с токов трансформатор, мисля с подмагнитване с постоянен ток(constant current bias). Доколкото си спомням около 1999-2001 година. Този метод е заложен точно в *DR-сериите(UDR, PDR и т.н.). - машини с уникални характеристики, ненадминати в много отношения до ден днешен.
    djenev, Малко краставици ми продаваш...
    Съгласен съм с теб за токовите трафчета на фазите, но едно малко уточнение че PDR-а е старият(първият), а с трафове са от 28-ца нагоре. Примерно 22-ката не е.
    А че при Brushless DC мотори позицията е ясна... Естествено че е ясна. Но вервай ми, следят го и много ги интересува да не мръдне няколко градуса или поне да го контролират. Все пак товарът върху ротора е променлив.
    Всичко тръгва 98 година с BDR-a и малко преди това, но с лека разлика. Както и Sanyo с външно от неръждавейка, пак от миналият век.

Преди 10 години бях тръгнал да си правя фреоново охлаждане за процесора на компа с японски компресор на Тошиба. Зарязах го, no медните обработени на машина плочки още ми стоят. И платката с процесор и силовата част ми стоят. Но знае ли се.. Някой ден на някой 32 ядрен Intel..
    Ventsislav Negentsov и Genadi80 харесват това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Rumb@ta, За климатиците не споря, там може и да ти продавам краставици . Но за електрониката може и да е обратното... .

Както и да е, приключвам с темата.

Поздрави!

5. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Виждам, че може да е обратното де. Едно изречение ми е достатъчно.

Не съм те свалил на ниво по-ниско от реалното, надявам се. Просто малко пообсъдихме. Всеки в сферата си. ;-)

Поздрави!

6. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Тю, тъкмо стана интересно - наистина.
    Gyokov и JOKVN харесват това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Viking72 Виж публикацията
    Инженерите на Тошко,ако го видят това ще получат инфаркт.Трябва бързо да се спасяват в Пирогов,иначе ще останем без Тошиби.
    То вече няма Тошиби .... Те са си мидея с по висока цена
    zxc0, Ventsislav Negentsov, Genadi80 и 2 други харесват това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Иначе предпочитам моделите с компараторче и оптронче, вместо токови трафчета и операционен. Аз си знам защо.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    То вече няма Тошиби .... Те са си мидея с по висока цена
    Ми спрете да купувате техника Samsung, LG и Midea. Скоро ще изкупят всички японски гиганти включително и филиалите им за микроелектроника. И е неизбежно, ми се струва..

10. Banned
    Тук е от
    May 2017

Добре де,новите Фуджаци с какви компресори са?

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Имат съвместно предприятие с тошиба от мисля 2012 година, за компресори до 12 киловата отоплителна мощност, които се водят битови.

https://www.fujitsu-general.com/glob...-17/index.html

Развитията по-нататък не съм ги следил.Срещу тези две компании в климатичният бизнес се съмнявам, че има компания от същият бизнес която да може успешно да ги конкурира.

А са с подходящите за модела и цената.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Иначе предпочитам моделите с компараторче и оптронче, вместо токови трафчета и операционен. Аз си знам защо.
    Виж как "случайно" спомена първият от подписа ми. И в момента се труди тук над главата ми, в офисна среда. От 2000-та година.

То вече май няма последните години външна електроника, която да ползва оптрони за галванично разделяне на IPM-а, "оптимизации", какво да ги правиш. Имам чувството, че икономистите в дадена компания, като чуят "оптрони" от проектантите на електрониката им и получават обрив.

Иначе ще е интересно да споделиш защо предпочиташ споменатите модели, по-лесни за ремонт, по-надеждни или ...? Не твърде много климатични електроники се е налагало да ремонтирам, от любопитство питам.

P.S. Последните 20-30 поста са си направо за пренасяне в "Основни принципи, теория и т.н."

13. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Вчера щях да ти пиша за първия в подписа ти. И аз го имах но девятката. Първият ми беше. Отдавна го нямам, но съм почти сигурен че не му следи позицията с нито и един от двата варианта. Но е с BLDC. И при японските му първоизточници имаше доста такива. Страхотен беше наистина. Ако и след него на новия ги правеха така малайзийските...

На въпросът ти - от гледна точка на работа е просто. Няма какво да се развива в тази схемотехника, като елементна база. Все по-скучни стават, но красиви. Митсубиши ползват и при базовите модели токови трафчета на фазите.
    Няма оптрони, но за сметка на това минаха SMD. Много отдавна.
    Но има и хубави неща. Модулчета колкото палеца ми от редичка до редичка, но не толкова дълги и няколко милиметра дебели. Не дефектиращи, а ги слагат само на най-големите мощности.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Мисля, че повече от това няма какво да се желае(09KGTA) :

Настроен на 27, отворени всички врати в апартамента, работи само фуджицуто.На някой може да му се стори висока температура, но по-надолу дори ни става хладно. Реално не съм мерил дали поддържа 27, или има някакъв офсет, зададен фабрично. Снимките са от снощи, затова са малко тъмни.

Интересно поведение - след първоначално включване работи 2-3 часа без он-офф цикли, след това направи 1-2 и закова на 77-80W и така с часове, без повече он-офф.

Сега остава да чакам зимата и ако на отопление има подобно поведение, мисля че може да видите в раздел "Продавам" един-два Дайсекая 8.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    necata2, zxc0, JOKVN и 6 други харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

По-скоро един Дайсейкай-6,за 8-ца не вярвам.
    Genadi80 одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Направо съм изумен.
    Някога бях го писал, че точно така трябва да работи един климатик с претенции. Като направи няколко on/off цикъла да се сети, че трябва да се редуцира.
    Дай малко подробности за помещението. Ако не си покачва минимума зимата, т.е. не започва да работи включи-изключи под нулата бая дайсейкаи ще се озоват в борсата.
    П.П.
    Гледам дайсейкай-9 с двоен минимум го дават.
    (Е, може да е преувеличен....)

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Миланов да не си решил пак да се набуташ с Дайсекай.
    Аз веднъж изгорях и тея тошиби вече не ги гледам .
    Този пост е редактиран от Rafailiev; 02-08-18 в 21:00.
    zxc0 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 59 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнения за Fujitsu/General Fujitsu/Fuji Electric 07 LU
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 0
    Последно: 03-11-13, 13:40
  2. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  3. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38
  4. Fujitsu/General/Fuji Electric - за това къде се произвеждат
    От bestregards във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 11-08-09, 12:32
  5. Доволни ли сте от LGC серията на Fujitsu, Fujitsu General и Fuji Electric
    От dgenov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 12
    Последно: 13-07-09, 19:11

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе