Страница 3 от 8 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 113

General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    261
    #31

    Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Board_Man в теб е надеждата да се открие проблема.

    От тук там майстори, каквото чувам при тези три марки е за понижаване качеството на електрониката. След като орязаха килограмите, намалиха диаметрите на тръбите в стремежа си да свалят цените са стигнали и до електрониката.
    Какво да купуваме тогава? Аз съм харесал 12 LDC, но ме е страх да го взема с всчиките тези оплаквания...

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    421
    #32

    Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

    Е добре, НАПУСКАМ ,badr, ОСТАВИ поне да прочетат това.
    От доста време се занимавам с този форум, още от времето когато климатиците бяха в "Дъра-Бъра". Взеха да ме дразнят доста неща в него и въобще в целия Setcom.bg - включително и самият надпис на места където не бива да го има И според мен . Странното е, е аз самият немога да се оплача от администрирането като такова спрямо мен, но фактът, че форумът започва да се превръща в комерсиално-авторитарна система съчетан с нарастващият брой потребители чийто светоглед коренно се различава от моя и с подтискането на свободните изяви на други потребители(не че споделям убежденията им) води до моето оттегляне. Ще го пусна в още една тема само и започвам да трия. Това е ЧАО.

  4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #33

    Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

    freelander, не ми стана ясно кой и с какво те е обидил, не е ли по-добре да обясниш на лични или в раздел "За форума" с какво са накърнени интересите ти преди да взимаш генерални решения?
    Оставям поста ти тук за да не се обидиш, макар и мястото да не е подходящо и го махам от темата в раздел видеотехника, където пък е съвсем неподходящо да се дублира...
    На разположение съм на лични, както и в подходящия раздел ако сметнеш за необходимо да обясниш с какво някой те е обидил.
    Поздрави.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,702
    #34

    Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

    Последно предупреждение - още един безмислен офтопик, касаещ реклами или облик на форума и ще получиш дълга почивка от форума, който явно силно те дразни в последно време!
    Крис

  6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    92
    #35

    Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

    По темата. И аз го имам понякога това щурче на 12LCC в режим охлаждане, когато достигне on/off режим. Не ме дразни, понеже климатика работи само денем, стаята е дневна и рядко това е единствения шум в нея. Аз го отдавам на някакво дроселиране, без изобщо да съм сигурен в нещо. Мнението го пускам просто за статистиката. За този, който е в детската нямам наблюдения, или оплаквания от постоянно пребиваващите.

  7. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    676
    #36

    Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

    Нека ви разсмея малко!
    09LDC - вече направи година. Преди седмица дочух нещо леко като звук от щурче. Вентилатора го държа само на QUIET за повече комфорт. В други режими не се чува! Доближавам до климатика - ха от вътре се чува. Променям скоростта на вентилатора и млъква. Много леко се чува и изчезва. Вче 5-6 дни не съм го чул. Ама кво стана......
    Преди този срок момичето, с което живея, се развика веднъж - Буболечка !?!? Е добре премахнах страшната заплаха, която беше паднала точно под климатика! Сега се сещам, че май приличаше на щурче. От тогава не съм чул този звук! Дали няма някакъв резонанс, не-чуваем за човешкото ухо, който да привлича щурчета. Ама могат ли да достигнат до вътрешното тяло?

    Сега сериозно! И предното е сериозно!
    Мисля, че звука на щурчето се появява само в точно определен момент. При определена работа на климатика.


  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #37

    Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

    От фирмата дойдоха и казаха, че нещо с компресора не е наред. Ще ми подменят външното тяло. Чакам. Ако го направят, ще ми върнат вярата, че все още се намират и честни търговци, които освен печалбата, гледат и да удовлетворят клиента.

  10. Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    559
    #38

    Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

    Цитат Първоначално публикувано от avast3
    От фирмата дойдоха и казаха, че нещо с компресора не е наред. Ще ми подменят външното тяло.
    Мисля, че това е най-коректно и правилно. Въпрос: Имаш ли сложени тампони на външното тяло? Мисля си това да е източника на проблема!?! Малко странно но все пак. При мен имам такива. Мислех, че ще подобрят шума който се предава по стената - много неприятен (подобряват го всъщност).

    Та днеска разтворих външното тяло и ето какво експериментирах:
    1. Изключих съвсем външния вентилатор. Не е правилно, но мога да си го позволя за кратки проби без упасения за значително качване на изходящата температура и налягане над предела. Първо установих, че с изключването на вентилатора дразнещият проблемен шум от вибрациите, които се предаваха по стената съвсем изчезна. Вече съм напълно наясно че источника им е именно външния вентилатор и си мисля да сложа само на него вътре 4 малки локални тампончета. Той е без такива в момента.

    2. Не констатирах особенни проблеми в електрониката, само това че са спестили един важен електролитен кондензатор в захранващата секция на компресора (по платка има място но по схема не е даден). Предполагам може и без него. Натрупващата индуктивност за PFC/PAM се оказа наред и е доста стабилна изработка като цяло. От електрониката друго не може да е източник на въпросния шум.

    3. Компресора винаги "стържи". Независимо дали във вътрешното тяло се чува или не въпросния високочестотен шум подобен на жужене, оказва се че компресора жужи при всякакво натовартвае още от самото си включване. Това се чува при отворено тяло, понеже при затворено самата топло-изолация има и звукоизолиращ ефект. Помъчих се да чуя при затворено състояние компресора на другия климатик. Като че ли и там се дочува такова жужене. Жуженето е подобно като това от високочестотната съставка на двигател от електрическа бормашина. Странно е обаче, че въпреки че постоянно присъства, това жужене (което е и с значителна амплитуда) се предава към вътрешното тяло само при определени условия. За сега е това. Другото, което ще направя тези дни е да разглобя две външни тела и на други климатици (9LD с подобни проблеми и 12LGC без забелязани проблеми) за да ставня в самата "нормална" работа на компесорите дали присъства такова "жужене".

    Другото което забелязах е, че самия компресор се загрява значително - самия корпус се загрява до температурата на изходящата тръба, на която е закачен и един от температурните сензори. Тук искам да попитам @valen1, @vanko68 а и другите, които се занимават с монтажи и ремонти (на мен по принцип не ми е работа това и не разбирам), дали е нормално корпуса на компресора да награвя до към 50 градуса по време на работа?

  11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #39

    Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

    Гледам в сервизното на ТОШКО - максималната температура на топлообменника, при която започва намаляване оборотите на компресора е 56 градуса.Сигурно има и максимална на компресора, ама не мога да намеря къде е посочена.Посочено е, че при 112 градуса датчика ТД започва да намалява оборотите на компресора, а той е поставен между четирипътния вментил и компресора.Така, че според мен 50 градуса не са проблем, а нормална температура.

  12. Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    559
    #40

    Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

    Да, и аз така забелязах - сега оставих машината да работи по-продължително на отопление със следните режимни параметри: вътрешна 26; вън 23-24 и режим QUIET. Минималната консумация на машината (без външен вентилатор) се получи 200W а температурата на компресота не се покачи над 30. Притеснявах се да не би нещо да е окъсило по намотките и за това да загрява. Явно в режим на охлаждане без обдухване на външния топлообненник много качва температурата на топлообменника и налягането за да компенсира. Но при 30-35 на топлообменника, на изхода на компресора и ТД датчика беше около 50-55.

    На отопление като звук се държи точно като при охлаждане. Според мен компресора е добре а и по консумацията не дава признаци да се товари допълнително. Всичко явно е до отнемане чрез някакви филтри по тръбния път на тези вибрации. Гледам че така са го направили, че компресора допира повечето от дръболяците през топлоизолиращата лента и така предава. Ще си поиграя някак да изолирам или отфилтрирам тези вибрации.

  13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #41

    Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

    Компресорите ползвани при климатичните системи загряват повече от тези ползвани при хладилните системи, защото работят на по-високи смукателни и нагнетателни налягания.

    Безопасните нормални температури на работа и загряване на компресора при климатичните системи са до 100 °С. При температури над 115 °С се задействат различни защитни механизми за ограничаване работата или изключване на компресора.

    Компресора не може да не загрява но колкото по-малко грее толкова по-добре за безпроблемната му дългогодишна работа.

  14.  
     
  15. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #42

    Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

    Температурата си е напълно нормална,даже би трябвало да е доста по висока,но ти не го натоварваш предполагам.Закачи си външния вентилатор ,не си прави експерименти...не знам на студено или на топло го пускаш,но електрониката ще се побърка(поне при Дайкин е така...нямам опит с Фуджитсу ,но не би трябвало да е по различно)
    Жуженето на компресора си е също в реда на нещата и е "музика"за ушите на хората който се занимават с такива неща.Ако има сериозни вибрации подлагай гума и привържи тръбите една за друга така че да намалее звука.

  16. Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    559
    #43

    Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

    Цитат Първоначално публикувано от rkk
    ...но електрониката ще се побърка(поне при Дайкин е така...нямам опит с Фуджитсу ..
    За вентилатора - няма да се ошашка - конкретно 12LCC е с променливотоков мотор, който е на 220V и се управлява само ON/OFF от едно реле. Единственния начин процесора да разбере че няма вентилатор е по температурата от фреоновата изходяща тръба на компресора (всъщност и от температурните сензори на самия топлообенник). При LD/LGC моделите наистина вентилатора се следи от електрониката и там ще даде даже и грешка.

    Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Ако има сериозни вибрации подлагай гума и привържи тръбите една за друга така че да намалее звука.
    И още един въпрос в подобна насока: Има ли практика в добрите модели (дори японски) да изолират с тръбна топлоизолация пътя на тръбите вътре в самото тяло - визирам тези от компресора до четирипътника и вентилите на капака, както и тези до външния топлообненник? Мисля си да сложа добра такава изолация там (вместо гума) и да притегна една към дрга внимателно тръбите в рамките на допустимото без да ги деформирам. Помежду ако се налага може да сложа и гума за дистанционен разделител.

  17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #44

    Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

    Тръбният път се изолира най-вече заради конденза, който се образува при режим охлаждане и заради топлинните загуби.

    В самите външни тела до сега не съм виждал изолирани тръби, защото не се налага. При климатиците от Midea нагоре отделението на компресора е затворено и отделено от топлообменника и вентилатора. Образуването и отделянето на конденз от и около компресора не е проблем, защото това е външно тяло и не е проблем да се изтича.

    Не изключвай по време на работа постояннотоков инверторен мотор, защото електрониката започва да го търси и в опита си да го намери започва да променя напрежението отговарящо за оборотите на въртене. Ако изключиш такъв мотор за 5-10 секунди и го включиш ще му изгориш електрониката и намотките.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #45

    Re:General ASHA12LGC - ужасен шум от вътрешното тяло

    Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Въпрос: Имаш ли сложени тампони на външното тяло? Мисля си това да е източника на проблема!?! Малко странно но все пак. При мен имам такива. Мислех, че ще подобрят шума който се предава по стената - много неприятен (подобряват го всъщност).
    При монтажа не поставиха тампони. Когато извиках хората от фирмата, за да решат проблема с жуженето, поставиха такива и малко поогънаха тръбите, за да не опират по външното тяло. Резултат - никакъв. Няма връзка с проблема, поне при мен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 8 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. General ASHA12LGC
    От wiglly във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 25-10-10, 21:35
  2. General Fujitsu ASHA12LGC - притеснения
    От natali4me във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 47
    Последно: 21-10-10, 17:10
  3. General ASHA12LGC - за 13m² с коридор?
    От p.petkov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 10
    Последно: 06-10-10, 18:29
  4. Fujitsu General ASYA12LGC - за шума от вътрешното тяло
    От петров77 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 31
    Последно: 15-12-09, 11:41
  5. Fujitsu General ASHA12LGC - 9-ка или 12-ка ?
    От veskob във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 31-05-09, 20:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе