12LGC със сигурност е слаб. 12LDC сега ще се озори - няма съседи.
Според мен няма много какво да се мисли - не случайно ти казах FTX50G - таква мощност за такава цена няма другаде при марковите.
12LGC със сигурност е слаб. 12LDC сега ще се озори - няма съседи.
Според мен няма много какво да се мисли - не случайно ти казах FTX50G - таква мощност за такава цена няма другаде при марковите.
При мен няма съседи-отдолу,отгоре....отстрани .......с 3 външни стени съм и 12 LGC се справя без проблем.До сега съм опитвал да държи 26 градуса при външна -5 .....и няма проблем......
Да и аз сериозно се замислих за тази машина, макар и да нямам други препоръки от други колеги. Може би защото това наистина е оптимален вариант, като цена и качество. Просто по някакъв начин ми звучиш убеден, че това ще ми върши работа. А при -10 градуса навън и по-ниски температури какво мога да очаквам от нея?Първоначално публикувано от deian
Очаквай да те топли добре.Първоначално публикувано от ops5
И други биха ти препоръчали същия модел, но няма нужда да се повтаряме, Деян вече ти е казал каквото трябва.
Приятелю,Деян много добре знае какво ти говори...с три ръце ти потвърждавам неговите думи и правя уточнението че е по евтин от 1500 лева ...зависи откъде го взимаш.При -15 градуса няма да имаш ядове с този климатик...внимавай все пак кой ти го монтира...важно е.Ако не ти свърши работа и не си доволен от него - обещавам публично да си посипя главата с пепел и да не влизам повече в този форум .Силни думи...знам, но това е мнението ми - успех.
Стана малко театрално...съжалявам но се вживявам и искам да остане доволен.Ще започнат пак "само Дайкин рекламирате"...еми това ми е на сърце как да не го рекламирам.
Първоначално публикувано от rkk
Звучи компетентен и за това му следвам мисълта. Макар че се надявах да се наложи да харча по-малко пари. Но с по-малко явно няма да върши работа
. Като питах за температурата навън имах предвид дали няма да замръзва или нещо подобно?!?! Но rkk казва да съм спокоен. Само дето гледам че е шумничък, може би няма как да е мощен и безшумен едновременно?!? И за този СОР, прочетох, че по - висок е по -добре,а на този модел е под 4. Да не ги ли мисля тези параметри?
И тъй като всички ме насочват към този модел все пак да попитам за охлаждане върши ли добра работа, че в тая София живея вече 3 години и лятото умирам. Вземам климатик главно за отопление, но като съм купил ще го ползвам и лятото.
Ето ти с по-добър COP:Първоначално публикувано от ops5
http://sofiaclima.com/plugins/e107sh...oduct=9&cat=12
или по-добре :
http://sofiaclima.com/plugins/e107sh...duct=24&cat=15
![]()
С тези машини дето си ги посочил няма да може да стопли тези 30м2.Първоначално публикувано от sword-fish
Виж ако има парички за този: http://v-clima.com/prod.php?id=klima...wyz14lb_nocria
Но, аз също съм с 2 ръце за Дайкина 50GV.За тези пари и тази мощност няма друг като него.
Това ZK, ако стопли 30 м² аз ще почерпя....Пък и като знам подробности относно конструктивните му елементи....Първоначално публикувано от sword-fish
Това му е единствения недостатък!За мощноста си може и да е по-тих но трябва да извадиш още 1000рка.За тези пари - това е климатика!!!Първоначално публикувано от ops5
Даикина 50-ка е перфектен за теб бе човек.Вземай го няма да съжаляваш.Ако те притеснява нивото на шума,този климатик има екстра, която позволява чрез натискане на един бутон от дистанционното да включиш много тих режим на работа - вътрешното тяло едва се чува.
Аз за шума се досетих, че ще е шумен и прежалих. Всички толкова го хвалят тоя модел, че няма да мрънакам за единия шум. Просто видях и питам, а и съм много далеч от климатиците и тая материя. За този СОР също видях че в сравнение с други модели е нисък, но казвате че и така ще върши работа.
Е това вече излиза извън всякакви сметки и си отпада от волеПървоначално публикувано от bobovo
. остава си тоя Дайкин, който всички горещо препоръчват. Още повече, че оставам с впечатление, че тук някои от вас се занимават професионално с тая работа, а не просто щото чули или видели нейде си нещо.
Обаче всички казват "внимавай кой ти го монтира и как" и се понаплаших. Някой може ли да препоръча фирма за монтаж ? Да си важи гаранция всичко и да не се налага и аз да плюя после по форумите, как не искат да додйдат да ми видят климатика. И как става да си купя от едно място климатик, а да викна друга фирма да го монтира!?!? Мислех, че откъдето го купя, оттам го и монтират. Все едно да купя ламинат от един магазин, а друга фирма да ми го монтира?!?! Това ми хрумва като пример, ако не е правилен, не ме колете
![]()
Темата е за климатик в 30 м2, не в 30 м3.Първоначално публикувано от nautica_
ПОвече няма да чакам препоръка за друг модел. Спирам се на този явно. Не ми се ще да заключвам темата, защото се надявам някой да препоръча фирми за монтаж.Там наистина е много евтин!?!? Само че ще се занимавам с покупка веднага след Нова година. Дано важи и тогава тази цена.Първоначално публикувано от gnf