даПървоначално публикувано от get
даПървоначално публикувано от get
Здравейте! Имам Fuji 12LDC и само един недостатък има и това е, че много духа (силна) струя, дори и на quite, когато се спи, дразни че дори може да се изстине. Та режима "sleep" за какво е, след като кара да се изключи климатика след определено време? Нали ако температурите навън са отрицателни, какво ще стане, когато реша да включа машината? Супер недомислена функция, освен ако след изключване, външното тяло не остава в режим на готовност?
то не е много за този раздел, но все пакПървоначално публикувано от get
колко би трябвало да ми струва подобно изправяне от някой майстор
и някой има ли желание ?
Благодаря !
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1324402504[/time]_________________________________________________
не че му е място ама хвърлете едно око
и ако ударите едно рамо
https://forum.setcombg.com/index.php...1.new.html#new
Падна и първият по сериозен сняг, в Ботевград около -6 градуса-сняг и голяяяям кеф от мене/до миналата година съм бил на дърва, но в една стая/климите да не чие дявол мъркат лекичко и аз си пия винце---както казва Джъстифай много добре е да имаш запас от мощност. Чакам още по голямо падане на температурите да споделя впечатления,това е за сега. Весели празници на всички от този готин форум
... Еми наздраве тогава. Със здраве да си ги ползваш и да те топлят и радват.
Здравейте пичове и помагайте :-)
Навярно на климатика ми му е тежко в това време и това помещение
държа го на 24-25 авто и работи 25-30 мин. макс и 10 мин, дефроства
гледам питата отзад, цялата е замръзнала.
Имам няколко въпроса...
1. Как е по-удачно да го оставям само да дефроства или да го пускам
на студено за 10 мин ?
2. Да го поливам ли с гореща вода или по някакъв начин да го изолирам
с някакво фолио или нещо ?
3. Още по дападжийско ама ми се въртят някакви такива идеи..
мога ли да сложа "нещо", което да подгрява климатика м/у ламелите и стената
където разстояние е една педя, като това нещо съвсем леко да нагрява
за да не замръзва климатика - примерно някаква лампа, която да грее
газова горелка или нещо подобно, за да не се случва това нещо ?
Не се притеснявай, той още малко ще е така и ще спре завинаги. Явно не си разбрал, че тази машина не е за това помещение. Щом в това време се мъчи не ми се мисли на -12 как ще бъде. Единствения начин да не се мъчи е да му помагаш с друг отоплителен уред. Ти все едно с кола 1000 кубика искаш да дърпаш ТИР до морето!
а каква е машината
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1324586349[/time]_________________________________________________
Мега благодаря за пожеланията
Ха, и аз правя същата гимнастика....... , макар че моите добичета да са друга порода.Първоначално публикувано от vakata77
здравейте. за да не пускам нова тема реших да ви попитам за проблем с климатика на един колега. и така климатика е дженерал 12 ЛГЦ , проблема е ,че след дълго престояване в спряно състояние сега не може да тръгне. мига 5 пъти червената и 5 пъти зелената лампа , което в легендата с грешки пише ,че е неправилно положение на ротора. изключвал го е няколко пъти, изчиства грешката , опитва се да тръгне , но не, и пак почват миганията. температурата на вън е около -1* - 0*, а вътре понеже в повече от времето е на парно около 22-24*. този номер го е правил и докато е бил в гаранция и тогава са го свалили откарали до сервиза и пак го върнали. казали че нищо не са му правили защото тръгнал , явно от затоплянето в колата. кажете какво да прави. той искаше да го пусне на охлаждане ,за да може да загрее външното тяло и тогава да мине на отопление , но аз му обещах да питам във форума и тогава . за това ви моля за съвет. весели празници на всички.
Пробвал е да го пусне при минус повечко, надали е запецнал при 0°.
pas - да изчака топъл ден и да го пробва тогава - ако тръгне да не го спира, иначе да ги вика пак. въпреки че щом два пъти са го смъквали , надали са го вакумирали вторият път, а може и първия да не са.
може и така да е. какво следва сега? да изчака , както дава съвет estqwerty или...... тея от сервиза.Първоначално публикувано от deian
климатика постоянно ли е включен в ел захранването?Пускал съм многократно климатици и при -10 15 тръгват без проблем.Този проблем може да се получи ако външното е по високо от вътрешното и няма маслен трап и след трапа наклон към компресора тогава той остава без масло и живота му се скъсява в пъти просто задира и забива по-просто казано.Другия вариант е влага в системата което е и най лошото........
изобилства от мидеи и осаки монтирани с 1м тръбен път като външното е над вътрешното и си работят с години .. явно производителя им не е чувал за маслен трап