Страница 28 от 148 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 2218
Like Tree761Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

Цитат Първоначално публикувано от pas
    може и така да е. какво следва сега? да изчака , както дава съвет estqwerty или...... тея от сервиза.
    При плюсови температури ако пак не отлепи, проблемът е вече сериозен. Тия машини нали уж имат подгряване. Да го държи едно денонощие в контакта, на HEAT и изключен и при не много ниски температури да пробва да го стартира. Може и да го понагрее със сешоар около компресора, колкото и смешно да е.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Повярвай ми процента на изхъврени компресори поради лиспата на масло е много голям.... в хладилната техника масления трап си е закон!!!

4. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Принципен въпрос.
    Моя asya12lcc, за който питах на предната страница как да го размразявам форсирано
    имам параструийка, такава малка за вкъщи с която се мият прозорци :-)
    та тя нали пръска горещ въздух, с нея мога ли да размразявам външното тяло ?

5. Junior Member Аватара на doxr
    Тук е от
    Dec 2006
    Живее в
    Usa

Да споделите впечатения за опциите в/у дистанционното на Генерала - ЕКОНОМИ и СЛИИП.
    Понеже, когато отивам на работа,или в спалнята, сега просто свалям темпа на 17С'.
    По-добре ли ще е ако чуквам економи..или?

6. Member
    Тук е от
    Sep 2008

здравейте.искам да попитам.на 1 етаж съм и пода е мн студен.караката ни са постоянно студени ако не се движим .Та досега климатиците си ги държах на ауто но преди малко ги направих на хай.12 веднага тръгна а 9 в спалнята не се промени.но в хола веднага се затопли пода и стана по конфортно.мога ли да ги държа постоянно на хай,заюо единие се засили а другия не.и при смяна на режимите оборотите на външн тяло сменят ли се респективно и консумацията увеличава ли се или не.
    Благодаря

7. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Имаше ''чепкане'' из форума за степен на вентилация и се оказа ,че климатика е най-икономичен на хай-вентилатор, така,че ако ти е комфортно - ползвай го.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

При фуджицу/дженерал/фуджи илектрик няма голяма разлика да ли е на high или на auto турбината на вътрешното тяло.Софтуера е програмиран да се саморегулира силата на турбината по такъв начин, че да е най-комфортно, тоест ако няма достатъчно мощност да затопли питатата на вътрешното тяло той си работя сякаш е на ауто.По същия начин се държи и ако е достигнал зададената температура в стаята и зададената температура е по -малка от 23 градуса.Моите наблюдения са че хай на вентилатора/турбината заработва постоянно на 25-26 градуса и нагоре.Разбира се климатика се приспособява и компресора започва да работи повече при зададени 25-26 градуса и нагоре за да държи питата добре затоплена и въздуха който излиза да е горещ и комфортен. На по-ниска температура(20-24 градуса) е възможно като му е зададен вентилатор на хай да работи като на ауто вентилатор и от време на време да включва на хай докато достигне или леко задмине зададената в стаята темпертура.

Според мен разхода се увеличава ако си задал 24 градуса и нагоре, но увеличението е с не повече от 15% до 50-60% в завсимост от това дали е 24,25,26,27 или 28 градуса зададената температура.

Аз съм спал без да искам по цяла нощ на 26 градуса и не мога да кажа, че консумацията е увеличена за моите условия с повече от 40%.

Ако Ви е комфортно на 23-24 градуса задавай му без колебание хай на вентилатора-разхода няма да е по голям от 5% до 25% в зависимост от външната температура в сравнение с нормалното му ползване.Компресора работи повече на по-високи(24 градуса и нагоре) вътрешни температури и по-ниски външни(под 3 градуса).

10. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от mecha
    здравейте.искам да попитам.на 1 етаж съм и пода е мн студен.караката ни са постоянно студени ако не се движим .Та досега климатиците си ги държах на ауто но преди малко ги направих на хай.12 веднага тръгна а 9 в спалнята не се промени.но в хола веднага се затопли пода и стана по конфортно.мога ли да ги държа постоянно на хай,заюо единие се засили а другия не.и при смяна на режимите оборотите на външн тяло сменят ли се респективно и консумацията увеличава ли се или не.
    Благодаря
    Със сигурност консумацията няма да се увеличи видимо. Обаче ще се увеличат децибелите на телевизора в стаята
    И още нещо ще се увеличи и то няма да е толкова безобидно - шанса да ти се разтропа вътрешния вентилатор (лагерите). Не са необходими обяснения надявам се.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

По принцип на High е най-ефективен климатизаторът и то е логично. А вентилаторът... той е само едни 20-30 W, т.е. разликата между най-ниска и най-висока скорост е няколко W.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от mecha
    здравейте.искам да попитам.на 1 етаж съм и пода е мн студен.караката ни са постоянно студени ако не се движим .Та досега климатиците си ги държах на ауто но преди малко ги направих на хай...
    Не си прави експерименти със здравето! В 17м² климатик, настроен на хай ще направи такъв ветрилник, че сополите и болките в кръста или врата не ти мърдат, а дори и да си много кален, не знам как ти понася течението, което се създава в този режим.
    П.П. Климатика няма да ти стопли пода. Щом си на 1-ви етаж - изолираш пода или нахлузваш по-дебели терлици.

13. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Не си прави експерименти със здравето! В 17м² климатик, настроен на хай ще направи такъв ветрилник, че сополите и болките в кръста или врата не ти мърдат, а дори и да си много кален, не знам как ти понася течението, което се създава в този режим.
    П.П. Климатика няма да ти стопли пода. Щом си на 1-ви етаж - изолираш пода или нахлузваш по-дебели терлици.
    Аз моя го пускам на"hight", и отварям преходното помещение и един вид климатика работи на 28 градуса на максимална перка за да му направя тест, какви са му възможностите и после след два часа, като влезна в помещението, където е климатика, е като баня, а в другото от 11градуса е стигнало до 15,5, но ми прави впечатление, че повече не може да вдигне от това, поне в рамките на експеримента.

14.  

15. Тук е от
    May 2011

Дойдоха големите студове....вече устойчиво е около -7. Климите бачкат яко и не се дават..супер доволен, чакам с нетърпение понеделник , вторник дават ги около - 20. Тогава ще си каже кой какво може

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Мая 9 ЛДС хич не му дреме, че вън е около -7, -10, че и вятър сербез излезе.Мърмори си вътре и си топли.Хич не се тревожи.Моя е работил при -22 и хич не му се опряха.Освен това вън е здрав студ, влагата е малко и дори ще намалеят дефростите.

17. Junior Member Аватара на doxr
    Тук е от
    Dec 2006
    Живее в
    Usa

Споделете, моля, впечатения за опциите в/у дистанционното на Генерала - ЕКОНОМИ и СЛИИП.
    Понеже, когато отивам на работа,или в спалнята, сега просто свалям темпа на 18С'.

По-добре ли ще е ако чуквам економи..или?

18. Тук е от
    Aug 2007

Не, не се занимавай да го слагаш на Економи....просто намали температурата..По-удачно е, аз поне така знам за Нокриа-та у дома...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 148 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе