Аз не помня от както е излязъл модела(LDC-то) да е имало студ който да го събори!
Аз не помня от както е излязъл модела(LDC-то) да е имало студ който да го събори!
Железни машини се оказаха, ама вече свърши, за жалост.За LECN в шведския форум има много добри отзиви за сега, на север го продават от миналата година, пък и цената у нас я бива.
Защо даса свършили в темпекс ги има и 9 и 12 ска и нагоре
Имам предвид, че вече няма да ги правят, ще продадат каквото има.
Първоначално публикувано от Kasap
Ето я екзотиката Asya 12 lkc.Най-ниската температура която е отчел термометъра тази нощ е била -14,5С,което по технически данни трябва да е предела на тази машина,но той си работеше почти в минимума,както може да се види и чуе от клипа.Може би не топли като ЛДЦ,незнам,защото нямам преки впечатления,но аз съм доволен.Това е почти предела на ниските температури които е имало в Пещера,и едва ли някога ще паднат под -15С,освен ако не започне ледников период.Не ми харесва това ограничаване скоростите на вътрешния вентилатор.Ако го намаля под 22 градуса,минава на тихия режим и си топли само него си.Ако искам да работи под 22С,го спирам или го прекарвам през охлаждане и след като тръгне отново,тогава вече си работи на ниска степен на вентилатора,което ме устройва.
www.vbox7.com/play:c64fa7875c От линка отдолу може да се види:
Има само 9 LDC в момента.Първоначално публикувано от turboie
Edi, дано се шегуваш за цената на LECN? Не може да продават най-слабата си серия с малко подобрения на цената на Daiseikai. Просто са несравними. За топлене LECN може и да топли, но Тошиба го прави без нагревател и други доработки. Пък и екстри има.Първоначално публикувано от edi1
А, за това спор няма.То само външното е различно, вътре е същото като на другите серии.Ама няма сервизно на тази машина, интересно ми е как е вътре.Има само една таблица за сравнение, ама там са общи приказки, нищо конкретно.9LECN гледам е 1700 лева.Но за отоплителните мощности, дето ги дават под -15, -20 горе-долу е добра цена.
Ами аз сравнявам General-Fujitsu ASHA12LECN със Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6 съответно цени 2000 с монтаж срещу 2075 с монтаж. При тази разлика ми е трудно да препоръчам LECN. Не казвам, че са лоши, сигурно се справят добре.
Е, ако един монтаж е 150-200 лева, ще излезе към 1850-1900 с монтажа, ама ТОШО-вците като цяло нямат конкуренция при тези сходни цени.Проверено е, дето се вика![]()
![]()
Когато става въпрос за България всичко е възможно включително и "монтаж" на една лепенка върху някое от телата която да "направи" климатика "идентичен" със сериите за северните страни само и само да се +700/800 лева за вносителя.
Който веднъж е лепил "Made in Japan" пак ще лепи ...
Докато има шарани, ще има и въдичари![]()
Е, и това е възможно у нас, макар външните тела лесно да се разпознават.Ама на клиента не му е това работата, да гледа, дали не са го метнали, тук си съвсем прав.
... Edi 1849 лв. е 12LECN в Булклима без монтажа. Колкото до това дали Булклима продават истинска LECN серия в това нямам съмнения.
Да, за 12-ицата е толкова, аз 9-ката смятах.БУЛКЛИМА няма да лъжат, ама може някой местен малък търговец да го направи номера.
Аз умишлено стравнявам 12-ката с 10-ката. Ако сравянявам 9-ката с 10-ката просто няма база дори за сравнение. Пък и всички знаем че Toshiba RAS-10SKVP2-E не е 10-ка.![]()