Зависи от много фактори. Ако има много топлозагуби, няма как да стопли при -15
Зависи от много фактори. Ако има много топлозагуби, няма как да стопли при -15
Каквото си платил =това си получил.Няма място за оплаквания. За екстремни температури=екстремно оразмеряване според японските стандарти...
Проблема би могъл да бъде решен, с гумени противовибрационни тампони.Някой слагат тампони от френски автомобили-рено или пежо.
Първоначално публикувано от justify
Да колега съгласен съм с вас,за това ASHG 24 LFC на помещение север 3 външни стени с външна изолация с площ 45-50 кв. м ,климатика си работи без разлика дали навън е минус 15 или 0 градуса
Заинтригува ме - как тампоните ще помогнат за по-ефективната работа на климата при ниски отицателни температури?Първоначално публикувано от justify
и все пак имали нещо около копресора което да издава това бучене или е самият компресор?
а тампоните са нови и не вибрира много самото тяло.
Има вата и тя ако се е намокрила и след това замръзнала отдоло голямо дръчнене пада.Първоначално публикувано от geolav
Хайде някой с 12lgc на който външното тяло му е подръка, да каже дали на частта където е компресора има отвор за отичане, защото на моя забелязвам нещо като тапа, но не мога до го стигна за да проверя. Ако евентуално има отвор и може да се отпуши, ще реши проблема със замръзването на компресора и паразитните шумове.
Това нещо като тапа не е едно ,а три и май са тампоните на компресора.
да и не са тапи вчера ги гледах, така изглеждат нещо като легло в ламаринатаПървоначално публикувано от boje
под компр.
Искам да попитам климатика(Fujitsu ASYB 12LDC/AOYS12LD PLASMA) ми работи без грешка при - 20 -25 градуса се топлим дори преди да легнем го намаляваме с 1 градус ,че много топло ,но от една две вечери гледам ,че климатика примерно ми е пуснат на 24/23 градуса от FAN CONTROL слагам MED(medium) или HIGH и той не духа толкова силно в стаята не е студено, но не духа така както като преди като го сложа на HIGH и той започва да духа като луд докато не го спра или задам MED/LOW? Какво се случва някой може ли да ми обясни?Защо не духа на MED или HIGH ?
Ако няма голяма разлика за догонване м/у температурата в стаята и тази която си задал от 'дистанцията', вентилатора няма нужда да работи на макс.Ако искаш да го видиш на макс - вдигни на 26-28гр. от 'дистанцията'...
Здр. и от мен..
От новата година, освен подовата 25 Дайкин, купих и Fuji RSG 12 LEC, за новата квартира. Стаята, която отплявам е на последен етаж, наполовината над мен има мансарда, 27,5 квадрата и 68 кубатура. Имам една външна стена, около 5 метра почти изцяло с френски прозорци и изолация, ....и нямам все още съседи под мен.....Тук в Бургас, при -13 градуса, при зададени 23 градуса, Fuji-то се справяше чудесно и по показание на термометър(сложен на 20 см от земята и на 5 метра от климатика) в стаята беше 22,5 градуса. ..Не съм го мъчил на повече, просто защото си ни беше достатъчно. Иначе стаята е с южно изложение, но ние се прибираме вечер и в стаята си е 14 градуса...
Когато ми предлагаха, тази машина бях малко скептичен, относно възможностите и за отпление на 27 квадрата, но поне за сега мога да кажа едно...БРАВО..
P.s Външното тяло е ROG12LEC, а най странното е, че на вътрешното и на външното тяло пише KAWAZAKI, JAPAN....Тези машини не се ли изработваха в КИТАЙ(не че има значение)...
Лека на всички..
Това е централата на фирмата, респективно - официалния адрес. Няма производсто нито в Кавазаки, нито Нагазаки.Първоначално публикувано от niksan79
И аз имах едни такива съмнения..... ..Важното е, че машината работи добре....
Здравейте!Имам проблем с климатик Fujitsu asya14lgc.Жалюзите са вдигнати както при размразяване но външното тяло не се чува и перкара не се върти...на вътрешното тяло примигват лампичките на операция и таймер и нищо повече.Пробвах да го изключа от дистанционното и от контакта изчаках няколко минути и като го включих светва лампичката операция и след 2-3мин пак започват да мигат операция и таймер....моля помогнете ми