Мeжду другото ето сервизното на LECN - http://www.klimashopping.com/files/d...c-15517055.pdf .
Мeжду другото ето сервизното на LECN - http://www.klimashopping.com/files/d...c-15517055.pdf .
Следя един 12LEC в едно кафене до нас. За сега в студа се държи доста прилично да ти кажа. Чак не ми се вярва. Аз имам монтирани няколко и съм на тръни, но няма оплаквания.
Айде да споделя впечатления от мойте клими през екстремните температури през последните няколко дни-в Ботевград стигаха до- 26-27 градуса. Ами машинките си бачкат.Вярно в спалнята чувам външното тяло понякога през нощта но съм задал 24 градуса на климатика и аз спокойно си спя спокойно и ми е конфортно. Вярно поизмъчват се вече ама колко и какви клими ще бачкат при - 27 ? Това което е от огромно значение е изолацията. Трябваше лятото да сложа картон и вата и на тавана ,ама като се оправи времето ще го направя. Като цяло с две думи-оправдаха ми се очакванията. P.S.Нека видим и фактурите за ток де...А и тия кофти отвори за оттичане са замръзнали,но так съм си ги оставил,дават ,че ще омекне времето и ще се размразят. Искам да обръщам внимание на студентки, монокини ,маслини и т.н.![]()
![]()
От сервизното нищо ново не намирам явно промяната е допалнителния нагревател в тавата и можеби софтуерна промяна и можеби по мощен компресор с цел достигане на по ниски испареняи на фреона и от там по добра работа
Явно се докарва по добрата работа от обновен софтуер
Да, както винаги с недомлъвки вътре.Учудващото е, че 9ЛЕКН е с едноредов обменник вън, двете машини са с един и същ компресор 750 ватов /незнайно какъв/, което също ме учудва.Като гледам може да е компресора на САЬНО дето е пъхнат в 9 ЛТ.Определено, поне по това, което се вижда, външното на ЛТ е по-добро от ЛЕКН.
Моя ASHG12LE тия дни се попредаде.. Досега колкото му сложа, толкова прави, но при -20С' изостава с 2-3 градусаПървоначално публикувано от Jackas
Мощността е в аванс, досега го слагах на 22, но сега за да докарам толкова трябва да е на 25-6 градуса. Иначе си харчи 6-7 ампера.. поне не вие.
Нов съм с климите, ако нещо може да подобри положението - моля споделете![]()
Здравейте!
Да споделя и аз моя опит и ако мога да съм в помощ на другите потребители.
Имам климатик Нокрия 14 монтирана е в София, южен апартамент 55кв по документи, около 42 реална отопляема площ, което е около 100 кубика. Монтиран е в хола като към него имам фоайе и отделна кухничка, срещу него се пада и вратата на спалнята, климатика топли целия апартамент.
Тук искам да изкажа и искрени благодарности на Иво (Mega във форума) за професионалния монтаж и бързо свършената работа.
Между другото климатика е взет с кредит енергийна ефективност и нямаше никакви проблеми.
Машината работи перфектно, през деня е на 18-19 като няма никой, когато съм там работи на 25-27 градуса, вечер 19-20. Като се прибера и е 19 градуса са нужни около половин един час да дигне до около 23, дефроста го прави минимум през час, час и половина. Климатика го имам от средата на октомври, за ноември съм платил 30лв отгоре на сметката ми за ток без отопление, за декември към 45лв. Сега ще видим за януари но колкото и да е мисля че за отопление на целия апартамент 40-50лв е нищо.
Надявам се да съм бил полезен.
Здравейте ,имам ASHY9LGC и и тези студени дни му зеха здравето климатика топли и се справя при -15-18, ни външното
много зе да шуми(бучи) и то гадно се предава по стената и не се спи, шума идва от към около компресора дефроства нормално
и нее запушен отвора(лед в тавата няма) се едно упира нещо около копресора , как мога даго "наместа"?
и намален до 20 пак дранчи.
п.с. топли стая 14кв.( 38куб.)юг ,картон с вата сичко, и 5 камерна века,.
offtopic: geolav надявам се учителя ти по правопис да не чете този форум.
Наздраве!
geolav, надявам се, учителяТ ти по правопис да не чете този форум.Първоначално публикувано от tmladenov
А по пунктуация? :P:P xexe :D Стига се ядохте. Форум е това![]()
Чшшшш... Алоууу! Я марш във форума на филолозите бе, лингвисти ньедни!![]()
Това с пълнияТ член винаги ми е убягвало, така че приемам забележката.
Иначе и аз изпитвам едно 12LGC и се държи още в 19 кв.м. при актуалните студове у нас. При -14 градуса във Варна в момента поддържа 24 градуса без проблем.
Ха бе, колеги съфорумци.. срам ме ама да се оплача - таз вечер сложих 1 духалка в стаята - за сравнение. Е стопли, и то мн по-осезаемо от тая клима
Баси, то ясно че при екстремни +/- температури на климата ефективността/файдата пада... ама тва на кво прилича?
Докато сега пиша съм го пуснал на 26 и чакам да мине 20 в стаята. А климата я ползвам от октомври и все пак досега бях доволен...
Ми на кво да прилича -на кремвирши LEkи :тегло външно тяло за 12ка. 29кг.,и фреон 800гр.Квото е това е,а и го дават до -15° по мануал.Първоначално публикувано от doxr
И какъв е извода-духането не е срамно(от духалка).![]()