че топли ,топли и много комфортно духа,ама егати бученето,то не се спи
това му е единствения косур според мен.Когато го монтирах ноември
жужеше като пчеличка,а сега е като фуражумелка както някои във форума го определиха тоя шум
че топли ,топли и много комфортно духа,ама егати бученето,то не се спи
това му е единствения косур според мен.Когато го монтирах ноември
жужеше като пчеличка,а сега е като фуражумелка както някои във форума го определиха тоя шум
tiburon Вален 1 може и да е прав. Вземи отговори на някои наши въпроси преди да правиш каквото и да е.А въпросите са: https://forum.setcombg.com/index.php/topic,53690.0.html -импровизирай като за вече закупен климатик.
Така,жълтия работи в хол,15кв.м,40куб.м
7ми,последен етаж,отгоре тав.помещение 1,10м.
апартамент,краен,западно изложение,хола е с
две външни стени/северна и западна/
PVC дограма,външни алуминиеви щори с термоизолация,външна изолация 8см
апартамента е тухла 4 ка
жената и бебето през деня са там и чат пат родителите ми
П.П.ако това не е достатъчно кажете,ще допълвам
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328825081[/time]_________________________________________________
Забравих,става въпрос за Благоевград
Много точно казано.Първоначално публикувано от Mega
tiburon
Тавана изолиран ли е?
Око не е, на лято слагаш гипсокартон + поне 5см. вата. Климатика ще се прероди! Говоря от топит.
tiburon не си посочил най-важното= поддържаната от жена ти температура. Може бръмкането да е от това-ако съпругата ти го държи на 26-30 градуса при тези минусови температури ...
Работата сега е там, че и да ни кажеш на колко градуса съпругата ти е настроила климатика да поддържа, то това може да не отговаря на действителното -те жените нерядко лесно забравят нещо което според тях не е съществено .А сега като си на 3000км на кого да вярваме (и кой ще направи проверката) на теб или на жена ти -нямаме информация от "първа ръка", а от втора ръка. То се получава малко като д-р Хаус, който постоянно подозира пациентите си че не му казват всичко и нещо "забравят" да му кажат, но тя и действителността е такава...
Постоянно ли работи климатика или го включват и изключват вечер/сутрин -когато са там/ги няма???
Имаше тука една лелка преди няколко месеца която си търсеше и си купи климатик за отопление на 20 квадрата, но месец след като купи "забрави" че за тези пари е купила климатик за отопление на една стая и започна да отоплява селия апртаманет от 86 квадрата, след което урева форума, че климатика за нищо не ставал и много бръмкал ...
Тавана не е изолиран,лятото и това ще напрабя.
Жената го държи на 25,26гр. през деня и нощем на 19.
И на 19 бучи.Вратата на хола се затваря.
От това дето съм чел във форума,не мисля че съм зел
слаб климатик за тези условия в които работи.
Лек ден на всички
Не зная дали тук му е мястото но като собственик на FUJI 12LEC нормално ли е при дефрост да пада температурата с 1,5 до 2 градуса в помещението.Предполагам повечето ще отговорят че зависи то топлоизолацията и дограмата(при мен има на тавана и пода а съседните помещения са неотопляеми), но все пак как стоят нещата при другите потребители?
Точно така,първо зависи от топлозагубите,но не и на последно място от оразмеряването на помещението ако климатика се "мъчи" да достигне зададената температура,работи на макс мощност и се обледява повече следователно и времето необходимо за размръзяване е повече,също и по-често ще го прави този процес,
ако има и значителни топлозагуби нормално е да падне.Аз съм С 24-ка на 50 квадрата ,дефроства около 10 мин по моите наблюдения,срещал съм мнения,размръзява 2-пъти на 10-12 часа
Все си бучат фуджитата,особено през последните дни няма спане от тях,ама що-годе топлят и не замръзват.Първоначално публикувано от tiburon
Днес зет ми ходил да го види,казва че грам лед няма,тавата чиста та свети
И как може неговия ХАЕР12 да е по тих от моя,ужким ХАЕР във форума
ги имат за по кофти машини от ФУДЖИЦУ.
Ако сложа тампони ще има ли подобрения.
Може ли и да не е монтиран добре.
може и да има .. на съседката така и бучаха климите чак на мене ми пречеха ,преди тая зима им монтирах тампони и от тогава все едно не съществуват ..
Alexi мерси,ще ги сложа в наи скоро време.
Щом има надежда за подобрение ще си сипа още едно
Момчета как се поставят тампони,от двата края ли се развиват болтовете на климатика и се повдига(което за мен е малко опасно да не падне климатика) или само от единия край се развиват болтовете и се надига климатика и се слагат тампоните(така дали ще се повдигне).Ако може някой да обясни подробно процедурата,че нещо много започва да ме дразни бученето на LGC-то.
tiburon,-твоите условия са аналогични с моите,с разлика в това,че поради липса на жена,която да тормози климатика-същия денем е настроен на 18-19гр.
Бученето започва,като се прибера вечер от работа и го засиля на 22-23гр.(има тампони с прекъснат болт,но се чува вътре).
Имай предвид,че на този модел компресора е по-малък и фреона е само 800гр.-толкова е и в климатика на Фиестата ми!(760гр. по памет).
Съответно компресора работи на по-високи обороти и бучи!( Въпреки PAM технологията).
Предполагам,че и живота му ще е по-кратък!(И с колата извадих "късмет"-зетек мотор със живот 300 хил. км. и не подлежи на ремонт,103к.с.-125лв. местен данък).
В предния си пост показах,че LECA12 топли повече от добре при -15гр.!
Топли добре и при -20гр.! :rolleyes:
Функцията LOW NOISE спира бученето моментално!-но не топли добре!
Топли най-добре на 3-та степен на турбината(не на авто!).
П.С. В момента навън е -14гр.,при зададени 22гр. от 19гр. вече 4 часа в стаята е 21гр. До час ще достигне 22-намалявам на 21 - бученето спира и ви желая Лека нощ!
Разхлабват се и след това един след друг последователно се подменят.Разхлабването е за да може да се повдига и накланя напред/назад климатика. Смени първо предните два или задните два един по един.Аз бих започнал от задните, след като ги сменя ще ги завия докато гайките допрат тампона и след това ще сложа единият и след него другият преден тампон .Климатика да е изключен, че няма да е много добре да се кламбуца напред назад компресора докато работи и може да стане засечка.
Когато сложиш всички тампони стягаш с един ключ и с нивелира нивелираш.Гледай д а не ги оставиш хлабави, че се развиват и някоя зимна нощ климатика ще отлети в южните страни за нещастие на собственика му...