Коя лампичка колко пъти премигва?
Кмитазатора изключван ли е?
Уверете се, че перката във външното тяло не е блокирала
Коя лампичка колко пъти премигва?
Кмитазатора изключван ли е?
Уверете се, че перката във външното тяло не е блокирала
тази на операция 5 пъти а тази на таймера 6
климатика не е спиран от поне месец
а перката пробвах да завъртя с една отверка и няма проблем с нея!
Грешката при тези премигвания е: Неизправност в управлението на външният вентилатор.
Ако перката се върти значи има проблем в електрониката на самият мотор или в електрониката на външната платка свързана с работата на мотора.
мога ли да направя нещо за да се оправи?момиче съм и не разбирам особенно много...
Щом перката се върти свободно с инерция, а не трудно нищо не можеш да направиш. Трябва да се отвори външното тяло и да се търси проблема в електрониката.
Някой мотори имат стопяем термичен предпазител поставен при намотките на мотора. Например при Mitsubishi Electric преди съм отварял външен мотор до колкото си спомням модела на климатика беше MSZ-GC35VA, който беше заледил перката към дъното и спрял, този предпазител беше прекъснал без други проблеми в електрониката.
благодаря много за информацията и отделеното време!
1. преброй коя лампа по цвят и надпис колко пъти мига и си напиши на една бележка да не забравиш.
2.след като направиш "1" дръпни му шнура от контакта за 15 минути, ако е вързан директно в ел.мрежата намери бушона на който е вързан климатика и го изключи за 15-на минути.
3. след като изминат 15-на минути отново включи климатика в режим отопление.
След това или няма да се оправи или ще се "оправи" и ще започне да работи нормално.Каквото и да стане от двете следва да отидеш до фирмата от която е закупен и/или монтиран и да им кажеш какво се е случило за да дойдат на място и да му направят една диагностика която да покаже какво се е случило.
Успех.
Сигорно е замръзнал климатика и перката е блокирала
говорих с техник и ми каза да изключа климатика от контакта и да полея с гореща вода перката и мотора зад нея.направих го и сега вече тръгна! (happy) каза ми че подобен проблем може да има ако е имало токов удър и системата за защита блокора командването на външното тяло и се оправя с рестарт от щепсела.надявам се информацията да бъде полезна ако някой има подобен проблем!
Здравейте колеги! Искам да споделя следното вчера от 08,30 до 22 ,30 часа климите ми ги бях насртоил на 17 градуса/днес ги оставям на 19/ на работа и на кричме бях. та като се прибрах си бе хладно в нас. Настроих климата в спалнята на 25 градуса, напвих душче и легнах. За пръв път олаче климата размазяваше на 40 минути до час. Вън беше около -21, -22. Иначе си топли. Има малко лед в тавата и няма опасност до перката/поне аз така мисля/ и тялото е често. Имам ли основания за притеснение с това често размразяване/ още повече че на 50 см под климата има шкаф/ съответно по някое време през нощта насторих струята малко под 45 гтрадуса
Нормално е,след като трябва да догонва тези 8° и постоянните загуби които си ги има,а и намаленият топлообмен при тези външни температури.
vakata77
Направи като мен:
Настройваш ги на 23гр. и прибираш дистанционните в чекмеджето.
При тези ниски температури временното намаляване на градусите не води до нищо полезно
нашия климатик е FUJI и бучи ужасно дори и на плюс 10градуса,да не говорим на -10 ще бутне стената,нормално ли е?
Сутринта при -17 гледам единия климатик (с уред за енергия е) лапа 900W и се породи въпроса: като компресора му е 750W отгде ги прави тези 900, да не говорим за 1700W, които виждам при изключено еко и зададени 30гр. Номинална мощност му дават май около 1kW. Това ме кара да мисля, че ако не е добре оразмерен климатика за стаята, по-бързо ще ядем жито и ще го пратим при angel.