Дори вече имам идея кой да потърся. Но ще изчакам да попреминат жегите за да не мъча човека...
Дори вече имам идея кой да потърся. Но ще изчакам да попреминат жегите за да не мъча човека...
А каксе губи този фреон ,че не ми е много ясно.моите вече са на 4 зими кога трябва да ги прегледам за фреона.работят си нормално.
По принцип не трябва да се губи...Ако има пропуск,почти сигурно е човешка грешка по време на монтажа- я недозатегнати конуси или лошо направени,я пък претегнати и чак скъсани. Или лошо направена заварка.
Изключително рядко е да се получи теч в самото вътрешно тяло . Понякога се случва във външното зимата при обледеняване от нарушен дефрост. Леда се свива , мачка тръбичките и те понякога се пукат.
Ако климатика ти работи нормално не го пипай. Ако имаш проблеми, тогава ще се чудиш какво му има.
мне е прегрял .. моите си бичеха на 41° навън оня ден настроени на 24° .. виж дали топлообменниците не са набити с прах особено външния че като гледам по улиците какви машини ги мъчат да охлаждат .. питата станала с 1 пръст прах по нея не се виждат ламелите изобщо ама набичен колкото може да охлажда ..
Здравейте.Почиствак климатиците днес и се справих с питите вътре.но 1 от 3те е ползван повече на охлаждане и турбината е сабрала прах и мухал.как мога да я почистя без разглабяне.Благодаря
Много трудно - лепиш един голям найлон под турбината,по цялата дължина на отвора. Да стига до земята,там слагаш един леген или корито. И почваш да пръскаш с препарат ,после с малка четка да търкаш внимателно навсякъде по лопатките и по секциите. Накрая пръскаш с пише с топла вода да се отмие,мизерията ще се стича по найлона в легена.
Внимавай да не намокриш електрониката вдясно. По-добре остави един ден да поизсъхне,за по-сигурно и чак тогава го пускай...
днес отидох да си взема климатик 12lec продавача усилено ме убеждаваше, че 12lkc е по-добрия вариант не само като цена, но и качество. върнах се да мисля, четох ви коментарите /в повече за 12lec/ и все още не съм взела решение. Параметрите на първия са по-добри /COP-4.04/, но пък ме увери, че разликата в сметката за ток щяла да бъде около левче и не си заслужавало да давам 90 лв. повече /COP -3.62 на LKC/. Досега съм отоплявала 55 квадрата с подово и 1 климатик - 12LGC /от който съм много доволна/. Реших да взема още един за да си намаля зимните сметки за ток от 260 лв. и ако се налага да си помагам с подовото. Та въпросите са ми: 1. кой от двата климатика по-добре е издържал зимата LKC или LEC; 2. кой е "наследника" на LGC и 3. Наистина ли само толкова се спестява при тази разлика в COP
Естествено, че LEC е по-добър от LKC. Втория е по орязан. Утре като идеш да не те метне на новия LLC? LEC е наследника на LGC. Проблема не е толкова в COP-a, a в доста орязаната машина.
благодаря ти за отговора, макар че незнам какво имаш в предвид под "орязан"
Търся спешно втулка тампон за вътрешно тяло на Fujitsu 24 от модела 1995-1998 г.Надписите не се четат.От София съм.
С нищо не е орязан и двата модела са с еднакви компресори и хладилна част килограми и количество фреон като LEC има малко по различен софтоер и от там идва и разликата в копа както и че има диагностика от дистанционното а LKC няма тази функция.Първоначално публикувано от jovanot
Пак същият номер. Само че сега и рестарта от контакта не го оправи... Прави ми впечатление и това, че при зададени 18 градуса (за експеримента), консумира около 300W а външното тяло едва бръмчи и си духа въздух като вентилатор, няма и помен от охлаждане...Първоначално публикувано от iwan33
300 вата при зададени 18 градуса и тази външна ми мирише като на избягал фреонь. Това само така от разстояние.