За GREE видях че имат контакт в Русе и София, а аз съм в Стара Загора. Май ще се насоча към Fuji-то.
За GREE видях че имат контакт в Русе и София, а аз съм в Стара Загора. Май ще се насоча към Fuji-то.
Тези от Fujitsu как я подкараха до другата година ще са сигурно с по-слаби характеристики и от инверторната MIDEA.
Да ни е честити новия модел FUJITSU ASYG-12LLC
Oтдавана мощност (охлаждане)0.90-3.40-3.80 kw
Отдавана мощност (отопление)0.90-4.00-4.60 kw
Консумирана мощност (охлаждане)1.015 kw
Консумирана мощност (отопление)1.08 kw
Захранване 220V-240V – 50 Hz
EER (хладилен коефициент, охлаждане)3.35
COP (коеф. на трансформация, отпопление)3.70
Енергиен клас (охлаждане/отопление) A/A
Нива на шум -вътрешно, външно тяло 22-51 db
Размери (вътрешно тяло) (Шx Вx Д) 820x262x206 mm
Размери (външно тяло) (Шx Вx Д) 663x535x293 mm
Тегло (вътрешно тяло)7.5 kg
Тегло (външно тяло) 26 kg
Хладилен агент R410a
А пък на 9-ката са направо смешни параметрите спрямо парите:
Отдавана мощност (охлаждане) 0.90-2.50-3.00 kw
Отдавана мощност (отопление)0.50-3.20-3.60 kw
Консумирана мощност (охлаждане)0.745 kw
Консумирана мощност (отопление)0.865 kw
Захранване 220V-240V – 50 Hz
EER (хладилен коефициент, охлаждане)3.36
COP (коеф. на трансформация, отпопление) 3.70
Енергиен клас (охлаждане/отопление)A/A
Нива на шум -вътрешно, външно тяло22-47 db
Размери (вътрешно тяло) (Шx Вx Д) 820x262x206 mm
Размери (външно тяло) (Шx Вx Д) 663x535x293 mm
Тегло (вътрешно тяло}7.5 kg
Тегло (външно тяло) 24 kg
Хладилен агентR410a
Скоро спират с производството на LKC и LEC моделите и който взел взел.
Такава ми е информацията.Не ми се мисли 2013г. какви модели ще пуснат от Fujitsu само и само да са в ниския ценови клас.
Fujistu и в момента имат по-хубави и скъпи модели от изброените, които щели да спират, тоест освен ширпотребата за малко пари в момента има и хубава стока струваща повече.
С новите модели изглежда искат да обхванат пазара на по-ниският клас климатици, в което няма нищо лошо, ако цената е съответстваща. Но ако е за същите пари да получаваш по-малко не е на добре за тях въпреки, че те може да си мислят и очакват обратното как пак ще получат същото, но с по-малко.
Мда,никак не е добре 12ка с 26кг. външно тяло,и максималната и мощност да е само 600w. повече от номиналната.
Сложиха ми 12-ката LEC на Fujitsu, нямаха щепсел , сложиха ми служебен и ги чакам още да дойдат да го сменат (така колко да има нещо- викат )... абе голяма игра сме ние българите, освен това остана един филтър в кутията - не разпечатан, не знам резервен ли е не е ли.... питах един монтажник на климатици и ми каза , че трябвало да ми го сложат. Като си взимаш климатик ти звънат по 1000 пъти , а като имат до довършат нещо- they are gone! и не, че е голяма философия да си сложа щепсел ама просто при тази конкуренция на фирми е недопустимо да се отнасят така към клиентите си. И като дойдат и ги питам за филтъра 100% ще ми кажат , че е резервен и няма проблеми..... Добре, че поне климатика работи- за сега
как ти сложиха служебен - какво ще рече това???
Ми в тоя случай не виждам нищо лощо да ги "похвалиш" и да кажеш името на фирмата.
Ина мен ми сложиха служебен защото ми се полага, а след като си тръгнаха си сложих часния който бях закупил специално за него.
Не ги упреквай,в по-старите модели има щепсел в комплекта,а LEC е "нов-икономичен"!
И при мен го търсиха,но като не намериха сложиха техен(нов-1,20лв.)
karicata-кажи какво стана с функцията "Индикация за замърсени филтри", защото всички търгаши ни я навират,а после се оказва -"Не знам,не чух,не видях"!
Това е изключителна екстра - един таймер, дето светва една ламБа на определен брой часове, и я гаси като отвориш и затвориш капака.Първоначално публикувано от karambam
A дали има разлика в часовете ,навъртяни в нова къща в Банкя във вилната зона и тея,навъртени някъде близо до РекторатЯ в заведение за дюнери ???
Просто LEC майнямат такава "екстра"! ,или не е за простосмъртни! Знам ли,щом никой не знае как се активира,не го пише в книжката,а навсякъде го копират и изтъкват като "екстра"-Това е което ме дразни!
И от темата за Midea в тази, здравейте! Поръчах си RSG-12LKC, но дойде това:
https://dl.dropbox.com/u/85084159/IM...718_152321.jpg
https://dl.dropbox.com/u/85084159/IM...718_152355.jpg
Казаха ми, че това е новия вариянт ..... дали ще е на същото ниво? Бях се засилил да купувам Midea MSY-12HRDN1 преди това....
"и изтъкват като "екстра"-Това е което ме дразни! evil"
Това си е вид мюре за отстрел на клиенти.Какво необичайно има!