Проблемът не е в компресорите, а в пусковия кондензатор, който по дефолт е китайски боклук, с неясен капацитет при ниски температури! Промищлените компресори са трифазни.
Проблемът не е в компресорите, а в пусковия кондензатор, който по дефолт е китайски боклук, с неясен капацитет при ниски температури! Промищлените компресори са трифазни.
кондензатора се знае точно какъв е :
FakeCapacitor.jpg
Е, този не е точно от тези, за които по-горе споменах, но имах нещо подобно пред вид
Здравейте,
Извинявам се, ако не съм улучил темата!
Откъде могат да се закупят комплект филтри за почистване на въздуха (катехинов и с отрицателни йони) за General ASHA-12LGC? Според упътването part numbers са: UTR-FA16 и UTR-FA16-2.
Евентуално и ориентировъчна цена на лични, ако е възможно!
Климатика навърши 3 години, а и оригиналните филтри вече са изпрани няколко пъти, въпреки написаното в упътването.
... От вносителите: Булклима, Пингвин, Темпекс. ... ако мен питаш, забрави за тези "филтри", пълен майтап са.
Здравейте,
Спрял съм се на:
Fujitsu AWYZ 14LBC NOCRIA за 25 кв.м. (60 куб.м.) хол-кухня, външна изолация, изолация таван 8см. каменна вата, изолация под 1 см. фибран, дограма Salamander-Brugman 5 камерна, троен стъклопакет с К стъкло, източно изложение;
Fujitsu ASYG 09 LTCA за 11 кв.м. (27 куб.м.) спалня, външна изолация, изолация таван 8см. каменна вата, изолация под 0.5 см. фибран, стена калкан с вътрешна изолация 5см. каменна вата, дограма Salamander-Brugman 5 камерна, троен стъклопакет с К стъкло, източно изложение;
Fujitsu ASYG 09 LTCA за 14-16 кв.м. (36 куб.м.) детска стая, външна изолация, изолация таван 8см. каменна вата, изолация под 0.5 см. фибран, стена калкан с вътрешна изолация 5см. каменна вата, дограма Salamander-Brugman 5 камерна, стъклопакет с К стъкло, западно изложение.
Трите стаи излизат в Г-образен коридор около 7 кв.м. (17 куб.м.), за отоплението на който ще разчитам на отворените врати на 3-те стаи с климатици (техните резерви). В коридора са и вратите на банята и тоалетната.
Според вас, правилен избор ли съм направил или ще ми препоръчате по-добър?
Този пост е редактиран от kocede; 26-07-13 в 12:16.
Добре си се ориентирал, само дето НОКРИЯ-та ще е прекалено мощна за тези 60 кубика при тази изолация.Може да го замениш с 12LTC.За спалнята 9LTC също е доста мощен, но слиза до 21дб, та няма да има проблем, ще го караш само на КУАЙЪТ.
Не разбирам кое и е доброто на ориентацията. Първо, рискът от мултиплициране на някакъв конструктивен или софтуерен проблем е двойно по-голям, ако и двата кондиционера са един и същ модел и от една и съща серия. Второ, тези леки външни тела няма да са особено тихи при отопление, което не е особено добре за спалня. Трето, за същите пари се намират панасоници, които са по-тихи, по-ефективни при ниски температури и не са китайски. Аз бих се замислил. Дано да съм бил полезен.
Надявам се, че си виждал как работи LT.Не знам друг модел за Европа освен FH с такава отоплителна мощност.Специално ПАНАСОНИК изобщо не им е конкурент.И колко са леки външните - едното е 33 кг, другото е 40 кг.
Правилно сте се ориентирали.Може да помислите и за тошиба супердайсекай за двете малки стаи.
За голямата стая-хол мисля беше може да монтирате и тошиба супердайсекай 6 или 6.5 -новата версия 13--ка с мощност до 7.7 кв в режим отопление.
В размките на тези климатици избора е напълно по ваши предпочитания.
@edi1, помещенията са му малки и добре изолирани. Не му е необходима голяма отоплителна мощност, а добро топлоотдаване при ниски температури. Тук не говоря за голямото помещение и нокрията. Що се отнася до девятките на Фуджицу, не смятам, че са по-добри от малайзийските панасоници, в никакъв случай.
Погледни сервизното на LT -то и запазването на мощноста при отрицателни температури . Къде ги тея панасоници .
Како казвам голяма отоплителна мощност, имам предвид при -15 и надолу, не при +7.LT има много по-добри показатели при отрицателни температури в сравнение с 99,5% от другите европейци.
1. Ще отваря вратите към коридор.
2.не знаете в кой район на България е жилището което ще се отоплява и до какви отрицателни градуси падат температурите зимата там.
3.не знаете каква е желаната за поддържане температура зимата, може да е 24-26 градуса.
4.изолацията не създава топлина и не топли, тя само задържа вече създадената от климатиците или други уреди топлина.Генерални изводи при такава оскъдна информация не са разумни, защото дори климатиците да са преоразмерени на семейството му ще е топло, но ако са с малка мощност на семейството му ще е студено.При избор от 2 "злини" разумното е да се избере по-малката от тях.
5.Оразмеряването се извършва не само по квадратура и изолация на помещението, а при знание за външните температури зимата за съответния регион и желаните за поддържане вътрешни температури.
6.Риска от "мултиплициране" на софтуерен или конструктивен проблем досега трябваше са се е проявил, тъй като първите такива модели се монтират в България поне от есента -зимата на 2011 година: https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post525024 -досега и при най-тежката зима(2011-2012 година) от 30 години насам, тези конструктивни дефекти да с е бяха проявили и все някой-потребител, търговец или техник щеше да се оплаче досега.
7. Панасоник са "непобедим шампион" през последните 10 години по "конструктивно-софтуерни проблеми "( КОМПРЕСОР ЗА PANASONIC 12DKE) чието ехо "отзвучава" последните 7 години и убедително водят всички останали японски производители на климатици, включително и фуджицу ...
Този пост е редактиран от justify; 26-07-13 в 16:53. Причина: поправяне на разменени букви в думи водещо до неправилен правопис
@kocede Аз от два месеца см със 12LT просто е перфектен държа го на 24-25гр едвам се чува че работи
не съм го тествал зимата ,но според мен този климатик за 12ка ще сложи доста 18ки в горния си десен джоб
също така е много красив за мен този климатик за 12 ка няма конкуренция.