Страница 49 от 148 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 2218
Like Tree761Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин
    Мнения
    200
    #721

    Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

    Не е!

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    91
    #722

    Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

    има хардуерни решения:
    1.тапи за уши от тези дунапреновите
    2.сменяме марката

  4. Novice
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    7
    #723

    Unhappy Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

    Здравейте на всички,
    От една седмица имам монтиран 12LEC в помещение 14 кв. неизолирано, бетон, с алуминиева дограма и височина 2,7м. Доста четох, питах, консултирах се с разни "експерти" и накрая се спрях на тази марка и модел. И за моя изненада и УЖАС започнах да псувам още първата вечер в която се опитах да приспя едногодишната си дъщеря. Та с няколко думи проблема е:
    1. След всяко "спиране" и "тръгване" на вътрешното тяло се чува ужасен стържещ звук който въобще не прилича на описваното някъде бълбукане на вода! Представете си олелията, която настава в стаята на всеки 2-3 мин. в които тръгва и спира вентилатора със този стържещ звук! Малката се буди, мен ме дразни, жената мрънка и тя и накрая вместо комфорт и уют сутрин се събуждам кълбо от нерви.
    2. След около 2-3 дни работа според мен се промени работата на външното тяло и то започна също да издава много странен стържещ звук все едно някъде в далечината работи струг, но вътре в стаята се чува наистина все едно е някъде далече, а като се покажа навън до тялото него чувам! Влизам в стаята чува се! Но определено звука изчезва когато климатика спре работа при постигната температура и определено не работеше така първите два дни.
    3. При всяко спиране и тръгване на вътрешното тяло пластмасите му започват да пукат и да тракат съвсем тихо, но достатъчно дразнещо! След 20 секунди работа тракането и пукането спира, съответно при спиране на вентилатора пак същата работа!

    Моля помогнете!
    НЕ ВЯРВАМ ЧЕ ПРОИЗВОДИТЕЛ КАТО FUJITSU ще направят такава машина!
    Къде е Ш....Я проблем!?????

    Уточнения - монтираха го уж по книга с помпа и т.н., като тръбния път е към 2,5м!
    Относно стържещия шум от фирмата казаха, че това било изравняването на налягането между вътрешното и външното тяло!!!! Боже ако това е истина ХОРА НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ТЕЗИ КЛИМАТИЦИ УЖАСНО ЕЕЕЕ! Ще си върна думите ако има лек за този проблем защото го взех с такъв мерак и така му се радвах! Съмнявам се в компетентността на фирмата извършила монтажа!
    Този пост е редактиран от diml; 29-10-12 в 22:14.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,702
    #724

    Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

    diml, кой те подлъга да вземеш фуджицу за спалня? Климатиците от тази марка са много шумни, няма лек.

  6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #725

    Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

    Зависи от мястото на монтажа, също зависи много и от това дали вътрешното тяло не е посукано поради рализчни причини.
    При фуджицу се чува обикновенно нещо като цъкане на часовник на ниски обороти на вентилатора на вътрешното тяло.За външното тяло също е важен къде е монтажа и върху какво е монтиран- бетона и някои други материали усилват вибрациите на компресора.
    Е разбира се има и други марки при които тези звуци почти ги няма, но като гледам сега цените им започват от +300 +400 лева над цената за която сте платили.Имам предвид мицубиши хеви.

    Идеален климатик модел няма.Всички си имат някакви неодстатъци - в очите на един потребител едни недостатъчци са големи, а в очите на друг същите недостатъци са малки, а други са големи.

    Преди да закупите нещо е добре е се информирате.Лек може и да има, но според мен си трябва монтажник или техник който има опит с тази марка климатици и който е наясно от какво точно би могло да се появяват шумовете.
    Като чета какво са ви отговорили тази фирма, явно те не попадат измежду хората които разбират или дори и да разбират не им се занимава...тоест взели са ви парите, оттук нататък оправайте се ...
    Възможностите са две:
    1. гореописаната с техник/монтажник познаващ марката, който да погледне и да даде становище за мястото и начина на монтаж и което не гарантира, че ще установи къде точно са проблемите или че за вас ще е приемливо предложеното от него
    2. рекламация и замяна с друг климатик фуджицу или веротно след доплащане замяна с друга марка и модел -например мицубиши хеви.Ако приемем че избраната от вас мощност на климатика е правилна това би могло да бъде : Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 35ZJP-S



    Съветвам ви на първо време да изпозлвате кочето Econo или както се нарича, за икономия, защото то ограничва консумацията и форсажа на компресора, а оттам и шумовете.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    1,601
    #726

    Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

    От 2,5 години ползвам Фуджи във спалня, но стържещ шум не съм чувал. Има леко преливане на фреон, има някои леки пукания. Откакто се е родил малкия нито веднъж не съм забелязъл да му е попречил климатика. Принципно, спането на малкия ни е най-големия проблем - много леко спи.
    Жената е доволна. За парите си е перфектен. - Това е моята истина, който иска да и вярва.
    Ако си очаквал да няма абсолютно никакъв шум - няма как да стане, поне не за тези пари. Минималния шум дето се дава на Quiet може да се ползва само в пасивна къща. То като няма дебит, топлообмена е много малък.
    Според мен имаш някакъв проблем с монтажа. Пробвай на режим само вентилатор и сменяй скоростите (крива стена), подложи нещо на тялото- отляво, отдясно. Ако на вентилатор няма шумове - значи нещо във външното тяло. Викай монтажниците да дойдат и да огледат. Направи повече опити за да конкретизираш проблема - на ниски обороти на компресора ли се получава, на високи ли (30гр. задание), зависи ли от вътрешния вентилатор.
    Запомни при какви настройки е най-явен проблема и за да го демонстрираш като дойдат.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #727

    Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

    Това е някакъв механичен проблем турбината опира някъде или пък мотора е с дефектен лагер. Това не е нормално пробвай климатика в режим FAN и виж дали пак го има стърженето ако да значи това което съм написал.

  10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Мнения
    2,196
    #728

    Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

    Днес си направих труда да питам някой от клиентите които сме им монтирали Fujitsu LEC ,LKC дали имат тракания пукания скърцания и от 10 човека нито един не ми се оплака напротив всеки каза ,че е много доволен.На 6 от тях избрах монтажа им да е в спалня така че или си има проблем с машината или монтажа е оакан.Един се обажда оня ден и се оплака че климатика Fujitsu LEC много шумял отиваме и какво да видим настроен на 30 градуса и отворил всички стаи да топли.

  11. Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    227
    #729

    Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

    здравейте.само и аз да кажа че от 4г спа на климатици от как се роди малкия който също е 4 години и няма никакъв шум който да ме кара да не спа или той.другъде е проблема.LGC

  12. Junior Member Аватара на latzi
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    80
    #730

    Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

    @diml аз ползвам същия модел (Fujitsu ASYG 12 LECA) но от вътрешното тяло нямам никакви звуци като твойте. Единствено се чува въздушната струя когато е на мах. А за по-тихо външно тяло ти препоръчвам да НЕ включваш опцията за тихо външно тяло. С тая опция по шумно става външното. По-малко работи но по е шумно! Външното тяло ми е монтирано на нивото на прозореца на спалнята дето спя и вечер като е тихо се чува външното но е поносимо и не бих казал че пречи за сън. Аз имам нужда от пълна тишина докато спя но не ми пречи. Климатика го ползвам за първа година и го взех за лятото да охлажда и сега в тоя преходен сезон да грее. Като вътрешното е монтирано в хола и вратите са отворени така че захранва целия апартамен от почти 70 м2. Но на мен ми трябва между 3-4 градуса да ми вдигне температурата в апартамента. Не се грея с него! Имам си локално парно. Та в крайна сметка и аз ще ти кажа че при теб или с монтажа са се осрали или пък са ти набутали некой дефектен.

  13. Novice
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    7
    #731

    Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

    До - biro , justify, zxc0, VeleV.Klima, bobovo, mecha, latzi

    Здравейте отново! Благодаря от ВСЕ сърце за бързите ви отговори и мнения! Честно да си призная не очаквах толкова бърза реакция, затова отново Благодаря! Малко разяснения за проблема -
    1. Ще започна с това как избрах този климатик - по съвет на продавача, който не искам да споменавам, но е доставил във фирмата ми над 20 климатика от които и четири 60-ки. Търговеца продава следните марки Panasonic, Mitsubishi, Midea, Fujitsu и Daikin. Въпроса ми беше много директен към него с пълно описание на помещението /северна стая с три външни стени плюс четвърта стена към баня с умивалня, 14 кв. на 2,7 без изолация вътре на сравнително добра права и нова гипсова шпакловка/, както споделих с него и за малката принцеса която трябва да я стоплим през зимата сокато спинка. Въпроса беше един - Какви пари си нагласил! Казах не повече от 1100лв. Ок! Тогава твоя климатик е 12LKC. Поразгледах напред назад по сайтове и тогава забелязах 12LEC. Обадих му се и попитах не е ли по добрия вариант LEC от LKC, по добри показатели по икономичен и т.н. Отговора беше няма смисъл да даваш 100 лв отгоре климатика е почти същия, а за да го вкараш в тези показатели трябва да имаш добре изолирано помещение. И така след два дни умуване, прецених че ми предстои и слагане на изолация а и като се знам какъв съм че ще мине време и ще си изям ...., че съм икономисал сто лева .... та направо му се обадих да праща монтажниците и да слагаме 12LEC. Толкова за избора!
    2. Относно монтажниците - външна, втора фирма, която също ми монтира и във фирмата климатиците, те ме познават, аз ги познавам /само по физиономии/, но монтажа се извърши късния следобед на един слънчево дъждовен ден, почти към края на монтажа точна като вакумираха заваля, но и друго ме притесни тогава доста набързо напраскаха конзолите на външното тяло, а за вътрешното даже не разбрах нивелираха ли, какво стана, за 5 мин. и беше на стената! Бяха трима идиния подготвяше тръбите и вътрешното тяло, другия пробиваше дупката, а третия поставяше конзолите отвън и не щеш ли след 30 мин. всичко работеше и единия изчезна някъде, а другите двама останаха да довършат тоци, замазки, настройки и ивструктаж и да вземат и парите за монтажа, та цялата процедура приключи след 1 час максимум 1 час и 15мин. Проблеми според мен: не видях да използват нивелир, възможно е и аз да не съм видял докато съм шарил из коридора. Второ от тръбен път над 3 метра може би около 3,20 -3,30 отрязаха едно парче което беше около 70-80см. Т.е. в момента тръбния ми път е около 2,5м-2,6м. Толкова за монтажа.
    3. Проблемите- пробвах всякакъв тип режими на работа, увеличавах перката намаля, економи режим и с никъс шум на външно тяло, но проблема със стърженето си остава! НЕКА УТОЧНЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ - проблема със стърженето наистина го свързвам с движение на течност от външното тяло на вътре, но ПО ДЯВОЛИТЕ няма нищо общо с бълбукане на вода, а си е живо стържене което в края на стържещия цикъл променя тоналност почти до песък. Циклите на стържене ПРЕДИ тръгване на вентилатора са 3. Т.е има три последователни стържения които заглъхват с вентилатора тогава тръгва. След спиране на вентилатора е същото но понякога се чува един цикъл, а понякога се чуват три или четири - направи ми впечатление че зависи каква е външната температура, през деня при температура 17-18 градуса цикъла след спиране на вентилатора е два-три пъти, при външна 7-10 градуса цикъла след спиране на вентилатора е само един и то значително по приглушен отколкото преди да тръгне вентилатора. НО тези шумове са преди ВСЯКО тръгване или спиране на вентилатора на вътрешното тяло.
    4. Относно пукането на пластмаси - пак го отдавам с настъпващото налягане във вътрешното тяло. Има го само ПРЕДИ ИЛИ СЛЕД спиране на вентилатора на вътрешното тяло и никога по време на работа.
    5. Относно външното тяло - вече съм сигурен че звука /писклив звук от струг, но много приглушен и все едно е в съседния апартамент/ е от компресора, защото буквално го чувам как променя скоростта си и как забавя като пусна економи режима, НО ТЪПОТО е че го чувам вътре в стаята, а като си сложа ухото на самото външно тяло чувам само нормална работа на хладилен агрегат! Имам чувството дори че го чувам през самото вътрешно тяло все едно звука идва по тръбите!!
    6.Относно викането на техници - идваха един път тези дето го сложиха - нямало проблем всичко е ок, ОБАДИХ СЕ НА ШЕФА ИМ И СЛЕД ДВА ДЕНА ДОЙДЕ ЛИЧНО ТОЙ. Даде два съвета или да удължим тръбите и ако нищо не стане да сменят външното тяло! :-) Е питам аз хем няма проблем а пък ще сменяме!
    ОФ НЕ ЗНАМ чакам ги тези дни да идват! Помагайте ако имате идеи!!!
    Благодаря ВИ!

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Мнения
    2,196
    #732

    Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

    Дал съм ти отговор 3 поста по-нагоре.Ако не си ме разбрал отговора ми е смяна с друга бройка /и вътре и вън/.Ако имаш познат с такъв модел иди и сравни с твоя.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #733

    Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част


  17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    20
    #734

    Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

    моля за помощ купих си наскоро General AWHZ14LB - Nocria от 2-3 дни нещо става след като поработи 5-10мин спира нещо изпухва , спира и започва да свети едновременно 2-пъти зеления и червения индекатор на вътрешното тяло и после само червения още 5-пъти явно има някакъв проблем защото лед като го извадя от контакта за 3-4мин и го пусна наново си трагва нормално и си работи без проблем ако някой е имал същия проблем да каже благодаря предварително

  18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #735

    Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

    Тези примигвания са сигнал аз грешка. Така както си описал ако разбирам правилно е грешка 7/2

    Refrigerant cycle error
    -Discharge Temperature abnormal.
    -Cooling high pressure abnormal rise.

    Discharge temperature error
    -The discharge temperature error is activated.
    > Permanent stop.
    [Diagnosis Point]
    Check if 2-way valve or 3-way valve is left open.
    Heat radiation is blocked (Inlet /outlet).
    Check if outdoor fan is defective (does not rotate).
    Refrigeration cycle defective (Refer to after mentioned "refrigerant cycle disagnosis").

    Excessive high pressure protection on cooling
    -Excessive high pressure protection on cooling mode has been activated.
    > Compressor, outdoor fan : Off (It releases after 3 minute ST).
    [Diagnosis Point]
    Heat radiation is blocked (Inlet /outlet).
    Check if outdoor fan is defective (does not rotate).
    Refrigeration cycle defective (Refer to after mentioned "refrigerant cycle disagnosis").

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 148 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5301
    Последно: 03-05-24, 14:05
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 25-11-21, 23:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 00:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 08:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 11:57

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе