v5rov@
Придържай се към първоначалните предложения. Други, но по-скъпи предложения са високият клас на Тошиба и Мицубиши -12/13-ки. Пък, ако размислиш да отваряш вратата към коридор или друго помещение, вземай Нокрията, че не остана:rolleyes:
v5rov@
Придържай се към първоначалните предложения. Други, но по-скъпи предложения са високият клас на Тошиба и Мицубиши -12/13-ки. Пък, ако размислиш да отваряш вратата към коридор или друго помещение, вземай Нокрията, че не остана:rolleyes:
Този пост е редактиран от pilot; 19-11-13 в 20:53.
Fujitsu General ASHG09LMCA - уж тих ,ама не. Пукането на вътрешното тяло го има и при мен ,също така се чува и фреонът (вечер когато е тихо и няма странични шумове ) ,и от време на време и някакъв друг шум ,не мога да го оприлича на нещо общо познато . С две думи ,не съм очарован . Очаквах тишина ,но явно или не съм уцелил бройка или за тия пари толкова . М/у другото ползвам и Daikin FTX35 ,при него тия "ефекти" (дефекти) ги няма .
Кой ти каза, че е тих? Между другото, другия дето го ползваш има други "ефекти":rolleyes:
Винаги съм се чудил,когато някой ме попита климатика тих ли е,средните dB при повечето инверторни климатици са 21dB,което се води "тихо",както е в случая с LMC модела на Fujitsu-то,всеки знае,че е характерно за триото,да са по-шумни,както от вън така и от вътре(но не при всеки се получава този ефект).За фреона ,няма да коментирам.Серията е добра,така че с шума на фреона ще свикнете и не се разочаровайте от избора си.
Относно FTX-серията подкрепям Пилот за думите му,че притежава други "екстри",особено дефроста.
Ами реших по 2-3 причини . Поради това ,че клапите на вътрешното тяло може да са почти в вертикално положение ,21dB което се води "тихо", бюджета и не на последно място препоръка от познат който се занимава с климатици . И не взех пак Daikin точно поради прочетенето за дефростите ,но Daikina е в стая в която не се спи (постоянно ) . Не съм се разочаровал много ,просто много чувам и всеки шум не дразни като спя
. Май не трябва да се чете толкова много
.
фуджицу нисък клас за спалня .. дано ползваш тапи за уши![]()
Ми като се знаеш че не можеш да спиш на никъв шум що се натискаш зорлем да си с климатик има радиатори лъчисти и кви ли не конвектори.
Ами а де.Но все пак ми се струва не особенно нормално това припукване .Просто споделих впечатления .
П.С. То май освен да не се чете ,трябва и да не се пише![]()
Във форума е масово явление заблуждаващата информация. Оплюва се дадена марка за сметка на друга, а дефакто няма нищо общо с реалността, и всъщност е по лоша . Предполагам, че сам можеш да си отговориш защо?
Хайде да не делиме климите на марки а на модели. Има добри модели и не толкова. Добрите зимни машини се броят на пръстите на двете ръце. Лично за мен са на едната ръка. Другото е компромис (за зимата). Обаче доста гладни търговци, обещават всичко и свалят звезди, само и само да продадат нещо. Като прибавим и наивните клиенти, които мислят, всички машини са еднакви, а различните цени на машините са само за да влезнат в джоба на някой търговец и картинката е "зимна приказка".
Този пост е редактиран от Mega; 20-11-13 в 19:08.
На кратко казано -"пазарна икономика".
Аз пък най-обичам клиентите да ми задават въпроса "Търся нещо хубаво,но да е евтино и да топли,и да харчи много малко".Напълно подкрепям Mega,хубавите климатиците за отопление през зимата се броят на пръсти.
На всеки клиент съм казвал,че когато се взима климатик за отопление и когато този климатик ще е единственото,на което ще разчитам,там пари не се пестят,ако не ти стигат заделените пари винаги има начин ,дали аванс и кредит,дали КЕЕ но варианти има.