Страница 67 от 149 ПърваПърва ... 1757656667686977117 ... ПоследноПоследно
Резултати от 991 до 1,005 от общо 2227
Like Tree762Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Хайде да не делиме климите на марки а на модели. Има добри модели и не толкова. Добрите зимни машини се броят на пръстите на двете ръце. Лично за мен са на едната ръка. Другото е компромис (за зимата). Обаче доста гладни търговци, обещават всичко и свалят звезди, само и само да продадат нещо. Като прибавим и наивните клиенти, които мислят, всички машини са еднакви, а различните цени на машините са само за да влезнат в джоба на някой търговец и картинката е "зимна приказка".
    Наивни клиенти винаги ще има. Ти като отидеш да пазаруваш друго, не си ли бил прекаран поне един път? Пък и хората нямат пари.

Друг е въпросът, че някои си мислят, че от трици се прави хляб. А и не живеем в каменната епоха. Информация има. В днешно време е добре да си информиран, не само в България... Едно време беше да се доверяваш сляпо на продавача/търговеца. В много случаи, той самия не знае какво предлага:rolleyes:
    Този пост е редактиран от pilot; 20-11-13 в 19:39.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

и аз да ги изям.................наивните клиенти сме само малка част,а всичко друго е селска тарикатщина искаме хем бахура отзад,хем мандолината в рая.
    mirandi одобрява това.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Тази вечер една жена идва търси си клима до 1000лв да топли и да харчи малко и да работи на -24 евентуално да е с плазма. Парадокса е че не знаеше марки като Дженерал Фуджицу Иорк.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Re: Отговор: Re: Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

Цитат Първоначално публикувано от stefp Виж публикацията
    Ами реших по 2-3 причини . Поради това ,че клапите на вътрешното тяло може да са почти в вертикално положение ,21dB което се води "тихо" , бюджета и не на последно място препоръка от познат който се занимава с климатици . И не взех пак Daikin точно поради прочетенето за дефростите ,но Daikina е в стая в която не се спи (постоянно ) . Не съм се разочаровал много ,просто много чувам и всеки шум не дразни като спя . Май не трябва да се чете толкова много .
    Май трябва да се чете по повече, че и между редовете. И аз имам приятели, които се занимават с климатици, но те ги внасят, монтират и поддържат гаранционно. Единия даже си има собствена марка. На мен ми беше обяснено да бягам от фуджицу, а в този форум се толерира фуджицу, въпреки че е технически. Питах как реши да го купиш, защото не мога да си обясня противоречивата информазия.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

При всяка марка има най малко два класа при други три нисък среден и висок така че всеки си е според класа и цената.
    bobovo и mirandi харесват това.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Хайде стига с крайните изявления.В ниският клас независимо на коя марка да искаш за 1000-1200лв без монтаж климматика да топли добре и да не пука е мираж за гладни кокошки.Има 1 най-много два модела и единият тях е мицубиши хеви-модели от минали години.

Ако искаш повече харчиш повече- дори средният клас (1500-1800 лева без монтаж) не предлага топлещ + минимално безшумен климатик.Има припуквания или шум от външно/вътрешно тяло.

Високите претенции са =на висока цена за стоката или ако е услуга за извършване на услугата.Другомислието е "с трици маймуни да ловиш..."

Не става въпрос за "пазарене" нито за надлъгване, но в главата на Бай'Ви Ганя или (Хитър Петър) все това му е в главата, как да прецака другата страна и да я баламоса, а самият той да е "тариката"(играча).Това за съжаление е много примитивно и неправилно мислене...

Сделката трябва да е изгодна и добра и за двете страни, защото в противен случай ще е първа и последна, тоест други сделки между същите две страни просто няма да има ...
    VeleV.Klima, DUNDURMA и kokovox харесват това.

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Аз си бях харесал едно Фуджицу, 9000 BTU за 1600 лева без монтажа, с плазма филтър и приличен COP. Беше март месец тази година, не помня модела. Силно се съмнявам да е бил нисък клас. Не исках компромис с отоплението и комфорта, но още преди да се изкажа, бях разубеден. Наложи се да купя Тошиба, която човекът дори не предлагаше. Излезе ми над 2к лева. Взех я от други хора и не съжалявам, въпреки че влиза у нас за около 1,6 к. лева. Пак по препоръка, десетина дни по-късно, взех и един панасоник Е09РКЕ за охлаждане на 60 кубика таванско помещение. За отопление, уж, не било сигурно дали става, но имало големи очаквания, за дъмпинговата му тогава цена. В този форум го определят като среден клас изделие с много компромиси, въпреки че не го познават. Хората, които го внасят, го позиционират на съвсем друго място, защо ли?

10. Тук е от
    Nov 2013

Re: Отговор: Re: Отговор: Re: Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Май трябва да се чете по повече, че и между редовете.....
    Ами и моят приятел монтира и поддържа .Няма да ме излъже (няма никакъв интерес) .Зададох параметри ,даде варианти. Аз избрах ,не обвинявам нито марка ,нито фирма . Далеч съм от мисълта за евтино и прекрасно .
    Вероятно кой каквото продава ,това хвали ,нормална търговска практика . Аз само споделих впечатления ,от ползващ този модел климатик .

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

"Приятелството си е приятелство, сиренето е с пари..."

В днешно време вместо приятелство има интереси...

Проблемът на фуджицуто което сте закупили не е в отоплението, а в шума на външното тяло при ниски температури и когато климатика е малък за помещението, .

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Те много хора монтират, но малко познават машините реално. Или познават 2-3 машини. Пишещия по-горе ако си мисли, че топ машини не припукват в определени условия се лъже. Това важи за всички марки, не е даденост, изключение е, но е факт. Това, че форумния фолклор го е определил като дефект е друга работа.
    bobovo и mirandi харесват това.

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Ами ако ти беше казал че хубав климати ще ти струва 2000лв щеше да идеш при друг за по ефтина клима.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2013

Re: Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Ами ако ти беше казал че хубав климати ще ти струва 2000лв щеше да идеш при друг за по ефтина клима.
    Грешиш ,нямаше да отида при друг .А това че приятелството е приятелство ,а сиренето с пари ,в случая не е вярно ,както казах преди ,няма интерес да ме лъже . И също както казах ,имаше няколко предложения и по-евтини и по-скъпи ,изборът беше изцяло мой .А това колко знае и колко разбира ,сам мога да преценя и не е нужно да се коментира .Темата е за впечатления ,аз изказах моите .

16. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    2000 лева за климатик може да се избие само ако е някоя машина над 18-ка и да топли над 40м2
    2000 лева за климатик в стая 14-15 м2 ще има да се избива 6-7 години и нагоре, ако пък стаята е с изолация - този климатик няма избиване, хеля като му сложиш и профилактика

Така че, ако ще се дават 2000 лева за 9-ки или преоразмерени 12-ки - по-добре едно конвекторче, парите на влог в банката и си плащате тока с лихвите
    zhelko одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Адакс в стая 13.6 кв миналата и по миналата година правеше по над 20 KW на ден настроен на 20 градуса . За справка Тошибата в момента прави по ~ 2 КВ при температура в стаята 22 . Като при по сериозни минусови температури адакса стигаше и до 30 кв на ден
    bobovo, tony34al и mirandi харесват това.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Бах таз Тошиба - тя явно с някакъв извънземен фреон ще да работи, щом докарва КОП 10 и нагоре
    Айде малко по-сериозно.

Адакса ако е правил по 30 на ден в студовете Тошибата ще прави по 10. Разлика 20 кв. 30 дена по 20 кв = 600кВ. По 17 ст. средно ток = 100 лева на месец в големия студ икономия.
    През останалото време - 60-70 лева икономия.
    Годишно колко идва икономията - има няма 400-450 лева. За колко време се избиват 2000 лева за климатик + монтаж + профилактики?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5339
    Последно: 28-02-25, 05:53
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе